Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

Sedat Peker ile gündeme gelen ismin öldürülmeden önceki HTS kayıtları çıktı

Suç örgütü lideri Sedat Peker, AKP İzmir İl İkinci Başkanı Ahmet Kurtuluş’un öldürtüldüğünü gündeme getirmişti. Kurtuluş’un evinde infaz edilmeden bir gün önce Peker ile telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.

Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2021 - 16:59:09
Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2021 - 16:59:09
Sedat Peker ile gündeme gelen ismin öldürülmeden önceki HTS kayıtları çıktı
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Veryansın TV’den Gamze Çınlar’ın haberine göre, Eski AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş, İzmir’deki FETÖ Borsası davasının sanığıyken, ev hapsinde tutulduğu sırada 30 Mayıs 2019’da polis kılığında konutuna gelen Yener Toga isimli tetikçi tarafından 5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde öldürülmüştü.

‘İkinci Susurluk’ benzetmesi yapılan cinayete ilişkin dava geçen 23 Haziran’da karara bağlanırken, yayınladığı videolarla ve açıkladığı iddialarla gündem olan Sedat Peker’den, yakın arkadaşı Ahmet Kurtuluş’la ilgili çarpıcı açıklamalar gelmişti.

Peker, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Ahmet Kurtuluş’un FETÖ Borsası içinde bürokratlar, siyasiler ve istihbaratçılar tarafından kullanıldığını belirterek, “Bu olayı tüm detaylarıyla anlattığımda zannederim ki gündem çok karışacak” demişti. Peker ayrıca “Yüksek mevkideki bürokratların ve siyasilerin kurtarılabilmesi için Ahmet kardeşimi öldürttüler” ifadelerini kullanmıştı.

HTS KAYITLARI ÇIKTI

Sedat Peker’in Ahmet Kurtuluş’la, öldürüldüğü günden bir gün önce, 29 Mayıs 2019 günü, aynı saatlerde 3 ayrı telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.

Veryansın Tv’nin ulaştığı HTS kayıtlarına göre, Ahmet Kurtuluş öldürüldüğü ay, telefonunda ‘Reis Sedat Peker’ olarak kayıtlı numaradan 10 kez aranıyor. Bunlardan 7’si cevapsız kalıyor.

Mayıs 2019’daki telefon trafiği şöyle:

3 Mayıs: Sedat Peker Facetime üzerinden arıyor, konuşuyorlar. Ahmet Kurtuluş’un bu konuşmadan bir saat sonra cevapsız kalan araması üzerine Peker yeniden arıyor.

16 Mayıs: Peker’den 3 cevapsız arama. Yanıtsız kalan son aramadan 10 saniye sonra Ahmet Kurtuluş dönüş yapıyor ve konuşuyorlar.

22 Mayıs: Peker’den 2 cevapsız arama.

28 Mayıs: Peker yine arıyor cevap verilmiyor.

CİNAYETTEN BİR GÜN ÖNCE

29 Mayıs: Ahmet Kurtuluş’un telefonundan saat 21.50’de Whatsapp üzerinden dönüş yapılıyor, bu sefer Sedat Peker yanıt vermiyor. Kurtuluş saat 22.12’de bir kez daha arıyor, Peker’le 11 saniye konuşup kapatıyorlar. Sedat Peker Facetime’dan geri arıyor ve 1 dakika 47 saniye konuşuyorlar. 5 dakika sonra Ahmet Kurtuluş tarafından 30 saniyelik bir arama daha gerçekleştiriliyor.

MESAJLARINDA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Sedat Peker’le Ahmet Kurtuluş arasındaki mesajlaşmalarda da birbirlerine övgü dolu sözlerle hitap ettikleri görülüyor.

SEDAT PEKER NE KONUŞTUKLARINI AÇIKLAYACAK MI?

Ahmet Kurtuluş cinayeti ile ilgili ‘gündemi sarsacak’ açıklamalar yapacağını söyleyen Sedat Peker, cinayetten bir gün önce yaptıkları telefon görüşmelerinde ne konuştuklarını da açıklayacak mı?

CENAZEYE GİTMEDİ

Ahmet Kurtuluş’un avukatı Özgür Senger, Sedat Peker’in Kurtuluş’un cenazesine gitmediğine, sadece çelenk yolladığına dikkat çekti. Peker’in, ‘abi-kardeş’ ilişkisi bulunduğu Ahmet Kurtuluş’un ailesini, cinayetten sonra sadece bir kez taziye için telefonla aradığı öğrenildi.

SEDAT PEKER: GÜNDEM ÇOK KARIŞACAK

Gazeteci Barış Pehlivan, geçen 1 Temmuz’da Cumhuriyet gazetesindeki köşe yazısında Ahmet Kurtuluş’un Sedat Peker’in çocukluk arkadaşı olduğuna dikkat çekerek, “Sedat Peker neden bu konuda konuşmuyor?” diye sormuş, bunun üzerine de Peker, Twitter hesabından şu mesajları paylaşmıştı:

“Sayın Barış Pehlivan, eski İzmir Ak Parti il ikinci başkanı rahmetli kardeşim Ahmet Kurtuluş ile ilgili yazınızı okudum. Bu konuyla ilgili özel bir video yapmayı düşünüyordum, ancak siz gündeme getirince önümüzdeki günlerde seri tweetler halinde bu olaya mutlaka değineceğim.

Rahmetli Ahmet Kurtuluş iyi bir insandı. feto borsası işinde bürokratlar, siyasiler ve istihbaratçılar tarafından kullanıldı ve alınan paralardan ona hiç pay verilmedi. Bu olayı tüm detaylarıyla anlattığımda zannederim ki gündem çok karışacak.

Barış bey en çok neye üzülüyorum biliyor musunuz? Yüksek mevkideki bürokratların ve siyasilerin kurtarılabilmesi için Ahmet kardeşimi öldürttüler. Türkiye’nin belki de en büyük ifşaatlarını yapan bir kişiyi, mahkeme itirafçı olarak serbest bıraktığı halde…

‘SON YILLARIN EN BÜYÜK SKANDALIYKEN ÜLKE GÜNDEMİNDEN KAÇIRILIP UNUTTURULDU’

Ahmet kardeşime hiç bir polis koruması verilmedi. Ayrıca da resmi polis kıyafeti giyen, ordudan ayrılma bir kişi tarafından çocuğunun yanında öldürüldü ve tüm bunlar süslü sülünün içişleri bakanlığı döneminde oldu. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yapacağım açıklamalar toplumun psikolojisini çok bozacak. Artık hiçbir vatandaşımız kendini güvende hissetmeyecek. Sizin bu haberiniz yapacağım açıklamayı erkene aldı. Önümüzdeki günlerde mutlaka yapacağım bu konu son yılların en büyük skandalıyken, siyasilerin ve bürokratların el birliğiyle ülke gündeminden kaçırılıp adeta unutturuldu. Ancak söz namus, tüm detayları ile anlatacağım. süslü sülü unutma, bu konudan da yargılanıp ceza alacaksın.”

İZMİR’DEKİ FETÖ BORSASI ÇARKI

Eski AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş, ‘mafya-polis-istihbaratçı-siyasetçi’ ortaklığıyla işletilen FETÖ Borsası çarkına ilişkin en önemli davalardan biri olan İzmir’deki ‘Serkan Kurtuluş suç örgütü’ davasının sanıkları arasında yer alıyordu. Ahmet Kurtuluş’un öldürülmeden önce savcılığa, ‘bildiklerimi anlatmak istiyorum’ şeklinde beyanda bulunduğu avukatları tarafından açıklanmıştı.

Kurtuluş’un, öldürülmeden iki ay önce suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş tarafından ölüm tehdidi aldığı ortaya çıkmıştı. Ahmet Kurtuluş, 30 Mayıs 2019 günü ev hapsinde bulunduğu sırada, evine polis kılığında gelen Yener Toga tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Cinayetle ilgili hazırlanan iddianamede suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş’un ‘eylemi planlayan ve talimatı veren azmettirici’ olduğu iddia edilmişti. 23 Haziran’da karara bağlanan davada tetikçi Yener Toga ‘kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Davada yargılanan diğer 6 sanık da çeşitli cezalar alırken, 1 sanık beraat etmişti. Arjantin’de tutuklu bulunan Serkan Kurtuluş ve yardımcısı Lider Camgöz’le ilgili dosyanın ise ayrılmasına karar verilmişti.

Cinayetle ilgili dosyada adı geçen bazı kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu isimlerle ilgili soruşturma ise sürüyor.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Sinema biletlerinde ‘sıfır vergi’nin süresi uzatıldı

Sonraki İçerik

‘Tahir Elçi’nin öldürüldüğünü söylersen seni serbest bırakacağım’

İlgili İçerik

Böcek ailesinin ölümüne ilişkin davada mütalaa açıklandı
Güncel

Böcek ailesinin ölümüne ilişkin davada mütalaa açıklandı

TÜİK’e göre Türk halkı en çok uykuya zaman ayırdı…
Güncel

TÜİK’e göre Türk halkı en çok uykuya zaman ayırdı…

ÖSYM yetkilileri hakkında harekete geçildi
Güncel

ÖSYM’den hafta sonu çifte e-YDS mesaisi

Japonya’da 6 büyüklüğünde deprem
Güncel

Malatya’da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Savcıdan NATO zirvesi öncesi gözaltına alınanlara dikkat çeken soru
Güncel

Savcıdan NATO zirvesi öncesi gözaltına alınanlara dikkat çeken soru

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den ortak ‘NATO’ açıklaması
Güncel

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den ortak ‘NATO’ açıklaması

Sonraki İçerik
‘Tahir Elçi’nin öldürüldüğünü söylersen seni serbest bırakacağım’

'Tahir Elçi'nin öldürüldüğünü söylersen seni serbest bırakacağım'

Gündem

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Almanya’da hava sıcaklıklarının 44 dereceye ulaşması bekleniyor

Böcek ailesinin ölümüne ilişkin davada mütalaa açıklandı

Böcek ailesinin ölümüne ilişkin davada mütalaa açıklandı

TÜİK’e göre Türk halkı en çok uykuya zaman ayırdı…

TÜİK’e göre Türk halkı en çok uykuya zaman ayırdı…

ÖSYM yetkilileri hakkında harekete geçildi

ÖSYM’den hafta sonu çifte e-YDS mesaisi

Kulaçlar, İstanbul’u Yüzüyorum’da atılacak

Kulaçlar, İstanbul’u Yüzüyorum’da atılacak

CHP’li Özçağdaş: “Çocuk işçilik oranları artıyor”

Suat Özçağdaş: “Büyük bir eğitim reformuna ihtiyacımız var”

Japonya’da 6 büyüklüğünde deprem

Malatya’da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Instagram, Erbakan’ın aşı karşıtı açıklamalarını kaldırdı

Fatih Erbakan’dan ’12. Yargı Paketi’ eleştirisi

Venezuela’da depremde can kaybı artıyor

Venezuela’da depremde can kaybı artıyor

RTÜK’ten Atatürk’e hakaretlere izin

RTÜK’ten Halk TV ve Koza TV’ye para cezası

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist