Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Medya

Galatasaray TV spikeri Serbay Şenkal işten neden çıkarıldığını açıkladı

Galatasaray TV spikeri Serbay Şenkal, 'siyasi' paylaşımları gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. Bir video yayınlayan Şenkal, "Sayın Cumhurbaşkanı sizden tırnağımın ucu kadar korkmuyorum" dedi.

Yayınlanma Tarihi: 15 Mart 2023 - 16:56:19
Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2023 - 16:56:19
Galatasaray TV spikeri Serbay Şenkal işten neden çıkarıldığını açıkladı
PAYLAŞTWEETLEPAYLAŞWechat

Geçen yılın sonunda Galatasaray TV kanalındaki spikerlik görevinden alınan Serbay Şenkal, bir video yayınlayarak “siyasi iktidarı eleştirdiği sosyal medya paylaşımları” nedeniyle işten çıkarıldığını açıkladı.

İzlemenizi rica ediyorum… https://t.co/gSUjW9hNLs

— Serbay Şenkal (@serbaysenkal) March 14, 2023

Bunlara da bakabilirsiniz

Simpsonlar kehanetlerine bir yenisini daha ekledi

Haluk Levent’in konserinde sürpriz isim

“Yazdıklarım tabii ki AK Parti’yi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmektir” diyen Şenkal, “Sayın Cumhurbaşkanı, sizden tırnağımın ucu kadar korkmuyorum. Zerre kadar korkmuyorum. Ne yapabilirsiniz ki?” dedi.

İşten çıkarılma sürecini anlatan Şenkal, kendisine Galatasaray Dijital Satış ve Pazarlama Anonim Şirketi’nden bir fesih bildirimi ulaştırıldığını, burada “net bir şekilde” sosyal medyada yaptığı siyasi paylaşımlardan dolayı işten çıkarıldığının belirtildiğini aktardı.

Şenkal, “Siyasi rejime, hakkımı helal etmiyorum” diye konuştu.

YouTube üzerinden yayınladığı videoda bu paylaşımları tek tek gösteren Şenkal’ın ağırlıklı olarak ekonomik kriz üzerinden iktidarı eleştirdiği görüldü.

Şenkal, “Var ya öyle amcalarımız, ‘iPhone’unu göster’ diyen amcalarımız. ‘Her evde bir araba var’ diyen ağabeylerimiz. Ben onlara atıfta bulunan bir tweet atmışım. Bu suç mu? Bu düşüncemi sarf etmem, benim işten çıkarılmama gerekçe mi?” dedi.

‘HATALARINI YÜZÜNE SÖYLEMEM SİYASET YAPMAK MI?’

Açıklama yapmak için beklediğini, Galatasaray sezon başında kötü günler geçirirken yapacağı açıklamaların “yanlış anlaşılabileceğini”, daha sonra da 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin üzerinden biraz zaman geçmesi gerektiğini düşündüğünü belirten Şenkal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir vatandaş olarak ülkenin mülteci politikasını eleştirmek en doğal hakkım. Bir Türk vatandaşı olarak ne idüğü belirsiz, ilerde isyanların çıkabilme potansiyeli olan, eğitimsiz insanları ülkemde istemiyorum, kabul etmiyorum diye ben işten mi kovulmalıyım? Ülkemiz artık mutsuz insanların çoğunlukta olduğu bir coğrafyadır. Emeği geçenlere yazıklar olsun’ yazdığım için neden ekmeğimden oluyorum? Atatürk’e bu kadar hakaret eden, cumhuriyet değerlerine bu kadar aşağılık bir yaklaşımla fikirlerini rahat rahat beyan eden Fatih Tezcan’ın cezaevinde olmasına sevinmem benim en doğal hakkım değil mi? Soruyorum size bu benim işten çıkarılmama vesile midir?

Türkiye hakikaten cennet bir ülke ama dolar, euro, dinar ve riyal kazananlara tabii ki. Bize cehennem.’ yazmışım. Yalan mı? Bunu yazıp isyan etmek siyaset yapmak mı? Alım gücümüzle ilgili veryansın etmem işten çıkarılmama sebep mi? Sayın Cumhurbaşkanı ekonomist olduğunu iddia ediyor ya, tek adam ya, tek sorumlu o ya, bunu dile getirmem, sayın cumhurbaşkanının hatalarını yüzüne söylemem siyaset yapmak mı?”

‘CUMHURBAŞKANI BENİM ELEŞTİRİLERİME KULAK VERMEKLE MÜKELLEFTİR’

“Yazdıklarım tabii ki AK Parti’yi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmektir. Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmek benim en doğal hakkım. Cumhurbaşkanı’ysa benim eleştirime tahammül etmekle, kulak vermekle mükelleftir” diyen Şenkal, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şöyle seslendi:

“Sizin vicdanınız, merhametiniz nerede? Bu kadar mı insani duygulardan nasibinizi almadınız? Size çok üzülüyorum bir gram merhametiniz yok, bir gram vicdanınız yok. Benim bu sebeplerden dolayı işten çıkarılmama vesile olan sizin zihniyetiniz” ifadesini kullandı.

‘SAYIN CUMHURBAŞKANI, SİZDEN ZERRE KADAR KORKMUYORUM’

Şenkal, “Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan… Sizden tırnağımın ucu kadar korkmuyorum. Zerre kadar korkmuyorum. Ne yapabilirsiniz ki? Bakın benim işime son verdiniz. Ben kaç aydır çalışmıyorum. Ne olacak benim kariyerim? Evvel Allah her şeyi yaparım. altından kalkarım. En iyi yerlerde çalışmaya başlarım. Bu düzen ortadan kalktığında, siz gittiğinizde ben yine en kral yerlerde çalışmaya başlarım. Ama böyle bir mantalite, böyle bir düşünce yapısı olamaz” diye konuştu.

‘TÜRKİYE RESMEN SANSÜRLER ÜLKESİ OLDU’

Türkiye’nin bir “sansürler ülkesi” haline geldiğini belirten Şenkal, görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

“İnsanlar düşüncelerini paylaşabilir. İnsanlar küfür etmeden, bel altı vurmadan düşüncelerini aktarabilmeli. Türkiye resmen sansürler ülkesi oldu. Türkiye’de insanlar düşüncesini, fikrini beyan etmiyor. He bu depremden sonra bu korku duvarı yıkıldı. Bu depremden önce benim gibi çok nadir insan vardı. Ama Allah’a şükürler olsun ki maalesef bu felaket, başımıza gelen bu berbat şey binlerce insanın hayatını kaybetmesiyle birlikte insanlar artık burasına geldi, bardak taştı. Korku duvarı yıkıldı.”

‘BANA HİÇBİR ŞEY YAPAMAZSINIZ’

Siyasi iktidara yönelik eleştirileri nedeniyle hapis cezası alabileceği ile ilgili ‘espri’ yapan paylaşımlara da yanıt veren Şenkal, “Bir canımız var. Bana hiçbir şey yapamazsınız. En fazla bir geyik var ya, ‘Silivri soğuktur.’ Ne kadar çirkin değil mi? Paylaşım yapıyorum, altına ‘Silivri soğuktur.’, ‘Sil ağabey.’ Silivri’ye girecek, işten çıkarılacak ne yapmışım ki? İşten çıkarılmaktan, kovulmaktan korkmayarak fikir beyan ettiğim için ve sonunda şu an işten kovulduğum için, bu benim ileride çocuklarıma anlatacağım bir onur madalyasıdır” diye konuştu.

PaylaşTweetGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

CHP’li Özgür Özel: ‘Görüyoruz ki çadırlar da yanlış yere kurulmuş’

Sonraki İçerik

İşte Simge Fıstıkoğlu’nun yeni adresi

İlgili İçerik

Simpsonlar kehanetlerine bir yenisini daha ekledi
Medya

Simpsonlar kehanetlerine bir yenisini daha ekledi

Haluk Levent isyan etti: Hakaret yiyorum
Medya

Haluk Levent’in konserinde sürpriz isim

Yılmaz Özdil’in ardından Sözcü TV’de bir istifa daha
Medya

Habertürk’ten Sözcü TV’ye transfer

İşte Kemal Sunal ile başrolü paylaşan “Garip” filminin Fatoş’unun son hali
Medya

İşte Kemal Sunal ile başrolü paylaşan “Garip” filminin Fatoş’unun son hali

Show TV’nin ekran yüzü CNN Türk ile anlaştı
Medya

CNN Türk’te üst düzey 3 ayrılık

Sevilen oyuncu Yargı dizisinin oyuncu kadrosuna katılıyor
Medya

Sevilen oyuncu Yargı dizisinin oyuncu kadrosuna katılıyor

Sonraki İçerik
İşte Simge Fıstıkoğlu’nun yeni adresi

İşte Simge Fıstıkoğlu'nun yeni adresi

Gündem

YÖK’ten vakıf üniversitelerine yönelik incelemeyle ilgili açıklama

YÖK Başkanı’ndan yüz yüze eğitim kararı

Türk Hava Yolları Kazakistan seferlerini durdurdu

Yolcu olay çıkardı, THY uçağı acil iniş yaptı

Xi: Çin ordusu daima dünya barışının inşacısı olmuştur

Çin Cumhurbaşkanı Xi’den, Suudi Arabistan Kralı’na taziye mesajı

Fenerbahçe’nin borcu açıklandı

Fenerbahçe 7 kişiyi tribünlerden süresiz men etti

İYİ Parti’den seçim güvenliği için yeni sistem

İYİ Parti’de istifa!

HÜDA PAR ve Yeniden Refah yöneticileri hakkında suç duyurusu

HÜDA PAR ve Yeniden Refah yöneticileri hakkında suç duyurusu

Kadir İnanır’dan haber var! Arkadaşı paylaştı

Kadir İnanır’a milletvekili adaylığı teklif edildi

Instagram, Erbakan’ın aşı karşıtı açıklamalarını kaldırdı

Adnan Oktar sorusuna Erbakan’dan dikkat çeken yanıt

Mahkeme kararını verdi: Hiranur Vakfı’nda yıkım başladı

Mahkeme kararını verdi: Hiranur Vakfı’nda yıkım başladı

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ersin Tatar paylaşımı

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ersin Tatar paylaşımı

  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist