Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

‘Artık İsrail’e haddini bildirmenin zamanı’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren Madleen adlı tekneyi alıkoymasına ilişkin “Filistin’e bedava makarna götürmeye izin vermeyen bir İsrail gözü dönmüşlüğü var. Bu konuda hükümet, Sayın Erdoğan ne kadar sert ve net olursa o kadar arkasındayım. En net ve sert tutumuna teşekkür edeceğim. İsrail’e cesaret verip Filistin'i yalnız bırakacak her tutumun tümüyle karşısındayız. Artık -mış gibi yapmanın değil Filistin’e sahip çıkmanın, İsrail’ haddini bildirmenin zamanıdır. Bunun cevabını Türkiye kamuoyu önünde iktidardan bekliyoruz. Üzerlerine düşenleri yapsınlar kaya gibi arkalarındayız. Eğer yapmazlarsa, bu ayıba ortak olurlarsa, bana mı sordular gittiler derse bu millet bunu bir kez daha affetmez” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 9 Haziran 2025 - 14:43:38
Güncelleme Tarihi: 9 Haziran 2025 - 14:43:38
Özgür Özel: “Bundan sonra da hep birlikte mücadele edeceğiz”
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren Madleen adlı tekneyi alıkoymasına ilişkin “Filistin’e bedava makarna götürmeye izin vermeyen bir İsrail gözü dönmüşlüğü var. Bu konuda hükümet, Sayın Erdoğan ne kadar sert ve net olursa o kadar arkasındayım. En net ve sert tutumuna teşekkür edeceğim. İsrail’e cesaret verip Filistin’i yalnız bırakacak her tutumun tümüyle karşısındayız. Artık -mış gibi yapmanın değil Filistin’e sahip çıkmanın, İsrail’ haddini bildirmenin zamanıdır.  Bunun cevabını Türkiye kamuoyu önünde iktidardan bekliyoruz. Üzerlerine düşenleri yapsınlar kaya gibi arkalarındayız. Eğer yapmazlarsa, bu ayıba ortak olurlarsa, bana mı sordular gittiler derse bu millet bunu bir kez daha affetmez” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in tedavi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde süreç hakkında açıklama yaptı.

Bunlara da bakabilirsiniz

İmamoğlu Silivri’den Avcılar’a seslendi

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Meclis’te: “Adalet olmadığı için biz buralarda sürünüyoruz.”

Hemen hemen bütün milletvekillerinin dönüşümlü olarak hastane önünde gelenleri karşıladıklarını bildiren Özel, şunları söyledi:

“Manisa Celal Bayar Hastanesi var gücüyle Ferdi Başkanımızı yaşatmak adına mücadele ediyor. Başka hastaneye sevk edecek misiniz diye soruluyor. Ferdi Başkan’a bu soruyu sorsak benim vereceğim cevabı verir. Biz kendi hastamızı Manisa’da tedavi etmezsek Manisa’ya gelen mühendise İzmir’de oturma, Manisa’da her şey var nasıl diyeceğiz. Manisa’daki öğrenciye İzmir’de ev tutma Manisa’da ev tut, alışverişi buradan yap nasıl diyeceğiz? Biz sevdiklerimizi de kendi canımızı da memleketimize ve memleketimizde çok inandığımız Celal Bayar Üniversite Hastanesi’nin kadrolarına her zaman emanet ettik. Bugün de öyle yapıyoruz. Önceki Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, üniversite hastanelerinin başhekimleri sürekli arıyorlar ve elden gelecek ne varsa o katkıyı sağlamak istediklerini ifade ediyorlar. Onların önerileri de tıbben buraya iletiliyor, geniş whatsapp gruplarında bütün tetkikler, tahliller paylaşılıyor. Elbette ki nakilde faydalı bir durum olsa ve hastane bizi aşan bir durum varsa elbette biz bunu değerlendirriz bütün hastalarımız için olduğu gibi. Ama şu anda yapılabilecek her şeyin yapıldığı, herhangi bir nakile gerek olmadığı ifade ediyorlar. Biz de ailesi olarak bu görüşe uyuyoruz ve buradayız. İlk günden beri söylüyoruz keşke emekle, koşmakla, maddi bir yardımla olacak bir şey olsa görüyoruz ki bütün Türkiye bunun için seferberdir. Ama her şeyin yanında herkesin iyi dileklerine ve dualarına ihtiyacımız var. Dualarını esirgemeyen herkesten ve geçmiş olsun dileklerini ulaştıran ya da ulaştıramayan herkesten Allah razı olsun.”

“Dışişleri Bakanlığı’nın iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hakkında hangi girişimlerde bulunduğunu şu ana kadar bilmek istiyorum”

Özel, Gazze’deye insani yardım götüren Madleen adlı teknenin İsrail tarafından alıkonulmasına ilişkin soru üzerine şöyle konuştu:

“Normal şartlarda burada herhangi bir soru malum almıyoruz ama bu konu malum hepimizin yüreğini yakan bir konu. Bir kere biz bu filmi daha önce görmüştük Mavi Marmara’da. Gerekirse biz de bineriz diyenler sonradan haberimiz yoktu, bize mi sordunuz demişlerdi. Sonra da Mavi Marmara’nın haklı davasını boşa çıkaracak bir uluslararası anlaşmayı İsrail ile yapıp metazori bir şekilde mağdur ailelerine ‘biz bu işlerden vazgeçtik, siz de karşılığında bunu alacaktınız’ demişlerdi. Aman ha aman, sakın ha sakın aynı senaryoyu bir daha kimse hayata geçirmesin. Gemide Özlem, Şuayip kardeşimiz var. Ben Şuayip’in olduğu gemiye Şuayip’i kendi yerime binmiş olarak görüyorum. Özlem’in canını kendi evladımın canı gibi sakınıyorum. Dışişleri Bakanlığı’nın iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hakkında hangi girişimlerde bulunduğunu şu ana kadar bilmek istiyorum. Madleen gemisine yapılan operasyondan sonra geminin konumu neresidir? İçerideki aktivistler ne durumdadır? Bunlarla ilgili her şeyin yapılması gerektiğini ve bunu ‘merak etmeyin biz ilgili makamlarla görüşüyoruz’ şeklinde değil de dünya kamuoyu önünde İsrail’e gözdağı veren Filistin ile dayanışan bir tonu duymak istiyorum burada. Trump’ın çizdiği hattan, Netanyahu ile kayıkçı kavgası yapıp, bir yandan İsrail ile ticaret yapıp sonra da ‘ticaret yok, koduna bakmayın aslında Filistin ile ticaret yapıyoruz’ diyenlerin ne hale düştükleri durum ortada. Görün 12 silahsız aktivistin makarna götürmesine engel olmayan bizim Filistin ile ticaretimize mi izin veriyormuş? Bal gibi de İsrail’e gidiyor gemiler ve Filistin’e bedava makarna götürmeye izin vermeyen bir İsrail gözü dönmüşlüğü var. Bu konuda hükümet, Sayın Erdoğan ne kadar sert ve net olursa o kadar arkasındayım. En net ve sert tutumuna teşekkür edeceğim. İsrail’e cesaret verip Filistin’i yalnız bırakacak her tutumun tümüyle karşısındayız.. Artık -mış gibi yapmanın değil Filistin’e sahip çıkmanın, İsrail’e haddini bildirmenin zamanıdır. Bu kadar net ve açık bir görüş paylaşmak isteriz. Bunun cevabını Türkiye kamuoyu önünde iktidardan bekliyoruz. Üzerlerine düşenleri yapsınlar kaya gibi arkalarındayız. Eğer yapmazlarsa, bu ayıba ortak olurlarsa, bana mı sordular gittiler derse bu millet bunu bir kez daha affetmez.”

“Zorlu günleri de hep beraber atlatacağız”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ferdi Başkanımızın yanında büyük CHP ailesi olarak bir aradayız. Sadece büyük CHP ailesinin değil, tüm ulusumuzun duaları, sevilen, çalışkan, Manisa’yı değiştiren, dönüştüren, kısa sürece çok şey katan belediye başkanımızın sağlığına kavuşması için dualar ediyor. Umut ediyoruz, Ferdi başkanımız bu zor süreci atlatacak. Onun gençliği, onun enerjisi, onun güzel kalbi, iyi insan özelliği bütün bu zorlukları aşacak. Bugün burada belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, partimizin örgüt başkanları herkes bir arada. Sayın genel başkanımızın yanındayız.

Partimiz maalesef bayram günü böyle üzüntü verici bir olayla karşı karşıya kaldı. Her zaman olduğu gibi birlik içerisinde, beraberlik içerisinde badireli ve zorlu günleri de hep beraber atlatacağız. Dualarımız Ferdi başkanımızla.”

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

LGS, 15 Haziran’da 62 bin 693 salonda yapılacak

Sonraki İçerik

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği’nden iş bırakan KRT TV çalışanlarına destek

İlgili İçerik

Konfederasyon, meslek odaları, sendikalar, dernekler ve kurumlardan ortak açıklama: “Biz susmayacağız”
Siyaset

İmamoğlu Silivri’den Avcılar’a seslendi

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Meclis’te: “Adalet olmadığı için biz buralarda sürünüyoruz.”
Siyaset

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Meclis’te: “Adalet olmadığı için biz buralarda sürünüyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terör örgütü PKK’nın teşkes ilanına ilk yorum
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücrete ara zam sorusuna yanıt

Babacan: “Terör örgütü PKK’nın silah bırakarak, varlığını fesh etmesi tarihi bir gelişme olacaktır”
Siyaset

Babacan: “1 Temmuz’da ara zam vermemek hak gaspıdır”

CHP lideri Özgür Özel’den Muharrem İnce’ye açık davet!
Siyaset

CHP lideri Özgür Özel’den Muharrem İnce’ye açık davet!

Dervişoğlu: “Cumhurbaşkanlığı seçimleri boykot edilmeli”
Siyaset

Dervişoğlu: “Asgari ücret az 29 bin 850 lira olmalıdır”

Sonraki İçerik
Avrupa Türk Gazeteciler Birliği’nden iş bırakan KRT TV çalışanlarına destek

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği'nden iş bırakan KRT TV çalışanlarına destek

Gündem

Konfederasyon, meslek odaları, sendikalar, dernekler ve kurumlardan ortak açıklama: “Biz susmayacağız”

İmamoğlu Silivri’den Avcılar’a seslendi

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Meclis’te: “Adalet olmadığı için biz buralarda sürünüyoruz.”

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Meclis’te: “Adalet olmadığı için biz buralarda sürünüyoruz.”

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan Mehmet Şimşek’e: “Kimi kandırıyorsun be kardeşim?”

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan Mehmet Şimşek’e: “Kimi kandırıyorsun be kardeşim?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terör örgütü PKK’nın teşkes ilanına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücrete ara zam sorusuna yanıt

İBB’den karne hediyesi: Şenlik, atölye, müze ve kitap indirimi

İBB’den karne hediyesi: Şenlik, atölye, müze ve kitap indirimi

Çerkezoğlu: İşten çıkarma yasağı istisnaları kaldırılarak devam etmeli

Çerkezoğlu: “Verdiğiniz teklif müzakere değil hakarettir”

İşte İBB’nin Halk Bostanları’nda en çok tercih edilen ürünler

İşte İBB’nin Halk Bostanları’nda en çok tercih edilen ürünler

Bayraktar’dan ”doğal gaz zammı” açıklaması

Bayraktar’dan ”doğal gaz zammı” açıklaması

Babacan: “Terör örgütü PKK’nın silah bırakarak, varlığını fesh etmesi tarihi bir gelişme olacaktır”

Babacan: “1 Temmuz’da ara zam vermemek hak gaspıdır”

CHP lideri Özgür Özel’den Muharrem İnce’ye açık davet!

CHP lideri Özgür Özel’den Muharrem İnce’ye açık davet!

  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist