Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Mansur Yavaş: “Kimse vazgeçilmez ya da üstün değildir”

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Ankara Kent Konseyi'nin düzenlediği "Mor Mikrofon" panelinde; "Sevgili gençler, bugün sizi yönetenler var ama unutmayın ki onlar sizin memurlarınızdır. Onlar, maaşını sizden aldıkları için size hizmet etmekle yükümlüdürler. Bu yüzden, onlara bakarken bu perspektifi benimseyin. Kimse olağanüstü, vazgeçilmez ya da üstün değildir” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2025 - 18:44:23
Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2025 - 18:44:23
“40’a yakın suç duyurusu; kamu zararı 3 katrilyon”
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Ankara Kent Konseyi’nin düzenlediği “Mor Mikrofon” panelinde; “Sevgili gençler, bugün sizi yönetenler var ama unutmayın ki onlar sizin memurlarınızdır. Onlar, maaşını sizden aldıkları için size hizmet etmekle yükümlüdürler. Bu yüzden, onlara bakarken bu perspektifi benimseyin. Kimse olağanüstü, vazgeçilmez ya da üstün değildir” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Ankara Kent Konseyi (AKK) iş birliğiyle kadınların kent yaşamındaki deneyimlerini ve beklentilerinin konuşulduğu “Mor Mikrofon” paneline ev sahipliği yaptı. “Genç Kadınların Gözünden Eşitlikçi ve Kapsayıcı Kentler” temasıyla düzenlenen panele ABB Başkanı Mansur Yavaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, ABB Başkanvekili Faruk Köylüoğlu, bürokratlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Salonu dolduran genç kadınlara seslenen Yavaş, kent yaşamında eksikliği hissedilen hizmetlerin sorgulanması gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Sevgili gençler, bugün sizi yönetenler var. Adı belediye başkanı olur, cumhurbaşkanı olur, başbakan olur. Okulda rektör olur, öğretmenleriniz de olur. Onların hepsi sizin memurunuz. Dolayısıyla sizi yöneten insanların tümüne bakarken bu bakışla bakın. Böyle bakarsanız kadınlar, gençler toplumdaki herkes haklarını bilir ve o haklarını ister. Ama biz de çok eski yıllardan beri şöyle bir söz vardı işte diyelim ki bir tane memurun, zabıtanın düğmesini kopardığın zaman 6 aydan başlar gibi bir şey vardı. Düğme kopmamalı tabi ama öbürü de kopartacak duruma getirmemeli. Kendisini çok hâkim durumda görüp normalde maaşını ödeyen insanlara karşı o da iyi davranmalı. Hayatta gördüğünüz hiç kimse çok özelliği olan insanlar değildir, kimse vazgeçilmez değil, kimse olağanüstü değil. Bunu da bilin yani hepimizin bir sürü eksikleri, kusurları var. Sadece ve sadece bizden şunun hesabını sorabilmelisiniz: Kent yaşamında sizlere eksik gelen neler var? Bunları sorgulayıp bize ‘Niye yapmıyorsunuz?’ diye siz sorgulayacak durumdasınız.”

Sosyal medya ve Başkent 153 üzerinden gelen taleplerle de vatandaşların yönetime katıldığını söyleyen Yavaş, “153 hattı, sosyal medya, WhatsApp mesajı gibi Ankara Büyükşehir’e müracaat sayısı kaç biliyor musunuz? Tam 3 milyon. Bu neyi gösteriyor? Vatandaşın bir şekilde sizi azarlasa da eleştirse de talepte de bulunsa demek ki 3 milyon insan size bir şekilde kendi talebiyle ilgili ulaşıyor” diye konuştu.

VATANDAŞI YÖNETİME KATMAK KENT KONSEYLERİYLE MÜMKÜN

Yavaş, vatandaşların yönetime aktif katılımının kent konseyleriyle daha etkin bir şekilde mümkün olduğunu belirterek, “Katılımcı belediyecilik adına 550 tane kamu ve özel kuruluşa ‘Biz önümüzdeki yıl bütçeyi hazırlıyoruz, sizlerin talepleri nedir? Çünkü parayı siz veriyorsunuz, yani ödeyen karar verir diye bir söz var. Bize bildirin’ diyoruz. Biz de bütçeyi o yönde hazırlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla vatandaşı işin içerisine katmanız lazım. Toplum kesimleri içerisinde onların taleplerine göre para harcamanız lazım. Sonuçta onların parasını harcıyorsunuz. Belki siz bir öncelik verebilirsiniz o kadar talebin içerisinde. Bunu belirlemenin en iyi yolu nedir? Sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirmek, üniversiteleri harekete geçirmek. Bunu da nasıl yaparsınız? Kent Konseyi üzerinden yaparsınız” diye konuştu.

ŞİARIMIZ, ANKARA İÇİN SÖZÜ OLAN HERKES BUYURSUN GELSİN

Kent Konseyi’nin gece gündüz demeden Ankara için söz söyleyenlerin ortak akılla toplanma noktası olduğuna da değinen Yavaş, şöyle konuştu:

“Çok soğuk bir gün pazar günü evdeyim. Bakıyorum sosyal medyadan bir mesaj düşüyor; ‘Kent Konseyi’nin bir meclisi toplantı yapıyor.’ O pazar da çıkmış evinden gelmiş, Ankara için bir şey söylüyor. Zaten şiarımız şuydu, Ankara için sözü olan herkes buyursun gelsin. Yani taleplerini bize bildirsin, yol göstersin. Eksiğimizi bilelim, her şeyi görme şansınız yok. Artık biz alıştık sosyal medyadan bir mesaj, ‘Şuradaki rögar kapağı çıkmış, kör müsünüz?’ Eyvallah diyoruz, yani kör değiliz ama siz duyurmasanız biz nereden görelim, kocaman Ankara… Ama bu iletişimden de son derece memnunuz. Önemli olan kenti beraber yönetmek. Öğrencisiyle, işçisiyle, yaşayan kentteki yurttaşlarla, üniversitelerle, meslek odalarıyla beraber yönettiğiniz zaman mükemmele yakını yakalarsınız. Hiçbir zaman mükemmel olmaz ama ‘Ben her şeyi çok iyi biliyorum’ der, meslek odasını, işin uzmanlarını dinlemezseniz hep yanlış yaparsınız. Bundan da ben son derece korkuyorum çünkü biz vatandaşın parasını harcıyoruz. Sizlere karşı sorumluyuz, nereye harcayacağımızı soruyoruz.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Sarıyer eski Belediye Başkanı Şükrü Genç tutuklandı

Sonraki İçerik

AFAD duyurdu: Akdeniz açıklarında deprem

İlgili İçerik

CHP’li Bağcıoğlu: “Bu coğrafyada kritik savunma projelerinde geç kalma lüksümüz yoktur”
Siyaset

Yankı Bağcıoğlu’ndan İHA uyarısı

Nimet Özdemir, İYİ Parti’den istifa etti
Siyaset

CHP’den istifa eden Nimet Özdemir, AKP’ye katıldı

CHP’li Bakan, Yerlikaya’ya, polis barikatı getiren plakasız araçları sordu
Siyaset

CHP’li Bakan “Cumhur İttifakı Ocakları”nı İçişleri Bakanı Çiftçi’ye sordu

Dikbayır: Perşembe günü Meclis’te açıklama yapacağım
Siyaset

Ümit Dikbayır, CHP’den istifa etti

Ümit Özdağ’dan Devlet Bahçeli’ye ‘meşrebi bulanık’ yanıtı
Siyaset

Ümit Özdağ’dan, iktidara 12. Yargı Paketi tepkisi

TBMM’de basın toplantıları için kullanılan salonda düzenleme
Siyaset

TBMM’de basın toplantıları için kullanılan salonda düzenleme

Sonraki İçerik
Depremin vurduğu illerde hava durumu…

AFAD duyurdu: Akdeniz açıklarında deprem

Gündem

İşte rakamlarla 36. NATO Zirvesi…

İşte rakamlarla 36. NATO Zirvesi…

Soma’daki orman yangını kontrol altına alındı

Soma’daki orman yangını kontrol altına alındı

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Çin’i 3-0 mağlup etti

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Çin’i 3-0 mağlup etti

Taksiciler ve Martı TAG davası sonuçlandı…

Taksiciler ve Martı TAG davası sonuçlandı…

Çin Dışişleri Bakanı: BRICS güvenlik toplantısında bir kez daha çok taraflılık vurgulandı

Çin Dışişleri Bakanı: BRICS güvenlik toplantısında bir kez daha çok taraflılık vurgulandı

Eğitim Sen: “Öğrenciler, hak savunucuları serbest bırakılmalıdır”

Eğitim Sen: “Öğrenciler, hak savunucuları serbest bırakılmalıdır”

Özdağ’dan MESEM tepkisi: “Vicdansız bir düzenin sonuçlarıyla karşı karşıyayız”

Özdağ’a Şeyh Said’in “hatırasına hakaretten” para cezası…

CHP’li Bağcıoğlu: “Bu coğrafyada kritik savunma projelerinde geç kalma lüksümüz yoktur”

Yankı Bağcıoğlu’ndan İHA uyarısı

Mamdani’nin desteklediği sol adaylar ön seçimi kazandı

Mamdani’nin desteklediği sol adaylar ön seçimi kazandı

Nimet Özdemir, İYİ Parti’den istifa etti

CHP’den istifa eden Nimet Özdemir, AKP’ye katıldı

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist