Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Erdoğan: Yunanistan bizim ne siyasi, ne askeri olarak muhatabımız değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma Tarihi: 26 Eylül 2022 - 17:59:37
Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2022 - 18:50:24
Erdoğan: Yunanistan bizim ne siyasi, ne askeri olarak muhatabımız değildir
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki toplantı 2 saat 30 dakika sürdü. Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Sosyal konut projesine değinen Erdoğan, “Projenin 5 bin konutluk ilk diliminin temelini 25 Ekim’de atıyoruz” dedi.

Erdoğan, “Yükseköğrenim yurtlarımızda öğrencilere verdiğimiz beslenme yardımını günlük 25 liradan 60 liraya, böylece aylık 1800 liraya yükseltiyoruz” açıklamasında bulundu. Yunanistan’a tepki gösteren Erdoğan, “Yunanistan bizim ne siyasi, ne askeri, ne ekonomik olarak muhatabımız da dengimiz de değildir, olamaz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

SOSYAL KONUT PROJESİ

Ülkemizin 81 vilayetinde ve ilçelerinde insanlarımızı ev sahibi yapmak için yürüttüğümüz konut projelerini yeni bir kampanya ile başlattık. Toplamda 500 bin sosyal konut, 250 bin konut arsası ve 50 bin işyerini kapsıyor. İlk etapta 250 bin konut, 100 bin konut arsası, 10 bin iş yerini iki yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz.

Talep toplama süreci önümüzdeki ay sonuna kadar devam edecek. Projenin 5 bin konutluk ilk diliminin temelini 25 Ekim’de atıyoruz. Başvuru sayısı şimdiden 5 milyona dayanan bu kampanya, Türkiye’nin bu zamana kadar yapılmış en büyük konut projesi olacaktır. Milletimiz sosyal konut projemize çok büyük bir teveccüh göstermiştir.

1 milyon 100 bin konutu inşa etmiş hükümet olarak süratle 500 bine çıkaracak projeyi söz verdiğimiz şekilde hayata geçirmekle kararlıyız. Gençlerimize, emeklilerimize, engellilerimize, şehit yakını ve gazilerimize özel kontenjanlar ayırdığımız İlk Evim, İlk İşyerim kampanyasının hayırlı olmasını diliyorum.

BESLENME YARDIMI 25 LİRADAN 60 LİRAYA YÜKSELTİLDİ

Öğrencilerimizin yurt talebini karşılayacak yeni adımları devreye alıyoruz. Yurt kapasitemizi 850 bin yatağa çıkartarak hiçbir gencimizin eğitimden mahrum kalmamasını sağlamanın gayreti içindeyiz. Geçmişte başvuran öğrencilerimizin çok cüzi kısmı yerleşebilirken biz bunu yüzde 90’lar seviyesine çıkardık. 14 Eylül’de 105 yeni yurt binamızın açılışını yaptık. İlk yerleştirmede yüzde 80’lik talep karşılama oranı yakaladık. İnşallah bu oran zamanla artacaktır.

Başvuran her öğrencimiz kredi, şartları tutan öğrencilerimiz burs alabilmektedir. Kredi ödemelerinin sadece ana para üzerinden yapılmasına ve geçmişteki borçların silinmesine ilişkin düzenleme ekim ayında Meclis gündemine gelecektir. Yükseköğrenim yurtlarımızda öğrencilere verdiğimiz beslenme yardımını günlük 25 liradan 60 liraya, böylece aylık 1800 liraya yükseltiyoruz.

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜME ORANI SÜREKLİ YÜKSELİYOR”

Birileri evlatlarımıza umutsuzluk aşılarken gençlerimize güvenmeye, her alanda desteklemeye devam ediyoruz. Pazar günü İTO’nun 140. kuruluş yıldönümü ödül törenlerinde iş dünyamızla bir araya geldik. Uluslararası kuruluşlar, küresel ekonominin ve gelişmiş ülkelerinin büyüme beklentilerini aşağı revize ederken Türkiye’nin büyüme oranı sürekli yükseliyor.

Dünya ekonomik krizden savaşlara, siyasi çalkantılara kadar pek çok sorunla boğuşurken Türkiye olarak içeride ve dışarıda güçlü duruş sergiliyoruz. Küresel krizleri önceden görüp gereken tedbirleri alma, dayanıklılığımızı tahkim konusunda herkesin takdir ettiği birikim ve dirayete sahibiz.

YUNANİSTAN TEPKİSİ

Yunanistan bizim ne siyasi, ne askeri, ne ekonomik olarak muhatabımız da dengimiz de değildir, olamaz. Yunan siyasetçileri kışkırtarak üzerimize salanların asıl niyetleri ülkemizin vaktini, enerjisini ve dikkatini dağıtarak büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası programımızı engelleme olduğunu gayet iyi biliyoruz.

Bu hem Yunan siyasetçileri, Yunan halkını kullananlar tarafından tehlikeli bir oyundur. Kısır siyasi hesapları uğruna ülkesini siyasi, askeri ve ekonomik olarak işgale uğratan Yunan yöneticiler bunun hesabını er geç en başta kendi halkına vermek mecburiyetinde kalacaktır. Türk askerinin süngüsünün önünden kaçtığı günleri unutturmaya çalışıp bebekleri, yaşlıları, kadınları öldürdüğü Tripoliçe katliamını zafer gibi kutlayanlar henüz tarihin önünde bunların hesabını vermediler.”

“BAY KEMAL…”

Adını niye Yavuz Sultan Selim koydunuz. Kendi adını koysaydın. Ben öldükten sonra siz koyarsınız dedim. Biz tarihimizle gurur duyuyoruz. Onlar tarih yazdılar. Sultan Abdülhamit 33 sene gram yer kaybetmeden Osmanlı’yı yöneltti. İstanbul Havalimanı bu ayın ilk 20 günü 5 milyondan fazla yolcuyu ağırladı. Biz bu eserlerle övüneceğiz. Sen ne yaptın onu söyle. Öyle İstanbul’da çeşmenin musluğu ile açılış olmaz.

Bay Kemal televizyon televizyon dolaşıyordu. Sabiha Gökçen’e ne gerek var diyordu. Anlamaz bunlar. Şimdi biz ikinci pisti de yapıyoruz.  Mayıs’ta bitiyor. Bir taraftan yeni terminal binasını da yapacağız. Malezyalılar biz yapalım diyor. Önceden çıkmak istiyorlardı.”

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

‘Sosyal Konut Projesi’nde Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu!’

Sonraki İçerik

Çin ve Cezayir dışişleri bakanları BM Genel Kurulu’nda bir araya geldi

İlgili İçerik

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan Tele1’e konuk oluyor
Siyaset

Okuyan’dan dikkat çeken Haluk Levent açıklaması

Ağıralioğlu: “Kiraya para yetmiyor, maaşla yemek yenmiyor”
Siyaset

Ağıralioğlu: “Kiraya para yetmiyor, maaşla yemek yenmiyor”

Özgür Özel, Niğde’den iktidara seslendi: “Cesaretin varsa çık karşımıza
Siyaset

Özgür Özel, Niğde’den iktidara seslendi: “Cesaretin varsa çık karşımıza

Kılıçdaroğlu’ndan ‘cumhurbaşkanı adayı neden açıklanmadı?’ sorusuna yanıt
Siyaset

Kılıçdaroğlu’nun canlı yayına çıkacağı adres belli oldu

CHP’li İlgezdi: Kafdağı’na da gömseniz, yasanın utancını gizleyemezsiniz
Siyaset

CHP’li İlgezdi: “Çocuk işçiliği, bir halk sağlığı sorunudur”

Özgür Özel, Niğde’de kiraz üreticileriyle bir araya geldi
Siyaset

Özgür Özel, Niğde’de kiraz üreticileriyle bir araya geldi

Sonraki İçerik
Çin ve Cezayir dışişleri bakanları BM Genel Kurulu’nda bir araya geldi

Çin ve Cezayir dışişleri bakanları BM Genel Kurulu'nda bir araya geldi

Gündem

Trump: Putin ve Zelenski arasında yeri henüz belirlenmemiş bir toplantı için hazırlıklara başladım

Donald Trump’tan Hürmüz’de abluka kararı

Trump’ın seçim başvurusuna ret

Trump’tan dikkat çeken Hürmüz Boğazı açıklaması

Ücretli öğretmenlerden kadro talebi: Ayrıcalık değil, haklarımızı istiyoruz

Ücretli öğretmenlerden kadro talebi: Ayrıcalık değil, haklarımızı istiyoruz

Çin Cumhurbaşkanı Xi, 2026 Dünya Yapay Zeka Konferansı’nın açılış törenine katılacak

Çin Cumhurbaşkanı Xi, 2026 Dünya Yapay Zeka Konferansı’nın açılış törenine katılacak

Haluk Levent’ten ‘AFAD’ açıklaması

Haluk Levent’ten ilk açıklama: “Asıl bombayı bekleyin”

ABD ile İran’ın karşılıklı saldırıları sonrası petrol fiyatları yükseldi

ABD ile İran’ın karşılıklı saldırıları sonrası petrol fiyatları yükseldi

Yılın ilk 6 ayında 150 kadın öldürüldü…

Yılın ilk 6 ayında 150 kadın öldürüldü…

LGS sonuçları açıklandı

LGS’de tercih süreci başladı: Son gün 27 Temmuz

Dilovası için Adalet Nöbeti 5. haftasında

Dilovası için Adalet Nöbeti 5. haftasında

Ece Güner’den AHBAP soruşturmasına ilişkin açıklama

Ece Güner’den AHBAP soruşturmasına ilişkin açıklama

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist