Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

CHP’li Bağcıoğlu: “Şehitlerimizin anne ve babalarının aldığı maaşlar yetersizdir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'nın şehit ve gazi ailelerine yönelik açıklamalarını eleştirerek, "Şehit ve gazi aileleri ziyaret edilmekle değil, sorunları çözülmekle onurlandırılır. Türkiye’nin kahramanları, bu milletin onurudur. Onlara hak ettikleri hayat şartlarını sunmak, sadece bir görev değil, insanlık borcumuzdur" ifadesini kullandı.

Yayınlanma Tarihi: 21 Ocak 2025 - 12:23:21
Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2025 - 12:23:21
CHP’li Bağcıoğlu: “Dijital güvenlik yeteneklerimizi güçlendirerek tehditlere karşı her an hazır olmalıyız”
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın şehit ve gazi ailelerine yönelik açıklamalarını eleştirerek, “Şehit ve gazi aileleri ziyaret edilmekle değil, sorunları çözülmekle onurlandırılır. Türkiye’nin kahramanları, bu milletin onurudur. Onlara hak ettikleri hayat şartlarını sunmak, sadece bir görev değil, insanlık borcumuzdur” ifadesini kullandı.

CHP Milli Savunma Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, şehit aileleri ve gazilerin yaşadığı sorunlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bağcıoğlu, şunları kaydetti:

“Şehitlerimiz ve gazilerimiz, bu vatanın bağımsızlığı ve güvenliği için canını ortaya koyan, fedakârlıklarıyla milletimizin onur ve gurur kaynağı olan kahramanlarımızdır. Onların aileleri ve kendileri için yapılması gerekenler bir lütuf değil, milletimizin ve devletimizin borcudur. Eğer iktidar, şehitlerimizin ve gazilerimizin yüzüne bakacak bir şey arıyorsa öncelikle yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını gidermek zorundadır. Defalarca dile getirdiğimiz ancak görmezden gelinen bu sorunları, bir kez daha kamuoyunun ve hükümetin dikkatine sunuyoruz.

HAZİRANDA DÜZENLEDİĞİMİZ ÇALIŞTAYDA, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN YAŞADIĞI SORUNLARA ÇÖZÜM VE ÖNERİLER GELİŞTİRİLMİŞTİR

Haziran 2024’te İstanbul’da düzenlediğimiz ‘Şehit Aileleri ve Gaziler-Kahramanlara Vefa Çalıştayı’nda, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin karşı karşıya kaldığı pek çok sorun kapsamlı bir şekilde ele alınmış, tüm paydaşlarla istişare edilerek çözüm önerileri geliştirilmiştir. Çalıştay sonucunda hazırlanan raporda, ekonomik ve sosyal haklardan istihdam ve eğitim desteklerine, sağlık hizmetlerinden bürokratik düzenlemelere kadar pek çok konuda somut öneriler sıralanmıştır. Ancak aradan geçen zamana rağmen bu önerilerden sadece biri, protez hizmetleri konusunda bir hastanenin daha yetkilendirilmesi gündeme alınmıştır. Bu yetersiz adım dahi henüz işlevsel hale gelmemiştir.

ŞEHİTLERİMİZİN ANNE VE BABALARININ ALDIĞI MAAŞLAR YETERSİZDİR

Gazilerimizin ve şehit ailelerimizin hak ettikleri hayat şartlarına kavuşması için çözülmesi gereken en önemli meseleler hâlâ ortadadır. Özlük haklarında adaletin sağlanması ve şehit aileleriyle gazilerimizin maaşlarının iyileştirilmesi: Şehitlerimizin anne ve babalarının aldığı maaşlar yetersizdir. 2023’te memurlara yapılan seyyanen zam, emsal maaş almayan şehit aileleri ve gazilere yansıtılmamıştır. Er/erbaş şehit aileleri ve gazilerin emsal maaş hakkı tanınmamış, bu alanda adaletsizlikler sürmektedir. Kıbrıs gazilerimize ‘Devlet Savaş Madalyası’ verilmesi: 50’nci yıl dönümünde gazilerimize KKTC’nin verdiği madalyaların dağıtımıyla yetinilmiş, Türkiye Cumhuriyeti olarak hak ettikleri onur, devletimiz tarafından kendilerine gösterilmemiştir. Şehit ve gazi çocuklarının eğitim ve istihdam haklarının genişletilmesi: KPSS ve YGS gibi sınavlarda şehit ve gazi çocuklarına ek puan verilmesi, bu çocukların kamuda istihdam hakkının artırılması, muharip gazilerimizin çocuklarına da istihdam hakkı tanınması gibi temel düzenlemeler yapılmamıştır.

GAZİLERİMİZİN PROTEZ VE ORTEZ RAPORLARININ SADECE ANKARA’DA ALINABİLMESİ KABUL EDİLEMEZ BİR DURUMDUR

Sağlık hizmetlerinde büyük sorunlar devam etmektedir: Gazilerimizin protez ve ortez raporlarının sadece Ankara’da alınabilmesi, protezlerin yalnızca bu merkezde üretilmesi kabul edilemez bir durumdur. Bölgesel ihtisas hastanelerinin hayata geçirilmesi önerimiz ne yazık ki hâlâ uygulamaya konulmamıştır. Yeşil pasaport, TOKİ faizsiz kredi ve kira desteği hakları genişletilmelidir: Tüm şehit aileleri ve gazilerimize yeşil pasaport hakkı tanınması, TOKİ projelerinde faizsiz kredi kapsamının genişletilmesi ve ihtiyaç sahibi gazilere kira desteği sağlanması konularında hiçbir adım atılmamıştır. Şehitlik ve gazilik unvanına yakışır bir yaklaşımla bürokratik düzenlemeler yapılmalıdır: Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinde ‘ölü’ yerine, ‘şehit’ ifadesinin kullanılması, gazilerimize VIP hizmetlerin madalya beratı yerine kimlik kartıyla sağlanması gibi detaylarda dahi ciddi eksiklikler sürmektedir.

ŞEHİR VE GAZİ AİLELERİ ZİYARET EDİLMEKLE DEĞİL, SORUNLARI ÇÖZÜLMEKLE ONURLANDIRILIR

Sayın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın, ‘Her imkânı seferber ettik’ yönündeki açıklamalarını ve geçmiş yılların uygulamalarıyla övünmesini hayretle izliyoruz. Gazilerimizin ortez/protez raporu için Ankara’ya gitmek zorunda kalmasını, şehit yakınlarının istihdam sorunlarının devam etmesini, şehit anne ve babalarının yoksulluk sınırında yaşamaya mahkûm edilmesini hangi seferberlik açıklayabilir? Kıbrıs gazilerimize Türkiye Cumhuriyeti madalyası dahi veremezken bu sorunlar istatistiklerle örtülemez. Şehit ve gazi aileleri ziyaret edilmekle değil, sorunları çözülmekle onurlandırılır. Derneklerimizin maddi sıkıntılar içinde olması, gazilerimizin hak ettikleri sağlık hizmetine ulaşamaması ve şehit ailelerinin sosyal haklarının genişletilmemesi, milletimize karşı bir borç ve ayıptır. Mesele siyaset üstüdür ve iktidarın bir an önce bu konuda somut adımlar atması şarttır. Türkiye’nin kahramanları, bu milletin onurudur. Onlara hak ettikleri hayat şartlarını sunmak, sadece bir görev değil, insanlık borcumuzdur.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

RTÜK Başkanı Şahin’den ‘Kartalkaya’ açıklaması:

Sonraki İçerik

CHP grup toplantısı ertelendi

İlgili İçerik

Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, İYİ Parti’den istifa etti
Siyaset

Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, İYİ Parti’den istifa etti

CHP’li Barut’tan TMO’ya buğdayda alım fiyatı çağrısı
Siyaset

Ayhan Barut: “Mazotta vergi yükü tümüyle kaldırılmalı”

Gürer: “Mısır üreticileri alım fiyatının en az ton başı 10 bin lira olmasını bekliyorlar”
Siyaset

Gürer: “Yedi ayda 3 bin 529 konkordato kararı alındı”

CHP’li Aşkın Genç: İktidar çiftçiyi yarı yolda bıraktı
Siyaset

Aşkın Genç: “Vatandaşın cüzdanını soğuttular, market etiketini soğutamadılar”

CHP’li Akay: “Çiftçimizin aldığı kredi yetersiz ve kısıtlı durumdadır”
Siyaset

CHP’li Akay: “Enflasyon Raporu, Türkiye ekonomisindeki güven sorununu bir kez daha ortaya koymuştur”

CHP’li Emir: Ak Parti’lilere el altından aşı yapılıyor
Siyaset

Murat Emir: “İktidar, emeklinin, asgari ücretlinin zammını gasbediyor”

Sonraki İçerik
CHP’den belediyelerin SGK borçlarına mahsuplaşma çözümü

CHP grup toplantısı ertelendi

Gündem

Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi işçilerin eşleri de gözaltına alındı

Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi işçilerin eşleri de gözaltına alındı

KESK’den madencilerin gözaltına alınmasına tepki: “İşçilerin haklı mücadelesinin yanındayız”

KESK’den madencilerin gözaltına alınmasına tepki: “İşçilerin haklı mücadelesinin yanındayız”

Yapay zeka metinlerini tespit edebilecek filigran geliyor

Yapay zeka metinlerini tespit edebilecek filigran geliyor

İBB Kültür AŞ’den Boğaz’da yeni bir kültür sanat deneyimi

İBB Kültür AŞ’den Boğaz’da yeni bir kültür sanat deneyimi

Mansur Yavaş’tan ‘Çubuk’ açıklaması: Öğrenciler için hat oluşturacağız

Mansur Yavaş’tan parti değiştireceği iddialarına ilişkin açıklama

TMMOB’dan madencilerin gözaltına alınmasına tepki

TMMOB’dan madencilerin gözaltına alınmasına tepki

Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, İYİ Parti’den istifa etti

Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, İYİ Parti’den istifa etti

İSİG Meclisi: “Temmuz ayında 214 işçi hayatını kaybetti”

İSİG Meclisi: “Temmuz ayında 214 işçi hayatını kaybetti”

Çin, Dolphin Tayfunu’nun yol açtığı sel ve afetlerle mücadeleye yaklaşık 12 milyon dolar tahsis etti

Çin, Dolphin Tayfunu’nun yol açtığı sel ve afetlerle mücadeleye yaklaşık 12 milyon dolar tahsis etti

Hegseth: “İran’a yönelik deniz ablukası süresiz sürdürülebilir”

Hegseth: “İran’a yönelik deniz ablukası süresiz sürdürülebilir”

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist