Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

İmamoğlu: “Gelmiş geçmiş en demokratik yönetimiz”

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul'da düzenlenen iftar programında, "Bir kişinin isteği, keyfi doğrultusunda değil, tüm paydaşların ihtiyaçları doğrultusunda karar alıyoruz. Ortak akılla çalışmaya göreve başladığımız ilk andan itibaren azami dikkat gösteriyor ve bu demokratik ortamı yaratma hususunda gelmiş geçmiş en demokratik yönetim olduğumuzu iddia ediyoruz" dedi.

Yayınlanma Tarihi: 16 Nisan 2023 - 21:48:06
Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2023 - 21:48:06
İmamoğlu’nun paylaştığı belgeler AKP’li belediye meclisinde gündem oldu
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ulaşım sektörü oda ve esnaf temsilcileri ile iftarda buluştu. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da iftara katıldı.

Burada konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Her yıl beklediğimiz ramazan ayı, bu toplumun köklerinde derin bir yeri olan dayanışmayı, hoşgörüyü, sevgi ve saygıyı çok güçlü bir şekilde hissettiğimiz bir zaman dilimi, ibadet ayı, birbirini hissetme ayı. Aynı zamanda arınma ayı. Birbirini insan olduğu için ve yaratandan ötürü seven insanları olduğumuz için manevi bir ay ve gereğini yapmakla umut ederiz ki hepimiz başarılı oluruz. Bugünler dayanışmaya, birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlar. Mübarek ramazan ayının yaralarımızı sarmaya, birliğimizi güçlendirmeye vesile olmasını diliyorum. İstanbul şehri, İslam aleminin gözbebeği. Belki de en büyük şehri ama bir yönüyle var ki, tarih içerisinde İstanbul şehri, dünyanın başkenti diye tariflenen en önemli kenti. Bu kadim kente İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, 16 milyon İstanbulluya hizmet etmek gibi bence çok manevi tarafı olan önemli bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğu yerine getirirken tıpkı bugün olduğu gibi tüm paydaşlarımızla bir araya gelmeye, onlarla konuşup, fikirlerini alıp, istek ve ihtiyaçlarına göre hareket etmeye, ortak akılla çalışmaya göreve başladığımız ilk andan itibaren azami dikkat gösteriyor ve bu demokratik ortamı yaratma hususunda gelmiş geçmiş en demokratik yönetim olduğumuzu iddia ediyoruz.

HEP BİRLİKTE KONUŞARAK DEMOKRASİNİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRİYORUZ

Bir kişinin isteği, keyfi doğrultusunda değil, tüm paydaşların ihtiyaçları doğrultusunda karar alıyoruz. Öncelikle 16 milyon insanımız, elbette ki devletimizin kurumları, kurallarıyla beraber yönetilen devletimiz kurumları, elbette ki o işin temsilcisi olan odalar, meslek odaları hep birlikte konuşuyor, düşünüyor ve demokrasinin gereğini yerine getiriyoruz. Demokrasi, yerelden başlar. Çok yakında umut ediyoruz ki ve buna yürekten inanıyoruz ve de kararlı olduğumuzu ilan ediyoruz ki, bu demokratik, katılımcı, şeffaf yaklaşım, saygıdeğer 13’üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde tüm Türkiye’de, her konuda hâkim olacak. O zaman göreceksiniz, bu ülkede her şey çok daha güzel, huzurlu ve doğru kararların verildiği, her kesimi mutlu eden ve işlevselliği yüksek kararların alındığı ahlâklı, erdemli, adaletli bir dönemi ülkemizde var edeceğiz.

ÇOK DAHA İYİLERİNİ YAPACAĞIZ

İstanbul gibi 16 milyon nüfusa sahip, iki kıtaya yayılmış, dinamik bir metropolde ulaşım, en önemli konular arasında yer alıyor. İstanbul’un ulaşım sorunlarını çözmek için birbirinden değerli adımları, yenilikleri 4 yıldır attığımızı buradan iddiayla söyleyebilirim. Bu adımları siz değerli paydaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz çalıştaylarda hep birlikte planlıyoruz. Kesinlikle gösterdiğiniz katılım ve verdiğiniz destek, katkılar için bütün odalara, saygıdeğer başkan ve yöneticilerine ve bütün meslek sahibi dostlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Çok daha iyilerini yapacağız. Bu konuda özellikle şehrimizde bulunan ulaşım sektörünün farklı disiplinlerinde aldığımız her kararda minibüslerde, özel halk otobüslerinde, taksilerde, servislerde aldığımız her karar, mutlaka verimlilik üzerine, sürdürülebilirlik üzerine ve şehrin huzuru ve güvenli bir ulaşım düzeni içerisinde hayatını sürdürme düzeni şeklinde alınmış kararlardır. Bütün bu kararları dönem dönem saygıdeğer 13’üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na aktarmışımdır. Elbette tespit ettiğimiz bazı eksiklikler var ve özellikle merkezi idare tarafından düzenlenmesi lüzumlu, anlamlı ve hem esnafın işini kolaylaştırıcı hem de bizim gibi belediyelerin, kurumların hangi partiye ait olduğunun hiçbir önemi yok; bütün şehirlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacağı düzenlemelerin çalışıldığını ve bunu en yakın zamanda saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın açıklayacağını biliyorum.

TAŞIMACILIK YAPAN ESNAFA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu bakımdan ben bütün çalışma arkadaşlarıma ve desteği olan bütün taşımacılık sektöründeki esnaf dostlarıma, ailelerine, sevgili başkanlarına tekrar teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. Hep birlikte bu mübarek ramazan ayına uygun bir şekilde günlerimizi geçirmemizi, tüm dualarımızın kabul olmasını, daha aydınlık bir geleceğe hep birlikte kavuşmamızı yüce Allah’tan diliyorum. Şimdiden yarın icra edeceğimiz Kadir gecemizin mübarek olmasını ve önümüzdeki hafta buluşacak olduğumuz Ramazan Bayramı’nın halkımıza, milletimize ve bütün İslam alemine, bütün insanlığa bereket, bolluk getirmesini diliyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Kılıçdaroğlu: “Sen 6. Filo’nun önünde secde ederken…”

Sonraki İçerik

Kılıçdaroğlu: ‘Bana oy vermeseniz bile size hakkınızı teslim edeceğim’

İlgili İçerik

Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin evlatları ne işsizliğe ne de sabunsuz bir okula mahkûm olmamalılar
Siyaset

Kılıçdaroğlu’ndan iktidara: “Malı götürme konusunda bunlar uzman”

CHP’li Kılıç’tan, Kurtulmuş’a anayasa tepkisi
Siyaset

CHP’li Kılıç, gazi ve şehit yakınlarının haklarını Meclis gündemine taşıdı

CHP’li Ateş: Sanayiciyi Şimşek’in insafına terk ettiniz
Siyaset

CHP’li Ateş: Sanayiciyi Şimşek’in insafına terk ettiniz

TBMM’de yeni yasama yılı törenle açıldı…
Siyaset

“Mekke Anlaşması”nın TBMM’de çarşamba görüşülmesi planlanıyor

Devlet Bahçeli’den “Türkiye partisi” açıklaması
Siyaset

Bahçeli, il olması için önerdiği 19 ilçeyi açıkladı

Kılıçdaroğlu yönetimi: ‘Diyalog heyeti oluşturulacak’
Siyaset

CHP’li Sarı: “Sizin amacınız Atatürk’ün partisini bölmek”

Sonraki İçerik
Kılıçdaroğlu: ‘Bana oy vermeseniz bile size hakkınızı teslim edeceğim’

Kılıçdaroğlu: 'Bana oy vermeseniz bile size hakkınızı teslim edeceğim'

Gündem

Çin Cumhurbaşkanı Xi, Beijing’de Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile görüştü

Çin Cumhurbaşkanı Xi, Beijing’de Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile görüştü

İklim Ağı, COP31 öncesi Türkiye’nin “iklim karnesini” açıkladı

İklim Ağı, COP31 öncesi Türkiye’nin “iklim karnesini” açıkladı

Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin evlatları ne işsizliğe ne de sabunsuz bir okula mahkûm olmamalılar

Kılıçdaroğlu’ndan iktidara: “Malı götürme konusunda bunlar uzman”

Halkın borç alma oranı yüzde 50’ye yaklaştı

DİSK-AR: Asgari ücretin enflasyon karşısındaki kaybı 7 bin 726 liraya ulaştı

CHP’li Ağbaba: İktidar’ın devrim diye nitelendirdiği düzenlemede yeni bir yıkım çıktı

SSK, BAĞ-KUR, memur ve memur emeklilerinin 4 aylık zam oranı belli oldu

AKOM’dan İstanbul için sağanak uyarısı

AKOM: Soğuk ve yağışlı hava İstanbul’da etkili olacak

Tüp fiyatları fırladı

Ev tüpü bir gecede 220 lira zamlandı…

İşte 2023’te beklenen en düşük memur ve emekli maaşı!

Vergi, harç ve cezalara 1 Ocak’ta 27,83 zam!

AKOM’dan İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden 7 il için kuvvetli yağış uyarısı

Erdoğan’ın duyurduğu sosyal konut projesinde detaylar belli oluyor

Kasım ayı kira artış oranı belli oldu

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist