Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Özgür Özel: ‘Hiçbir şey olmamış gibi susuyorlar’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 78 kişinin yangında hayatını kaybettiği Bolu Kartalkaya’daki anma töreninde, ihmallere tepki göstererek bakanlara seslendi. Türkiye’nin basit ölümler ülkesi olduğuna dikkat çeken Özel “Hiçbir şey olmamış gibi susan Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Turizm Bakanı. Kimsenin canı yanmasın diye hesap sormak zorundayız. Hala o bakanı görevde tutan cumhurbaşkanına ben ne diyeyim?” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 2 Mart 2025 - 16:52:15
Güncelleme Tarihi: 2 Mart 2025 - 17:29:51
Özgür Özel: ‘Hiçbir şey olmamış gibi susuyorlar’
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel’de yaşamını yitiren 78 kişinin ölümünün 40’ıncı gününde düzenlenen anma törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bir daha böyle basit ölümlerle anaların, babaların, eşlerin, çocukların yüreği yanmasın diye biz bunlardan hesap sormayanlardan bu ülkenin yönetimini devralmak ve bu hesapları sormak zorundayız. Maalesef ve maalesef bu kadar büyük duyarsızlıklar, bu kadar büyük duygusuzluklar, bu kadar büyük bir pişkinlikler ülkesi haline geldi. Halen o bakanı görevde tutan Cumhurbaşkanına ben ne diyeyim” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel’de yaşamını yitiren 78 kişi için facianın 40’ıncı gününde düzenlenen anma törenine katıldı. Özel’e CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ve CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Kocagöz eşlik etti.

Özel ve CHP heyeti, otel önünde dua okudu ve karanfil bıraktı. Daha sonra basın açıklaması yapan CHP Lideri Özel, şöyle konuştu:

“Her hafta grup toplantılarımızda Kartalkaya faciasının sorumluluklarının tüm yönleriyle ortaya çıkarılması, sorumlularının hesap vermesi ile ilgili verilmiş devlet sözünün takipçisi olmaya çalışıyoruz. O gün bu olay yaşandığında tam burada, ‘Şimdi acı zamanı, yas zamanı, siyaset zamanı değil ama sorumlulardan elbette hesap sorulacak onun da en yakından takipçisi olacağımızı’ ifade etmiştim. İçişleri Bakanı 10 günde sorumluların ortaya çıkarılacağını söylemişti. Sonra bir daha bu konuda konuşmadılar.

Bir de o gün sorumsuz konuşanlar vardı. Turizm Bakanı o gün çıkıp hem basın önünde bir şeyler söylemişti hem de kendi sorumluluğunu yok göstermeye çalışıp kendilerinin denetimsiz ve sorumluluk alanları dışında bırakılan böyle yerlerde yaptıkları bir işi de suçsuz ve günahsız insanlara yüklemeye ve onları hedef göstermeye çalışmışlardı. O gün de buna çok sert tepki göstermiştim. Sonrasında da süreci çok yakından takip ettik. Türkiye Cumhuriyeti sonuçta bir devlet, burada bir hata varsa devlet soruşturur. Öyle de yaptı Cumhuriyet Başsavcılığı. O savcılar bir bilirkişi heyeti görevlendirdi. O heyete bir yazı verdiler, ‘3 gün içinde çalışmalarını tamamla’ diye, çünkü ona göre hesap soracak devlet. Bu heyet gece gündüz çalıştı. O sırada Ankara’dan buraya bir baskı olduğunu biliyorduk. Şu çıktı ortaya, ‘Bu raporu böyle veremezsiniz, Ya Turizm Bakanını sileceksiniz, ya da Bolu Belediyesini ilave edeceksiniz ya da bu görevden azlinizi isteyeceksiniz.’

O BİLİRKİŞİLERE MESLEKİ NAMUSLARI ÜZERİNDEN BİR SUÇ İŞLETTİRMEYE ÇALIŞTILAR

Ellerinde bütün kanuni düzenlemeler var ve bu işi devlet adına en iyi bilecek kişiler diyorlar ki ‘burası belediyenin sorumluluğu altında değil. Zaten buraya vaktinde Bolu Belediyesi ruhsat vermiş ama o bundan yıllar önceymiş. Sonra bir daha denetim yapma zorunluluğu yok. Meseleyi eğer siyasileştiriyorsanız, bu belediye yıllarca zaten AK Parti’deymiş. Ama buraya gelmesi gereken Turizm Bakanı. Gelecek, bakacak ve diyecek ki ‘yangınla ilgili rapor getir.’

O bilirkişilere mesleki namusları üzerinden bir suç işlettirmeye çalıştılar. 3 gün önce 3 günlüğüne görevlendirilmiş 7 bilirkişi son derece manidar şekilde iş yoğunluğu nedeniyle ‘görevi kabul edemiyorum’ diyerek o istedikleri imzayı atmadılar. Biz bunu dediğimizde önce bilirkişiye korsan dediler. Sayı numarasını verdim görevlendirmenin. Utanmadılar, özür dilemediler. Bu sefer bilirkişinin çektirdiği fotoğrafı verdim. Olmadı görevlendirme yazısını çıkardık. En son asil yazıları da paylaştık. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi susan bir Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve halen daha görevini koruyan Turizm Bakanı.

ELEKTRİK TAMİRATINA GİDEN KİŞİLER GÖLÜN ORTASINDA DONARAK ÖLÜR MÜ ARKADAŞLAR

Ülkeyi yöneten sistem her tarafta başka bir sorumluluğu olduğu için, memleketi bu hale getirdikleri için, bu çağda her ülkede yangın olur da hangisinde 78 kişi burada yanar, el kadar bebeler cayır cayır yanar? Madende 300 kişi bir ölür, 28 kişi bir ölür. Okula giden serviste çocuk unutulur ölür. Tuhaf ölümler ülkesi. Elektrik tamiratına giden kişiler gölün ortasında donarak ölür mü arkadaşlar?

Bu ölenler öldüğünde ateş düştüğü yeri yakıyor ama bunu maalesef ve maalesef bu ülkeyi yönetenler, o iş adamı filanca üzerinden, burası filanca üzerinden, sorumluluğu olan genel müdür filanca üzerinden hep birbirlerine bağlı oldukları için sistem kendini sorgulatmamak için çorap söküğü gibi iş en yukarılara kadar gelmesin diye bu kadar bariz suçlu birini bile halen daha görevde tutabiliyorlar, halen daha hesap sormuyorlar. Biz bugün buraya Ramazan’ın ikinci gününde facianın 40. gününde hem duamızı etmek, ölenleri anmak, bir kez daha onların adalet talebini buradan olayın olduğu yerden haykırmak üzere 40 gün sonra yine buradayız.

HESAP SORMAYANLARDAN BU ÜLKENİN YÖNETİMİNİ DEVARALMAK VE BU JESAPLARI SORMAK ZORUNDAYIZ

Mezarlıkları ziyaret edeceğiz, ardından bir iftar programımız var ona katılacağız. Eş zamanlı olarak camide mevlit okutuluyor, burada Hristiyan vatandaşlarımız var onların evlerinde de bugün arkadaşlarımızın iştiraki ile kendi dinlerine göre ibadetleri yapılıyor, duaları okutuluyor. İlk gün 40 mum yanıyor içimizde her gün. Biri söndü ama bugün o bir mum hepimizin yüreğini yakmaya devam edecek. O mumu söndürmeyin arkadaşlar o mum içinizdeki vicdan. İçinde böyle mum yanmayan içi acımayanlar bu memleketi bu hale getirdiler. Onun için biz öfkemizi de acımızı da unutmadan ama bir daha bu memleketin evlatlarının, emekçilerinin, madencilerinin, otelinde konaklayan insanlarının, hızlı treninde seyahat edenlerin, kiraladığı bir evde tatil yaparken üstüne sel gelenlerin, üstüne daha çok para kazansın diye madende milyonlarca metreküp toprak çökenlerin, bir daha böyle basit ölümlerle anaların babaların eşlerin çocukların yüreği yanmasın diye biz bunlardan hesap sormayanlardan bu ülkenin yönetimini devralmak ve bu hesapları sormak zorundayız. Maalesef ve maalesef bu kadar büyük duyarsızlıklar, bu kadar büyük duygusuzluklar bu kadar büyük bir pişkinlikler ülkesi haline geldi. Halen o bakanı görevde tutan Cumhurbaşkanına ben ne diyeyim?”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Beyoğlu’nda bir ilk: Kadın ve Sanat Şenliği başlıyor!

Sonraki İçerik

Perinçek: “Kürt sorunu, artık ABD ve İsrail sorununa dönüşmüştür”

İlgili İçerik

CHP’li Bağcıoğlu: “Bu coğrafyada kritik savunma projelerinde geç kalma lüksümüz yoktur”
Siyaset

Yankı Bağcıoğlu’ndan İHA uyarısı

Nimet Özdemir, İYİ Parti’den istifa etti
Siyaset

CHP’den istifa eden Nimet Özdemir, AKP’ye katıldı

CHP’li Bakan, Yerlikaya’ya, polis barikatı getiren plakasız araçları sordu
Siyaset

CHP’li Bakan “Cumhur İttifakı Ocakları”nı İçişleri Bakanı Çiftçi’ye sordu

Dikbayır: Perşembe günü Meclis’te açıklama yapacağım
Siyaset

Ümit Dikbayır, CHP’den istifa etti

Ümit Özdağ’dan Devlet Bahçeli’ye ‘meşrebi bulanık’ yanıtı
Siyaset

Ümit Özdağ’dan, iktidara 12. Yargı Paketi tepkisi

TBMM’de basın toplantıları için kullanılan salonda düzenleme
Siyaset

TBMM’de basın toplantıları için kullanılan salonda düzenleme

Sonraki İçerik
Perinçek’ten, HDP’ye kapatma davası açılması hakkında açıklama

Perinçek: "Kürt sorunu, artık ABD ve İsrail sorununa dönüşmüştür"

Gündem

İşte rakamlarla 36. NATO Zirvesi…

İşte rakamlarla 36. NATO Zirvesi…

Soma’daki orman yangını kontrol altına alındı

Soma’daki orman yangını kontrol altına alındı

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Çin’i 3-0 mağlup etti

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Çin’i 3-0 mağlup etti

Taksiciler ve Martı TAG davası sonuçlandı…

Taksiciler ve Martı TAG davası sonuçlandı…

Çin Dışişleri Bakanı: BRICS güvenlik toplantısında bir kez daha çok taraflılık vurgulandı

Çin Dışişleri Bakanı: BRICS güvenlik toplantısında bir kez daha çok taraflılık vurgulandı

Eğitim Sen: “Öğrenciler, hak savunucuları serbest bırakılmalıdır”

Eğitim Sen: “Öğrenciler, hak savunucuları serbest bırakılmalıdır”

Özdağ’dan MESEM tepkisi: “Vicdansız bir düzenin sonuçlarıyla karşı karşıyayız”

Özdağ’a Şeyh Said’in “hatırasına hakaretten” para cezası…

CHP’li Bağcıoğlu: “Bu coğrafyada kritik savunma projelerinde geç kalma lüksümüz yoktur”

Yankı Bağcıoğlu’ndan İHA uyarısı

Mamdani’nin desteklediği sol adaylar ön seçimi kazandı

Mamdani’nin desteklediği sol adaylar ön seçimi kazandı

Nimet Özdemir, İYİ Parti’den istifa etti

CHP’den istifa eden Nimet Özdemir, AKP’ye katıldı

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist