Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Akşener: Koskoca Türk Devleti’ni, cümle aleme rezil ettiniz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamaları için, "Koskoca Türk Devleti’ni, cümle aleme rezil ettiniz" dedi.

Yayınlanma Tarihi: 26 Mayıs 2021 - 12:34:11
Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2021 - 12:34:11
Akşener: “Kılıçdaroğlu’na tehdidin adresi Adalet Bakanı ve ona sahip çıkan Sayın Erdoğan’dır”
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

 İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi ve yeni sistem önerisini açıkladı.

Organize suç örgütü liderliğinden hükümlü Sedat Peker’in açıklamaları ile başlayan süreci değerlendiren ve “Devlet itibarının, kişiler üzerinden, daha fazla ayaklar altına alınmasına izin verilemez. Yapılacak olan basit. İçişleri Bakanı ve suçlamalara maruz kalanlar kenara çekilir, Cumhuriyetin savcıları ve hakimleri devreye girer, gereken yapılır” diyen Akşener’in  açıklamalarından başlıklar şöyle:

İKİZDERELİLER PROVOKASYONA İZİN VERMEDİ

Konuşmamın başında, Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden, Isparta il başkanımız, Mustafa Şimşek kardeşime Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve tüm dava arkadaşlarıma sabrı cemil niyaz ediyorum. Mustafa Başkanımın ruhu şad, mekanı cennet olsun. Biliyorsunuz, geçtiğimiz hafta, Rize’nin İkizdere ve Çayeli ilçelerini ziyaret ettik. Önce, İkizdereli vatandaşlarımızın, doymak bilmez müteahhitlerin yağmasına karşı gösterdikleri, şerefli duruşa destek olduk, bizim için kutsal olan cennet doğamıza sahip çıktık. Sonrasında ise, İkizdere ve Çayeli esnafının dertlerini dinledik. Bize büyük misafirperverlik gösteren İkizdereli, Çayelili kardeşlerime, bir kez de bu kürsüden teşekkür ediyorum. Milletimizin en önemli hasletlerinden olan ev sahipliğini, Karadeniz’in mertliğine yakışır şekilde yaptılar. Allah onlardan razı olsun. Biz ziyaretlerimizi yaparken, İkizdere ve Çayeli’nde, AK Parti teşkilatlarının, sağdan soldan topladıkları, küçük gruplar üzerinden, bazı provokasyon girişimleri oldu. Ama ne Rizeli kardeşlerim, ne de Rizeli dava arkadaşlarım, bu girişime prim vermediler. Onlara da, bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

BAHÇELİ EN SON NE ZAMAN ESNAFA GİTTİ?

Yanlış anlaşılmasın, ben Sayın Erdoğan ve arkadaşlarını anlayabiliyorum. Bu arkadaşlar, son dönemde zor günler geçiriyorlar. Kaçmak zorunda oldukları birçok soru, sektirmek zorunda oldukları bir dolu iddia, sulandırmak zorunda oldukları, koskoca bir millet gündemi var. Bunun için de, benim sözlerimi çarpıtıp, “acaba buradan bir yol olur mu?” diyorlar. Varsın desinler, ben bunu anlarım. Ama bunu yaparken, Rizeli kardeşlerimi zan altında bırakmaya cüret etmelerini, asla kabul etmem. Kimse heveslenmesin, bana Türkiye’nin hiçbir yerinde zarar gelmez, ben Rize’nin geliniyim, hele Rizeliden bana hiç zarar gelmez. Dün de, küçük ortak çıkıp, acınası çabalarını, bana cirolamaya kalkmış. Neymiş efendim? Benim Rize’ye gitmem provokasyonmuş. Neymiş efendim? Esnaf gezmeyecekmişim. Bak sen hele… Sayın Bahçeli; ben gezmezsem, kim gezecek? Büyük ortağın ortada yok. Sen zaten ortada yoksun. Ben de gezmezsem, bu esnafı kim gezecek, milletimizin derdini kim dinleyecek? Buradan sormak istiyorum? En son ne zaman esnaf ziyareti yaptın? En son ne zaman çiftçinin elini sıktın? En son ne zaman işsize iş buldun? En son ne zaman milletin derdini merak ettin? Sen iktidarın küçük ortağısın. Madem bizim esnafa gitmemizden rahatsızsın, o zaman bir zahmet, o çok değerli koltuğundan kalkacaksın, milletinin ayağına gideceksin. Aynı benim yaptığım gibi, gideceksin Rizeli esnafın, Ispartalı çiftçinin halini hatırını soracaksın. Yani kürsüden öfke tiratları atmayı bırakıp, işini yapacaksın. Nefret siyasetiyle değil, millete hizmet siyasetiyle rekabet edeceksin. Eğer bunları yapamıyorsan da, bize gölge etmeyeceksin.Bu kadar basit.

‘A’NIN UZUNLUĞUYLA ESNAFI KAFALAMAK İSTİYOR

Biliyorsunuz Sayın Erdoğan, bozulan ekonomi ve pandemi karşısında, bunalan milletimize, el uzatmadı. Ara ara, lütuf gibi sunduğu, küçük pansuman tedbirler dışında, pandemi boyunca milletimiz, devletini yanında göremedi. Buna rağmen geçen hafta, kendisi çıktı, zor durumdaki esnafımıza sözüm ona müjdeler açıkladı. Yine kredi verdi, yine borç verdi. Paket kapsamında, 1.4 milyon esnafımıza da, 4 milyar 622 milyon lira hibe verileceğini açıkladı. Olmadığı zaman, bir lira bile kıymetlidir, amenna. Ama, o dört milyarı öyle bir anlattı ki, şaşarsınız. Mesela, 4 milyar demedi, “4 milyaaaaaaar” dedi. Ciddiyetsizliğe bakar mısınız? Aylardır kepengi kapalı esnafımız, tedarikçileri ve aileleriyle birlikte, 20 milyona yakın insanımız demek. 1 yıldan fazla zamandır, borçla harçla idare ediyorlar, eşlerinin ziynetiyle kira ödüyorlar. Arkadaş çıkmış, destek paketinin büyüklüğüyle değil, “a”nın uzunluğuyla esnafı kafalamaya çalışıyor. İkna siyasetinde gelinen son nokta. Sen “a”yı uzattıkça, sıfırlar da o kadar uzamıyor. Sen “a”yı uzattıkça, vatandaşın derdine derman olunmuyor. Sen “a”yı uzattıkça, pandemi sürecinde esnaflarımızı yalnız bıraktığın gerçeği değişmiyor. Bitti mi? Hiç biter mi? Bu açıklamanın ertesi günü, milletin cebinden, bir yılda, 26 milyar lira daha almanın tezgahını kurdular. Ne yaptılar? Akaryakıttaki ÖTV oranını, görülmemiş şekilde artırdılar. 3994 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, benzine 55 kuruş, motorine 67 kuruş, LPG’ye 35 kuruş zam geldi. Vicdansızlığa bakar mısınız? Esnafımıza verilecek 4 buçuk milyar liralık destek, bu akaryakıt zammı ile sadece 2 ayda, vatandaştan geri alınacak. İBAN yollamayı bıraktılar, artık direkt olarak vergi kesiyorlar.

 

KEPAZELİĞİ DÜNYA TAKİP EDİYOR

Biliyorsunuz, sosyal medyada bir video fırtınası, aldı başını gidiyor. İktidar mensuplarının isimleri, çirkin işlerin, garip ilişkilerin aktörleri olarak geçiyor. Normalde, bizim siyaset anlayışımıza göre, parti içi meselelere karışmak olmaz. AK Parti ve ortaklarının içindeki skandallarla, milletin gerçek gündeminin gölgelenmesini kabul edemeyiz. Ama bu kepazeliği, artık sadece Türkiye değil, dünya takip ediyor. Buradan konunun tüm paydaşlarına seslenmek istiyorum. Beyler; Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarı söz konusu. Koskoca Türk Devleti’ni, cümle aleme rezil ettiniz. Bu işler, karşı videolar yayınlamakla, gizemli hikayeler anlatıp, gerçekleri bulandırmakla olmaz. Ekranlara çıkıp saçmalamakla, hamasetle hiç olmaz. Böyle devlet yönetilmez. Bu işler, bütün iddiaları araştıracak ve gerçeği milletimizin önüne koyacak, şeffaf bir yargı süreciyle olur. Devlet itibarının, kişiler üzerinden, daha fazla ayaklar altına alınmasına izin verilemez. Yapılacak olan basit. İçişleri Bakanı ve suçlamalara maruz kalanlar kenara çekilir, Cumhuriyetin savcıları ve hakimleri devreye girer, gereken yapılır. Olması gereken budur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yakışan budur. Devlet ciddiyeti bunu gerektirir. Adalet bunu gerektirir. Yargı işini yapar, hakikat neyse ortaya çıkar. Suçu olan cezasını çeker. Suçu olmayan aklanır, işinin başına döner. Bu kadar basit.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Sesli Köşe-Fatih Yaşlı-”Bu vatanın serdengeçtileri”

Sonraki İçerik

957 milyon liralık kokain kıyıya vurdu

İlgili İçerik

Özgür Özel: “En iyi savunma hücumdur. CHP hücuma çıkıyor”
Siyaset

Özgür Özel mücadeleyi ‘üç aşamada’ anlattı

CHP’li Günaydın’dan Aziz İhsan Aktaş tepkisi
Siyaset

Gökhan Günaydın’ın tedbiri kaldırıldı

CHP’li Kılıç: “Emekli sadaka değil, gasbedilen onurunu istiyor”
Siyaset

CHP’li Kılıç: “Sorun yönetim anlayışında”

Nimet Özdemir, İYİ Parti’den istifa etti
Siyaset

İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir CHP’den istifa etti

833 delege imzası CHP Genel Merkezi’ne teslim edildi…
Siyaset

833 delege imzası CHP Genel Merkezi’ne teslim edildi…

TBMM’de CHP bayramlaşma programı
Siyaset

CHP’de milletvekili sayısı 129’a düştü

Sonraki İçerik
957 milyon liralık kokain kıyıya vurdu

957 milyon liralık kokain kıyıya vurdu

Gündem

Başkan Ovalıoğlu, “Mahalle Buluşmaları”nda vatandaşları dinledi

Başkan Ovalıoğlu, “Mahalle Buluşmaları”nda vatandaşları dinledi

İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal kaçırıldı…

İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal kaçırıldı…

Isı Direnci Koordinasyon Masası ilk toplantısını gerçekleştirdi

Isı Direnci Koordinasyon Masası ilk toplantısını gerçekleştirdi

Özgür Özel: “En iyi savunma hücumdur. CHP hücuma çıkıyor”

Özgür Özel mücadeleyi ‘üç aşamada’ anlattı

CHP’li Günaydın’dan Aziz İhsan Aktaş tepkisi

Gökhan Günaydın’ın tedbiri kaldırıldı

Çin anakarası: Taiwanlı yetkililerin anakaraya yönelik çip kısıtlamaları kendi yarı iletken sektörüne zarar verecek

Çin anakarası: Taiwanlı yetkililerin anakaraya yönelik çip kısıtlamaları kendi yarı iletken sektörüne zarar verecek

DMM’den yeşil pasaport iddialarına yalanlama

DMM’den yeşil pasaport iddialarına yalanlama

665. Kırkpınar Yağlı Güreşleri için geri sayım başladı

665. Kırkpınar Yağlı Güreşleri için geri sayım başladı

CHP’li Kılıç: “Emekli sadaka değil, gasbedilen onurunu istiyor”

CHP’li Kılıç: “Sorun yönetim anlayışında”

İran, Umman’daki görüşmelerin “şimdilik” sona erdiğini açıkladı

ABD-İran mutabakatının 14 maddelik metni paylaşıldı

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist