Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Bahçeli’den ‘Ferdi Tayfur’ videosuna ilişkin açıklama!

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, gündem olan Ferdi Tayfur'lu videosuna ilişkin konuştu, "Bu mesaj Türkiye'nin ayağını kaydırmaya yeltenen kim varsa direkt onlaradır" dedi. 'Erdoğan ile arası açıldı' iddialarına yanıt veren Bahçeli, öte yandan İYİ Parti'yi de 'ihanetle' suçladı. MHP lideri, geçen günlerde hedef aldığı Bakan Şimşek'e ise sahip çıktı.

Yayınlanma Tarihi: 30 Nisan 2024 - 11:41:16
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2024 - 11:41:16
Bahçeli: Cami ne kadar bizimse, cemevi de o kadar bizimdir
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Cumhur İttifakı’nı överek başlayan Bahçeli, İsrail’le Türkiye’nin ticari ilişkileriyle ilgili sözleri nedeniyle Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı da sert sözlerle eleştirdi.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni sorgulayan, yargılayan, karalayan çevrelerin asıl kaygı ve korkusu uyanan devin ayağa kalkması, küresel ve bölgesel hadiseler karşısında sözü geçen, ne diyeceği merak uyandıran bir Türkiye’nin doğuşudur. Doğum sancılı olsa da doğan kudret Türkiye’dir.

Mazlum toplumların tercümanı olan, haksızlık karşısında susmayı reddeden, zulme tepki gösteren bir millet bir devlet vardır ve tarihin tekerrürüne şahit olunmaktadır. Dünya gelse de böyle gitmez diyen, doğruya doğru, yanlışa yanlış bir irade dirilmiş ve sivrilmiştir. İsrail’in Gazze’de işlemiş olduğu soykırım suçunun takipçisi bilhassa Türkiye’dir. Çocukların, kadınların, masum ve sivil hakkın dökülen kanları inşallah yerde kalmayacaktır.

Daimi üyeler tarafından sahip olunan veto yetkisinin yerine çift çoğunluk sisteminin getirilmesi, veya daha geniş bir ülke yelpazesinin uluslararası karar alma süreçlerine dahil edilmesi görüş bildirmesine imkan sağlayacak bir mekanizmasının inşası teklifimizdir.

“JET YAKITI ÜZERİNDEN SİYONİZME YAKIT OLANLARIN HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK”

Soyadının ağırlığını taşımaktan aciz onların nerede durduğunun kimlere hizmet ettiğini kuşkusuz herkes bilecek ve öğrenecektir. 3-5 belediye almak siyasi ikbal ve ihtiraslarını tatmin etmek maksadıyla her türlü kılığa girenleri milletimiz hoş görmeyecek, Allah da affetmeyecektir. Ayranları yok içmeye atla gidiyorlar çeşmeye. Cumhur İttifakı’nı zaafa uğratmak dışında gayeleri yok. Öyle insanlar vardır ki kalbi kof, dışı dost görünür. Öyle yaklaşırlar ki dışı hoş, özü boştur. Bilinmelidir ki Cumhur İttifakı hesap yapanlara mecbur ve mahkum değildir. Biz siyaseti adam gibi yaparız, muhataplarımızın da böyle davranmalarını bekleriz. İsrail’in safına geçip Cumhurbaşkanlığı kabinesini yaylım ateşine tutan müflisleri önce millete sonra da Allah’a havale ederiz. Jet yakıtı üzerinden siyonizme yakıt olanların Türkiye’yi engelleme heveslerinin kursaklarında kalacağını cesaretle söyleriz.

Hamas’a terör örgütü demek katledilen bebeklere, kuşatmaya alınan Gazze’ye sırt dönmek demektir. Ne utanç verici bir durumdur ki İBB Başkanı, küresel emperyalizmin eli ve vicdanı kanlı yüzlerine ‘Alın beni tepe tepe kullanın’ mesajı vermiş, her emrinize, her tavize amadeyim çağrısı yapmıştır. Kulun bir hesabı olabilir ama Allah’ın da bir hesabı vardır. Galip olan da Allah’tır. DEM’lenenlerin PKK ittifakıyla gelecek planlayanların günü geldiğinde nasıl maskaraya döneceğini, milli ve manevi değerlere şaşı bakmalarının nasıl ağır sonuçları olacağını aziz milletimiz bizzat görecektir.

Şayet gereği yapılmazsa uyarıyorum devleti ayakta tutamayız, bu coğrafyada yaşayamayız. Altını çizerek uyarıyorum Türkiye’de yerel halk yoktur, Türk milleti vardır. DEM’ciler ve DEM’lenmiş ve yerel halk tabirini referans almış CHP’li bazı belediye başkanlarıdır. Hiç kimse çalı dibi yoklamasın deve izi saymasın. Hazine ve Maliye Bakanımızın da her zaman arkasındayız. Türk vatandaşından kaldığı otelde 120 avro milliyet farkı alan sömürge kuklalarıyla görülecek işimiz vardır ve nefesimiz bunların siyasetteki ayaklarının ensesindedir.

Türk ile Kürt, Alevi ile Sünni arasında uçurumlar oluşturmaya, demokrasi, özgürlük ve insan hakları kisvesine bürünerek hizmet edenler alçakların en alçağı, hainlerin en hainidir. Türkiye’deki Alevi-Sünni çatışmasını, Türk-Kürt ayrışmasını çözecek olan bu millet ve onun iradesidir, bunun da sırrı kız alıp kız vermekte, yeni bir Türkiye inşa etmektedir.

FERDİ TAYFUR VİDEOSUNA AÇIKLAMA

Ferdi Tayfur’un şarkısının arka fonda çaldığı, benim de yürüyüş yaptığım videonun yayınlanmasından hemen sonra zoraki anlamlar çıkaranlar, çarpık değerlendirmeler yapanlar, polemik üretenler şimdi kulağınızı açıp beni dinleyin. Adını bile hatırlamadığım bir küsurat partisinin sözde başkanı Kobanili Ahmet sen de özellikle dersini almalısın. Ne güzel söylemiş şair, “Söz söylemek irfan ister, anlamak ihsan. Ne kadar bilirsen bil, söylediklerinin karşısındakinin anlayabildiği kadardır. Bazen aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşır.”

Bir şeyi söylemek istersem muhatabına doğrudan söylerim. Dolambaçlı yollara sapmanın, kırk dereden su taşımanın Sayın Ferdi Tayfur’un seslendirdiği gibi “Hainsin diyorsam söyleten sensin” işte bu mesaj Türkiye’nin ayağını kaydırmaya yeltenen kim varsa direkt onlaradır.

Cumhur İttifakı’nın tasfiyesine ve sonlanmasına ümit bağlayanlar size kötü bir haberim var. Cumhur İttifakı sonuna kadar vardır, var olacaktır ve ayakta kalacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızla olan dostluk ve kardeşlik hukukumuzu anlayabilmeniz için balığın kavağa tırmanmasını beklemekten başka alternatifimiz kalmamıştır. Kobanili Ahmet senin de klinik vaka olduğunu değerlendiriyor, insan ve toplum sağlığı adına gözetim altına alınıp tedavi edilmeni özellikle tavsiye ediyorum. Endişem odur ki bir zaman sonra hiçbir aşı sana fayda etmeyecektir. Siyasette merkez olma iddiasında olanlara bu çerçevede görüş beyan edenlere de şunu söylemek isterim. MHP ve Cumhur İttifakı toplumsal siyasetin merkezidir.

İYİ PARTİ AÇIKLAMASI: “İHANETİ TEBRİK ETMEK BİZİM DEFTERİMİZDE YAZMAZ”

Son günlerde bir siyasi partide olağanüstü kongreler yapılmış, bir yönetim değişikliği de söz konusu olmuştur. Bu, o siyasi partinin en tabii hakkıdır. İç işlerine karışma gibi bir hevesimiz ve ihtiyacımız yoktur. Bunu herkes iyi bilmelidir. MHP, ‘herkes tebrik etti, siz niye tebrik etmediniz’ suçlamasıyla karşı karşıya bırakılıyor. Açıkça söylüyorum, 104 tane siyasi parti var. Her biri kongresini yapar, her kongreyi tebrik eden, etmeyen olabilir. Bunlar da onların en tabii hakkıdır. Ben açıkça neden tebrik etmediğimi söylüyorum. İhaneti tebrik etmek bizim defterimizde yazmaz!

KAYNAK: GERÇEK GÜNDEM

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

‘Milliyet farkı’ ödemesi alan otelin cezası belli oldu

Sonraki İçerik

Erbakan: Belediye başkanlarımıza AK Parti’ye geçmeleri için baskı yapılıyor

İlgili İçerik

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?
Siyaset

Özgür Özel’den Akın Gürlek’e: ‘Davayı ben açıyorum, kim doğru söylüyor göreceğiz’

Emine Ülker Tarhan yeniden CHP’de
Siyaset

Emine Ülker Tarhan yeniden CHP’de

Yavuzyılmaz: “Türkiye’nin seyrüsefer hizmetlerinde zararı 225 milyar lira”
Siyaset

CHP’li Yavuzyılmaz’dan akaryakıtta KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi için kanun teklifi

CHP’li Pala: “Nadir Hastalıklar Eylem Planı bir an önce uygulanmalı”
Siyaset

CHP’li Pala’dan Dünya Verem Günü’nde uyarı: “Hedeflerin uzağındayız”

TKP’den Erdoğan’a yanıt: ‘Bu ülkenin yönetimine talibiz’
Siyaset

TKP: “Halkımızın çıkarı, NATO’dan çıkmaktadır”

Gürer: “Mısır üreticileri alım fiyatının en az ton başı 10 bin lira olmasını bekliyorlar”
Siyaset

CHP’li Gürer: “İki aylık sürede en az 351 bin kişi işsiz kaldı”

Sonraki İçerik
Fatih Erbakan’dan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

Erbakan: Belediye başkanlarımıza AK Parti'ye geçmeleri için baskı yapılıyor

Gündem

İran’da, Ali Laricani’nin yerine geçen kişi belli oldu

İran’da, Ali Laricani’nin yerine geçen kişi belli oldu

İran Kızılayı: “ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarında 81 binden fazla yapı zarar gördü”

İran Kızılayı: “ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarında 81 binden fazla yapı zarar gördü”

Çinli üst düzey yetkili: Çin-Rusya halklar arası ilişkileri daha da yakınlaştırılmalı

Çinli üst düzey yetkili: Çin-Rusya halklar arası ilişkileri daha da yakınlaştırılmalı

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?

Özgür Özel’den Akın Gürlek’e: ‘Davayı ben açıyorum, kim doğru söylüyor göreceğiz’

Milli Savunma Bakanlığı: 2 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu

Doğubeyazıt’taki askeri araç kazasında şehit sayısı 2 oldu

İstanbul Dişhekimleri Odası ve Sancaktepe Belediyesi’nden örnek proje: “Yaşlanmayan Gülüşler”

İstanbul Dişhekimleri Odası ve Sancaktepe Belediyesi’nden örnek proje: “Yaşlanmayan Gülüşler”

Emine Ülker Tarhan yeniden CHP’de

Emine Ülker Tarhan yeniden CHP’de

Özgür Özel’in yeni MYK’sı belli oldu… 11 isim korundu, yedi yeni isim eklendi

Özgür Özel’den İsmail Arı’nın eşine dayanışma telefonu

İtalya Ticaret Bakanı Urso, Anıtkabir’i ziyaret etti

İtalya Ticaret Bakanı Urso, Anıtkabir’i ziyaret etti

Yavuzyılmaz: “Türkiye’nin seyrüsefer hizmetlerinde zararı 225 milyar lira”

CHP’li Yavuzyılmaz’dan akaryakıtta KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi için kanun teklifi

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist