CHP’den Doğu ve Güneydoğu’da büyük atılım

Milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan CHP Doğu Masası sahaya indi. CHP’li Salıcı, Havalimanında Cizre'ye geçen Salıcı ve yanındaki heyet CHP'ye geçen üyelere rozetlerini taktı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan CHP Doğu Masası sahaya indi.

Salıcı ve yanındaki heyeti, bugün Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda muhteşem bir kalabalık karşıladı. Salıcı Şırnak’tan 200 araçlık konvoy ile Cizre’ye hareket etti.

Cizre’de CHP’ye yeni katılanlar için düzenlenen törene Salıcı’nın yanı sıra Adana Milletvekili Orhan Sümer,  CHP PM Üyeleri; Ayça Taşkent, Nevaf Bilek, Devrim Barış Çelik, Şırnak il ve ilçe başkanları katıldı.

Cizre’de CHP katılanların birçoğunun Kiçan aşiretine mensup olduğu belirtildi. Törene katılan isimler arasında ünlü yapımcı Baran Seyhan’ın da olması dikkat çekti. Seyhan’ın da Kiçan aşiretinden olduğu o nedenle tören için İstanbul’dan Cizre’ye geçtiği öğrenildi.

”ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI”

Törende konuşan Salıcı, istikrarsızlıktan çıkmak için erken seçime ihtiyaç olduğunu söyledi. Salıcı, “Bu iktidar değişmeden bu istikrarsızlığın ortadan kalkmayacağı aşikar. Ortalık skandallardan geçilmiyor. Türkiye’nin bu istikrarsız dönemden çıkması için erken seçime ihtiyaç var” dedi. Salıcı, CHP’ye katılanlara rozetlerini taktı.

Cizre’deki törenin ardından Salıcı ve yanındaki heyet Silopi’ye hareket etti.

Silopi’nin ardından CHP’li heyet; önce Hakkari’ye sonra Van’a ve oradan da Muş’a geçecek.

Muş’ta da kalabalık bir grubun CHP’ye geçeceği ve Muş’ta da tören düzenleneceği belirtildi.

24 İL VAR

CHP’nin Doğu Masası kapsamında Kahramanmaraş’tan Ardahan’a kadar 24 il var. CHP illeri de kendi arasında altı gruba ayırdı. Birbirine yakın, ticari bağı olan, ortak kültürel havza oluşturan illeri gruplayan CHP oralara milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerini görevlendir. CHP sadece Diyarbakır’ı grup dışı bıraktı.

CHP, Diyarbakır’ı doğrudan Genel Merkez’e bağladı. CHP görevlileri yöreyi bilen insanlardan seçti. Bölgenin bütün farklı kesimlerini kucaklayacak bir kapsam çalışıldığı belirtildi.

İlgili İçerik

Sonraki İçerik

Gündem

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist