Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Bahçeli’den Yılmaz Özdil’e destek, AKP’li Tosun’a tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Laikliğin Anayasa’dan Çıkarılma Tartışmalarıyla, Bazı Kişileri Hedef Alan Cenaze Namazları Kılınmasın Gerginliği”yle ilgili açıklama yaptı. Bahçeli, eski AK Parti Milletvekili Resul Tosun'un "laiklik anayasadan çıkarılmalı" önerisine tepki gösterdi.

Yayınlanma Tarihi: 14 Eylül 2021 - 18:53:06
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2021 - 18:53:06
Devlet Bahçeli’den ABD Başkanı Biden’a sert tepki
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli iki önemli konuda tek bir açıklama yaparak MHP’nin görüşlerini ifade etti.

Yazılı bir açıklama yapan Devlet Bahçeli, önce laikliğin anayasadan çıkarılması tartışmasına değindi ve bu öneriyi getiren AK Partili Resul Tosun’a tepki gösterdi.

Bahçeli’nin diğer açıklaması ise cenaze namazları kılınmasın tartışmasıydı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski AKP Milletvekili Resul Tosun’un laiklik anayasadan  çıkarılmalı önerisine tepki gösterdi. Bahçeli, “Bu görüşü seslendiren veya destek verenler Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerini dinamitlemek isteyen, kurucu emanetleri kundaklamak için gün sayan hastalıklı ve hasarlı zihniyetlerdir” dedi. “Bilinmelidir ki, ne dinimize laf söyletiriz, ne de Cumhuriyet’in Laiklik sütununu kırdırırız” ifadelerini kullanan Bahçeli, “Kötü niyet sahipleri sabırları sınayıp sınır ihlali yaparak milletimizin sinir uçlarıyla oynamaya kalkışmamalıdır diye konuştu.

İşte o açıklama

Ülkemiz on yıllar boyunca sığ ve kısır tartışmalarla meşgul edilmiş, gücü ve enerjisi devamlı surette içe dönük konu başlıklarında harcanmıştır.

Milli ve manevi değerler eksenine tutunan sert kutuplaşmalar zaman zaman tehlikeli boyutlara ulaşarak milli birlik ve dayanışma ruhuna zarar vermiştir.

Bu esnada birbirimize çatık kaşla bakıyorken, haricimizdeki birilerine, hadiselerin bilenmiş akışına müdahale ve mukabelede ne yazık ki geç kalınmıştır.

Köprülerin altından sular hızla akıyorken, hala köprü üzerinde cepheleşme hastalığına maruz kalmak talihsiz ve esef verici gelişmelere davetiye çıkarmıştır.

İnanç, mezhep, etnik aidiyet, dil ve köken gerilimlerini taammüden kamçılayan, nihayetinde insanlarımızın gönül ve muhabbet bağlarını koparmak için gerginlikleri körükleyen fırsat düşkünleri işin özünde ateşle oynamışlardır.

Bir yanda Laikliği siyasi hesapları için acımasızca istismar edenlerle, diğer yanda barış ve kardeşlik dinimizin evrensel mesajlarını çarpıtanlar, görüntüde ayrı, gerçekte aynı kirli maksada kilitlenmiş bağnaz kafalardır

Bilhassa ifade etmek lazımdır ki, kimin Müslüman kimin münafık; kimin mümin kimin münkir olduğunu tayin ve tefrik etme görevi fani insana verilmiş bir ruhsat değildir.

İslam hoşgörü dinidir.

Rahmet elçisi Efendimizin hayatı, hadisleri; akıl, adalet ve haysiyetle pekişmiş muamele ve mücadelesi hepimize örnektir.

Huzurlu bir toplum hayatı için hoşgörü altın bir davranış kalıbıdır.

Tahammülsüzlük zehirdir, girdiği bedeni ve zihni her zaman mahvedecek, bir süre sonra da nefret salgınına dönüşecektir.

Manevi hoşgörü acziyet değil, mükâfatını Allah’tan bekleyen ve dileyen ihlaslı bir teslimiyet halidir.

Bununla birlikte hoşgörü demek; hiç kimseyi ayıplamamak, kırıcı ve aşağılayıcı olmamak, farklı inanç ve düşüncelere müsamaha göstermek demektir.

Onurlu ömründe Resullullah kötülüğe bile kötülükle cevap vermemiştir.

Nitekim hoş gören her zaman hoş görülmeye müstahaktır.

Camilerimizin, mescitlerimizin, cemevlerimizin sahte anlaşmazlıkların ve sanal ihtilafların merkez üssü haline getirilmesi ağır bir vebaldir.

Onun ölüsü camiye girmemeli, bunun cenaze namazı kılınmamalı çağrıları Allah’ın rahmet ve merhametiyle ters düşmektir.

Elbette böylesi bir tablonun sonu uçurum, sonucu felakettir.

En iyisini hakkıyla bilen Cenab-ı Allah’tır.

Din değiştirmedikten ve bazı haller zuhur etmedikten sonra bir Müslüman’ın ölüsüne veya dirisine nasıl yaklaşılacağı, nasıl davranılacağı bellidir.

Sevmediğimiz birisinin Camiye sokulmasına, cenaze namazının kılınmasına itiraz etmek demek Türk ve İslam düşmanlarının oyununa gelmek demektir.

Düşüncesini, fikriyatını, fiillerini, söylediklerini, yazdıklarını tasvip etmediğimiz her insanın, insan olmaktan kaynaklanan hakları vardır ve herkes bu haklara saygıyla mesuldür.

Allah indinde üstünlük takvadadır, kalpleri bilen ve gören yalnızca Allah’tır.

Son zamanlarda gazetelerde ve televizyon ekranlarında baş gösteren kaygı verici kamplaşmanın devamı, hatta genişlemesi halinde milli ve manevi hayatımız bir plan dahilinde yürütülen tahrik ve taciz kampanyalarının girdabına kapılacak, bunun bedeli de vahim olacaktır.

Bugünkü nazik ve hassas dönemde, Diyanet İşleri Başkanlığımızı ve Laikliği eş zamanlı olarak sıcak tartışmaların içine sürüklemek Türkiye’nin aleyhine kulis yapan, yıkım senaryosu hazırlayan zalim mihrakların eline koz vermektir.

Türkiye bu karanlık tünelden süratle çıkmalıdır.

Laiklik

Bir başka sorun ise Laikliğin Anayasa’dan çıkarılma meselesidir.

Bu görüşü seslendiren veya destek verenler Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerini dinamitlemek isteyen, kurucu emanetleri kundaklamak için gün sayan hastalıklı ve hasarlı zihniyetlerdir.

Laiklik dinsizlik değildir.

Kavramsal çatısı dinle çatışmalı da görülmemelidir.

Türkiye laik, sosyal ve hukuk devletidir. Millet, Müslümandır.

Herkesin dini inanç ve vicdan hürriyetine hürmet duymak asıldır.

Bilinmelidir ki, ne dinimize laf söyletiriz, ne de Cumhuriyet’in Laiklik sütununu kırdırırız.

Kötü niyet sahipleri sabırları sınayıp sınır ihlali yaparak milletimizin sinir uçlarıyla oynamaya kalkışmamalıdır.

Din Allah’ındır, Müslüman Türk milleti mukaddesatı üzerinde karalama yapmak için devreye girenlere müsaade etmeyecektir.

Hiç kimse üstüne vazife olmayan konularda fetva makamı gibi hareket etmeye heveslenmemeli, 2023 vizyonumuzun hızını yapay gündemlerle kesmeyi de aklından geçirmemelidir.

Eski AK Partili vekil Resul Tosun ne demişti?

Tosun, Star gazetesindeki yazısında, “90 senedir dindarlara hayatı zehir etmeye çalışanların ve toplumu İslam’dan uzaklaştırmaya çalışanların tek gerekçeleri laiklik. İşte tam da bu sebeple istismarı önlemek için laiklik ilkesi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi ya anayasadan çıkarılmalı ya da istismarı engelleyecek netlikte tarif edilerek yer almalıdır. Yoksa bu zihniyetin, ellerine geçen ilk fırsatta 28 Şubat benzeri uygulamalara teşebbüs etmekten ve toplumu germekten çekinmeyeceği anlaşılmaktadır. Demedi demeyin!” ifadelerini kullanmıştı.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Mahsun Kırmızıgül “heyecanlıyım” diyerek duyurdu

Sonraki İçerik

CHP o kanunun iptali için AYM’ye başvurdu

İlgili İçerik

CHP’li Durmaz: “Mısırda 17 liranın altı üreticiyi üretimden koparır”
Siyaset

CHP’li Durmaz: “Mısırda 17 liranın altı üreticiyi üretimden koparır”

Ali Fazıl Kasap, Yeni Yol Partisi’ne katıldı
Siyaset

Ali Fazıl Kasap, Yeni Yol Partisi’ne katıldı

Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, İYİ Parti’den istifa etti
Siyaset

Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, İYİ Parti’den istifa etti

CHP’li Barut’tan TMO’ya buğdayda alım fiyatı çağrısı
Siyaset

Ayhan Barut: “Mazotta vergi yükü tümüyle kaldırılmalı”

Gürer: “Mısır üreticileri alım fiyatının en az ton başı 10 bin lira olmasını bekliyorlar”
Siyaset

Gürer: “Yedi ayda 3 bin 529 konkordato kararı alındı”

CHP’li Aşkın Genç: İktidar çiftçiyi yarı yolda bıraktı
Siyaset

Aşkın Genç: “Vatandaşın cüzdanını soğuttular, market etiketini soğutamadılar”

Sonraki İçerik
CHP’den iktidara aşı için dört öneri

CHP o kanunun iptali için AYM'ye başvurdu

Gündem

İstanbul’un derelerinde 7 yılda 5,4 milyon metreküp malzeme temizlendi

İstanbul’un derelerinde 7 yılda 5,4 milyon metreküp malzeme temizlendi

Madencilerin eylemi dördüncü gününde…

Madencilerin eylemi dördüncü gününde…

İsrail’in Batı Şeria ablukası: Filistin yönetiminden ilhak tepkisi

İsrail’in Batı Şeria ablukası: Filistin yönetiminden ilhak tepkisi

Kuvvetli rüzgar nedeniyle İstanbul’da bazı koru ve kent ormanları ziyarete kapatıldı

Kuvvetli rüzgar nedeniyle İstanbul’da bazı koru ve kent ormanları ziyarete kapatıldı

CHP’li Durmaz: “Mısırda 17 liranın altı üreticiyi üretimden koparır”

CHP’li Durmaz: “Mısırda 17 liranın altı üreticiyi üretimden koparır”

İsrail’in Lübnan’ın güneyine saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti

İsrail’in Lübnan’ın güneyine saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti

Pazarda yaz meyvesi isyanı: “Alamıyoruz, bakıp bakıp geçiyoruz”

Pazarda yaz meyvesi isyanı: “Alamıyoruz, bakıp bakıp geçiyoruz”

Çin: ABD, Güney Çin Denizi’nde gerilimi tırmandırmaya ve cepheleşmeyi kışkırtmaya son vermeli

Çin: ABD, Güney Çin Denizi’nde gerilimi tırmandırmaya ve cepheleşmeyi kışkırtmaya son vermeli

Endonezya’daki depremde can kaybı 38’e yükseldi

Endonezya’daki depremde can kaybı 38’e yükseldi

Trump yarın Putin’le görüşmeyi planlıyor

Trump: “Savaşın sona ermesinin ardından Hürmüz Boğazı’nı ABD toprağı ilan edeceğim”

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist