Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

CHP’li Adem: “Türk çiftçisini yok etmeye çalışan bir süreç işlendi”

İzmir Seferihisar’da düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği’nde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, "Türk çiftçisini unutan ve yok etmeye çalışan bir süreç işlendi" diyerek hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. Adem, CHP yönetimindeki belediyelerin tarım alanındaki çalışmalarına değinerek "Tarım Bakanlığı'nın yapması gereken tüm işleri vallahi de billahi büyükşehir belediye başkanları yapıyor" dedi.

Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2025 - 11:08:56
Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2025 - 11:08:56
CHP’li Adem: “Türk çiftçisini yok etmeye çalışan bir süreç işlendi”
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

İzmir Seferihisar’da düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği’nde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Türk çiftçisini unutan ve yok etmeye çalışan bir süreç işlendi” diyerek hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. Adem, CHP yönetimindeki belediyelerin tarım alanındaki çalışmalarına değinerek “Tarım Bakanlığı’nın yapması gereken tüm işleri vallahi de billahi büyükşehir belediye başkanları yapıyor” dedi.

Seferihisar Belediyesi tarafından yerel üretimi teşvik etmek ve atalık tohumların geleceğe aktarılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği, CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Ürkmez Meydanı’nda gerçekleştirilen şenliğe Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem’in yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Seyhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Adem, hükümetin tarım politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Adem, şunları söyledi:

“AKP iktidarı çiftçiyi değil ithalat lobilerini daha çok sever hale gelmiş. Tarımın merkezinde İzmir’de maalesef büyükbaş hayvancılığın yani süt üreticiliğinde çok fazla olduğu bir bölgede son bir yılda beş tane mandıranın kapandığını, süt üreticisinin artık üretimden kaçtığını biliyorum. Çünkü girdi maliyetleri çok yüksek. Çiftçilikte yaş ortalaması Türkiye genelinde 58. Gençlerimiz tarımdan kopar hale gelmiş. Çünkü ürettiğinden para kazanamaz hale gelmiş. Ben kendim de çiftçilik yapıyorum. Bu dönem hiçbir ürünü ekmedim. Ben bile bu işten kaçtıysam düşünün ki genç üreticiler, aile işletmeleri bu sektörün içinden çekiliyor.”

TÜRK ÇİFTÇİSİNİ UNUTAN VE YOK ETMEYE ÇALIŞAN BİR SÜREÇ İŞLENDİ

Nisan ayında 36 ilde etkisini gösteren don olayına değinen Adem, “Türkiye genelinde 6 ilde don krizi oldu. Tarım Bakanlığı hala üreticiye nasıl destek vereceğini söylemiyor. Kredisini mi erteleyecek, faizlerini mi silecek yoksa daha başka kredi mi açacak? Çünkü bu bitkilerin, bu ağaçların gelecek yıl meyve verebilmesi için bakımının yapılması gerekiyor, Tarım Bakanlığı’ndan ses yok. Ama ithalat lobileri söz konusu olduğunda et ithal ediyoruz, canlı hayvan ithal ediyoruz, bitkisel ürünler ithal ediyoruz. Kardeşim sen bunları hesaplamazsan yarın ithalatla her şeyi çözdüğüne inanıyorsan, bu bitki üretilmediği zaman, sebze üretilmediği zaman, et ve süt ürünleri üretilmediği zaman bu vatandaş ne yiyecek onu hiç düşünmüyor. Bir plansızlık, yönetememezlik var. Maalesef bugüne kadar gelen Tarım Bakanlığı’nın sürdürdüğü politikalar tamamen ithalata hizmet eden, Türk çiftçisini unutan ve yok etmeye çalışan bir süreç işlendi” diye konuştu.

TARIM BAKANLIĞI’NIN YAPMASI GEREKENLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI YAPIYOR

“Çiftçi ailesinin çocukları asgari ücretli bir iş bulup başka şehirlere taşınmak peşinde” diyerek çiftçilerin tarımdan uzaklaştığını belirten Adem, şunları söyledi:

“Küçük aile işletmelerini kooperatif kurarak buralarda desteklemeleri yaparak girdi maliyetlerini düşürerek, üreticiye her türlü noktada destek olarak alım garantisi vererek üretimi arttırmalıyız. Ama maalesef bunun tam tersi yapılıyor. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanlarımız, ilçe belediye başkanlarımız, il belediye başkanlarının tarıma büyük önem verdiler. Bugün Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda yapılan işler azımsanmayacak işler. Tarım Bakanlığı’nın yapması gereken tüm işleri vallahi de billahi büyükşehir belediye başkanları yapıyor.”

ALLAH’TAB KORKUN, HİÇ Mİ İNSAFINIZ YOK

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı Dikili Yahşibey Sulama Göleti İletim Hattı üzerinden sözlerini sürdüren Adem, “DSİ’nin yapması gereken bir şeyi belediye başkanımız yapmak zorunda kalıyor. Tarımı düşünen bir iktidar, tarımı düşünen yöneticiler, Cumhurbaşkanı olsun, bakanlar olsun. Ya bu destekleri versin kardeşim. Don olmuş memlekette çiftçi kan ağlıyor, kredimi nasıl ödeyeceğim diye düşünürken daha bir tane açıklama yok. Allah’tan korkun hiç mi insafınız yok” dedi.

SANDIK GELECEK, SİZ DE GİDECEKSİNİZ

Adem, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bizim belediye başkanları o kadar sıkıştırmalara, baskılara, hizmet alanlarını daraltmalarına rağmen büyük bir cesaretle sorunun üstüne giderek sorunları çözmek peşine gidiyor. Onun içindir ki iktidar görüyor, kaybedeceğini biliyor. Yerelde ilk defa biz uzun yıllar sonra birinci parti olduk. Genel seçimlerde görüyor ki belediye başkanlarının üstün başarılarından dolayı ilk gelecek sandıkta da iktidarı kaybedeceğini gördüğü için bugün bizim İstanbul Büyükşehir Belediyemize, ilçe belediyelerimize baskın üstüne baskın, olmayan iftiralarla tutuklamalar yapmıştır. Haksız uygulamalarla. Biz buradan bir kez daha uyarıyoruz. Bir kez daha soruyoruz. Cesaretin, yüreğin varsa AKP Genel Başkanı, kasım ayında erken seçim sandığını koyarsın bu milletin önüne, millet de sana gerekli cevabı verir. Bu kadar korkmayın bu halktan. Biz her şeyi göze aldık, çıktık yola. Genel başkanımızın önderliğinde, cesaretle ve yüreklilikle çalışmaya devam edeceğiz. Sandık gelecek, siz de gideceksiniz.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

İmamoğlu: Tarih sizi ‘faize karşıymış gibi görünen en büyük faizciler’ olarak yazacak

Sonraki İçerik

Yavaş: “Belediyelerimizin önceliği rant değil, çocukların okuması”

İlgili İçerik

Mahmut Arıkan: Bu faizci düzeni değiştirmek zorundayız!
Siyaset

Arıkan: Değişim istiyorsak ölçümüz net olmalı

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?
Siyaset

Özgür Özel: “Ya onurlu bir yaşam, ya bu kara düzen”

CHP Genel Merkezi’ne 1 Mayıs afişi asıldı… “Ya onurlu bir yaşam ya bu kara düzen”
Siyaset

CHP Genel Merkezi’ne 1 Mayıs afişi asıldı… “Ya onurlu bir yaşam ya bu kara düzen”

CHP’li Karasu: “Bir imza ile 600 milyon Euro’yu şirketin kasasına koydular”
Siyaset

CHP’li Karasu: “AKP iktidarı, Türkiye’yi bir sömürü rejimine hapsetmiştir”

Özel’den Erdoğan’a: “Kendisine yapılan muameleyi İmamoğlu’na yapsın”
Siyaset

Özel’den Erdoğan’a: “Kendisine yapılan muameleyi İmamoğlu’na yapsın”

CHP’li Günaydın’dan Bursa’da “özelleştirme” tepkisi
Siyaset

CHP’li Günaydın’dan Bursa’da “özelleştirme” tepkisi

Sonraki İçerik
Mansur Yavaş , ‘İyilik Hareketi’nde ikinci dalgayı başlattı

Yavaş: "Belediyelerimizin önceliği rant değil, çocukların okuması"

Gündem

Çerkezoğlu: “Birleşelim, bu adaletsiz düzeni değiştirelim”

Çerkezoğlu: “Birleşelim, bu adaletsiz düzeni değiştirelim”

İstanbul’da ‘1 Mayıs’ ablukası… Metro, vapur ve çok sayıda yol kapatıldı!

İstanbul’da ‘1 Mayıs’ ablukası… Metro, vapur ve çok sayıda yol kapatıldı!

Mahmut Arıkan: Bu faizci düzeni değiştirmek zorundayız!

Arıkan: Değişim istiyorsak ölçümüz net olmalı

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?

Özgür Özel: “Ya onurlu bir yaşam, ya bu kara düzen”

2022’de bin Ahıska Türkü ailesi Türkiye’ye kabul edilecek

Doğum izni 24 haftaya çıkarıldı

Mecidiyeköy’de 1 Mayıs ablukası

Mecidiyeköy’de 1 Mayıs ablukası

İmamoğlu’nun da arasında bulunduğu 402 sanıklı İBB Davası yarın başlıyor

İBB Davası’nda Adem Soytekin dahil 15 isim hakkında tahliye kararı verildi

Malezya’da “Xi Jinping: Çin’in Yönetimi” kitabının 5. cildinin İngilizce baskısı tanıtıldı

Malezya’da “Xi Jinping: Çin’in Yönetimi” kitabının 5. cildinin İngilizce baskısı tanıtıldı

RTÜK’ten HaberTürk’e ceza

RTÜK’ten 4 kanala ve 3 dijital platforma ceza

TGC’den “1 Mayıs’ta gazetecilerin çalışmasını engellemeyin” çağrısı

TGC’den “1 Mayıs’ta gazetecilerin çalışmasını engellemeyin” çağrısı

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist