Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Medya

Erk Acarer’den canlı yayında Fatih Altaylı’ya sert sözler: Gazeteci değil…

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in mesajlarını Twitter hesabından paylaşan gazeteci Erk Acarer'i yazısında ismini vermeden eleştirdi. Acarer önce Twitter hesabından sonra da KRT TV canlı yayınından Fatih Altaylı'yı bombaladı. Acarer, 'Fatih Altaylı gazeteci değildir' dedi.

Yayınlanma Tarihi: 3 Ekim 2021 - 22:36:36
Güncelleme Tarihi: 3 Ekim 2021 - 22:36:36
Erk Acarer’den canlı yayında Fatih Altaylı’ya sert sözler: Gazeteci değil…
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in mesajlarını Twitter hesabından paylaşan gazeteci Erk Acarer’i yazısında ismini vermeden eleştirdi. Acarer, Altaylı’nın yazısını alıntılayarak, “Yeni dönem yaklaşırken, AKP ile en çok biz mücadele ettik diyecek, şanlı şöhretli köşelerinden ayrılmamak için kıvırıp duracak çakallardır bunlar. Yazmaya dahi korksan da benim bir adım var. Öğreneceksin!” yanıtını verdi. KRT TV canlı yayınında da Acarer, Altaylı için zehir zemberek sözler sarf etti.

“BENCE BİRGÜN GAZETESİNE HAKSIZLIK EDİLİYOR”

Altaylı yazısında, “Sedat Peker’in Youtube videolarında yaptığı açıklamalar ile başlayan tartışmalar, Sedat Peker’e söyletilmeyenler ve söyleyemedikleri üzerinden sürüyor. Belli ki, Türkiye’nin baskısı ile Birleşik Arap Emirlikleri, Peker’in Türkiye’deki meselelerle ilgili ortaya koyduğu iddiaları, video ve tweetleri yayınlamasını istemiyor. Sedat Peker de gidecek başka yeri, elinde geçerli bir pasaportu olmadığı için bu videoları yayınlamayı kesti, tweet de atmıyor. Sedat Peker’in tweetleri engellenince iddialarını, bir gazetecinin twitter hesabı üzerinden paylaşması ise etik tartışmalarına neden oldu. O gazetecinin de Birgün gazetesindeki yazılarına gazete son verdi. Ve şimdi Birgün’e eleştiriler var. ‘Sedat Peker’in sözlerini siz de yayınlıyordunuz, ne oldu şimdi!’ diye özetleyebileceğimiz. Bence Birgün gazetesine haksızlık ediliyor.” düşüncesini dile getirdi.

“GAZETECİ BİR SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİNİN SÖZCÜLÜĞÜNE SOYUNAMAZ”

Altaylı şu görüşü savundu:

“Bir gazete veya gazeteci bir suç örgütü liderinin sözlerini elbette yayınlayabilir. Kendisi ile röportaj da yapabilir. Hele hele açıklamaları toplumu ilgilendiren iddialar içeriyorsa. Ama bir gazete veya gazeteci bir suç örgütü liderinin sözcülüğüne soyunamaz. Daha doğrusu soyunmamalıdır. Habercilikle sözcülük arasında çok ciddi bir fark vardır.

Sedat Peker bugün toplum lehine bir takım açıklamalar yapıyor gibi görünse de sonuç olarak nedamet getirmiş bir kişi değildir, kendisinin de sıklıkla söylediği gibi damarına basıldığı için konuşmaktadır ve asıl amacı kendisine dönüş bileti sağlamaktır.

Sözleri önemli midir! Önemlidir. Her biri bir savcı tarafından araştırılacak, bazıları TBMM’de komisyon kurulup incelenecek kadar ciddidir. Muhalefetin tüm bu meselelere ilgisiz, umursamaz ve sessiz kalması bu iddiaları ciddiye almamasından mı yoksa Peker ile aynı safta görünmek istememesinden mi kaynaklanıyor bilmem ama Sedat Peker’in bugünkü öfkesi ve intikam hissi ülkenin en azından bazı konularda bir temizlik yapmasına imkan sağlayacak gibi durmaktadır.

ACARER: HADDİNİZİ BİLİN, BEN PEKER’E MİKROFON UZATTIM

Acarer paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

Alo Fatih hadisesine imza atmış, Gezi’de Erdoğan’ın sözcülüğünü yapmış, tarikatları Cübbeli Ahmet aracılığı ile başımıza çıkarmış, kendisi ile direk bağı olmayan bir ‘gazeteciye’ telefon alıp hemen “açacaksın demiş biri de ayar vermesin! Haddinizi bilin! Ben Peker’e mikrofon uzattım.

“YAZMAYA DAHİ KORKSAN DA BENİM BİR ADIM VAR”

Yeni dönem yaklaşırken, AKP ile en çok biz mücadele ettik diyecek, şanlı şöhretli köşelerinden ayrılmamak için kıvırıp duracak çakallardır bunlar. Yazmaya dahi korksan da benim bir adım var. Öğreneceksin!

“EĞER BİR GAZETECİLİK TARTIŞMASI YAPILACAKSA BUNU HOCALARLA YAPMAYI TERCİH EDERİM”

Eğer bir gazetecilik tartışması yapılacaksa bunu hocalarla yapmayı tercih ederim, AKP’yi başımıza bela etmiş her dönemin adamlarıyla değil! Herkes haddini bilecek!

Gazetecilikmiş! Pehh… Siyasilerin ve bakanların kokain kaçakçılığını tartışmayalım diye ne yapacağınızı, nasıl kıvıracağınızı şaşırdınız. Ama esas meselemiz bu! Bunu da öğreteceğim. İkiyüzlüsünüz!

Alayınız kıvırırken, ben evimin içinde saldırıya uğradım, tuvalete polise haber vererek gitmeye mahkum olduğum bir yaşamım ve sıfır can güvenliğim var. Söz verdim ve devam ettim. Bana muhalifçilik oynamayın! Kutuyu çok kötü açarım, insan içine çıkamazsınız. Yeter lan artık, susuyoruz diye…. Edebimizden!

“FATİH ALTAYLI GAZETECİ DEĞİLDİR”

Altaylı’ya bir cevap da KRT TV canlı yayınında veren Acarer, “Fatih Altaylı kamu yararına bir şey yapmamıştır. Telefonlarla ayar yemiş birisinin gazetecilik etiğinden bahsetmesine şerh koyarım. Altaylı gazeteci değildir.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, “gazetecilik meslek etiğini ihlal ettiğini savunduğu Erk Acarer’in Sedat Peker’in mesajlarını kendi hesabından paylaşmasının gazetecilik faaliyeti değil aracılık olduğu” eleştirisini yöneltmişti. Bildirici’nin ardından T24 yazarı Tuğçe Tatari’nin “Sedat Peker’in karşısında yapılan gazetecilik mi aracılık mı?” yazısıyla da tartışma sosyal medyada gündem olmuştu.

Acarer, bilgileri teyit ettiğine dair kendisine destek veren Peker’e teşekkür etmiş, “Eleştirilerin de başımın üstünde yeri var” demişti.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Tunç Soyer: Alevilik ve İzmir musahip gibidir

Sonraki İçerik

Köylüler karada balık tuttu

İlgili İçerik

TGC’ye İranlı gazetecilerden ziyaret
Medya

TGC’den gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki

RTÜK’ten Atatürk’e hakaretlere izin
Medya

RTÜK’ten yayıncı kuruluşlara ‘NATO zirvesi’ uyarısı

RTÜK’ten Atatürk’e hakaretlere izin
Medya

RTÜK’ten Halk TV ve Koza TV’ye para cezası

TRT’nin acı kaybı
Medya

TRT’den İran-Yeni Zelanda maçındaki spiker hatasına ilişkin açıklama

RTÜK’ten HaberTürk’e ceza
Medya

RTÜK’ten 6 kanala ceza…

CHP’nin bayramlaşma programları dünya basınında
Medya

CHP’nin bayramlaşma programları dünya basınında

Sonraki İçerik
Köylüler karada balık tuttu

Köylüler karada balık tuttu

Gündem

Kamuda sözleşmeliye kadro teklifi yasalaştı

TBMM Genel Kurulu, 7 siyasi parti grubuyla toplandı

Doruk Madencilik işçileri: “Perşembe gününe kadar gelişme olmazsa farklı aksiyonlar alacağız”

Doruk Madencilik işçileri: “Perşembe gününe kadar gelişme olmazsa farklı aksiyonlar alacağız”

Bağımsız Maden-İş Sendikası açıklanan işkolu istatistiklerine tepki gösterdi

Bağımsız Maden-İş Sendikası açıklanan işkolu istatistiklerine tepki gösterdi

YENİ Parti Grubu’nun grup yönetimi belli oldu

YENİ Parti Grubu’nun grup yönetimi belli oldu

İstanbul’u Koşuyorum Avrupa etabı için kayıtlar başladı

İstanbul’u Koşuyorum Avrupa etabı için kayıtlar başladı

Çin’de elektronik sektörünün karı yılın ilk yarısında yüzde 96,9 arttı

Çin’de elektronik sektörünün karı yılın ilk yarısında yüzde 96,9 arttı

Çiftçi ekemediği tarlasını boş bıraktı

Çiftçi ekemediği tarlasını boş bıraktı

Özgür Özel ve 91 milletvekili CHP’den istifa etti…

Özgür Özel: “YENİ Parti milletimizin ihtiyacıydı”

İsrail-Lübnan görüşmelerinin yeni turu Roma’da yapılacak

İsrail-Lübnan görüşmelerinin yeni turu Roma’da yapılacak

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgâr uyarısı

Meteoroloji’den kuvvetli rüzgâr uyarısı

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist