CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, 30 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilen “Sendikalar ve Emek Örgütleri Buluşması” sonuç bildirgesini açıkladı. Emeğin gündeminin soru önergeleri ve kanun teklifleriyle Meclis’te dile getirilmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışmalarının takip edilerek gerekli girişimlerin yapılması, ortak çalışma iradesi ve fikir alışverişinin sürdürülmesine karar verildiği belirtilen bildirgede, “CHP Emek Büroları olarak emekçilerin ve emeklilerin yükselen talep ve itirazlarının siyasal alanda temsilcisi olacağız. Tüm emek örgütleri ve sendikalarıyla yan yana, omuz omuza toplumsal muhalefetin sesi ve siyaseti olacağız. Emekten yana adil bir ülkeyi emeğin Türkiye’sini hep birlikte kuracağız” denildi.
CHP Emek Büroları Koordinatörü ve Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, 30 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilen “Sendikalar ve Emek Örgütleri Buluşması” sonuç bildirgesini açıkladı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Taşcıer, “Ücretliler, işsizler, öğrenciler, emekliler ve tüm toplum kesimleri için adalet ve eşitlik talep ediyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için sendikalarla, STK ve emek örgütleri ile dayanışmamızı güçlendireceğiz. İktidarın kara düzenine karşı haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu amaçla emekten taraf bütün kesimlerle, emeğin Türkiye’si için daha adil ve eşitlikçi bir gelecek için omuz omuza vererek çalışacağız. Adil ve yaşanabilir bir Türkiye’yi, emeğin Türkiye’sini hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.
CHP EMEK BÜROLARI SORUMLULUK ÜSTLENDİ
Taşcıer’in açıkladığı Sendikalar ve Emek Örgütleri Buluşması Sonuç Bildirgesi şu şekilde:
“CHP Emek Büroları’nın davetiyle Ankara’da 28 örgüt buluştu. Buluşma, emek bileşenlerinin birçok farklı kesiminden katılımcıyı bir araya getirdi. İşçiler ve kamu çalışanlarının yanı sıra emekli örgütleri de buluşmada yer aldı. Emek bileşenlerinin ortak sorunlarının ve her alandaki özgünlüklerin tartışıldığı buluşmada, Emek Büroları ile emek örgütleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak hareket edilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Emek bileşenlerinin yükselen talep ve itirazlarının siyasal alana taşınması, emeğin sesinin siyasetin ana gündem maddelerinden biri haline getirilmesi konusunda CHP Emek Büroları sorumluluk üstlendi. Bu kapsamda; Güvencesiz çalışma biçimlerine, vergide ve gelir dağılımındaki adaletsizliğe, emeklilerin mahkûm edildiği sefalet koşullarına, her alanda sürdürülen özelleştirmelere, kamusal hizmetlerin piyasalaştırılmasına, kamu çalışanlarının çalışma koşullarının ve sendikal haklarının kısıtlanmasına, toplu sözleşme ve grev haklarının gaspedilmesine, enformel sektörlerdeki emekçilerin kayıtsız ve görünmez çalışma koşullarına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın emek örgütlerinin ve emekçilerin taleplerini görmezden gelmesine karşı ortak mücadele iradesi geliştirildi.
EMEĞİN GÜNDEMLERİNİN SORU ÖNERGELERİ YA DA KANUN TEKLİFLERİ BİÇİMİNDE MECLİS FAALİYETLERİNDE DİLE GETİRİLMESİNE KARAR VERİLDİ
Bunun için; emek örgütleri, sendikalar ve CHP Emek Büroları’nın ortak mitingler, paneller ve çalıştaylar düzenlemesine, emek örgütlerinin özgün gündemlerine dönük faaliyetlerde bulunulmasına, sendikaların ve emek örgütlerinin eylem ve etkinliklerine Emek Büroları’nın katılım ve destek sunmasına, ortak çalışmaların yalnızca merkezi düzeyde değil, yerel düzeyde de gerçekleştirilmesine, emeğin gündemlerinin soru önergeleri ya da kanun teklifleri biçiminde Meclis faaliyetlerinde de dile getirilmesine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışmalarının takip edilmesine ve ilgili gündemlerde gerekli girişimlerin yapılmasına, önümüzdeki süreçte ortak çalışma iradesinin ve fikir alışverişinin sürdürülmesine karar verildi.
Bu vesileyle Ankara’dan duyuruyoruz ki; CHP Emek Büroları olarak emekçilerin ve emeklilerin yükselen talep ve itirazlarının siyasal alanda temsilcisi olacağız. Tüm emek örgütleri ve sendikalarıyla yan yana omuz omuza toplumsal muhalefetin sesi ve siyaseti olacağız. Emekten yana adil bir ülkeyi emeğin Türkiye’sini hep birlikte kuracağız.”
KAYNAK: ANKA