Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Özgür Özel: “Mesele düşman hukukudur, artık esirdir onlar”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin belediye başkanlarına yönelik son gözaltı ve tutuklama kararını değerlendirirken, "Mesele düşman hukukudur, artık esirdir onlar. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin, Atatürkçülerin iktidarına karşı girişilen darbede esir düştü arkadaşlar. Günü gelince esirlerimizi geri alacağız” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 6 Temmuz 2025 - 12:38:27
Güncelleme Tarihi: 6 Temmuz 2025 - 12:38:27
Özgür Özel: “Mesele düşman hukukudur, artık esirdir onlar”
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin belediye başkanlarına yönelik son gözaltı ve tutuklama kararını değerlendirirken, “Mesele düşman hukukudur, artık esirdir onlar. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin, Atatürkçülerin iktidarına karşı girişilen darbede esir düştü arkadaşlar. Günü gelince esirlerimizi geri alacağız” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Özel’i CHP Genel Merkezinde ziyaret etti. Özel, ziyaretin ardından Özdağ ile birlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin gözaltına alınmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Gözaltına alınan belediye başkanlarından Böcek’in tutuklandığını anımsatan Özel, şöyle konuştu:

“Hem Muhittin Böcek’in alelacele, bomboş bir dosyadan tutuklanması hem de dosyada anılan diğer kişinin, yani dosyadaki esas olarak bir dairenin kendisine verildiği söylenen kişinin denetimli serbestlikle serbest bırakılıp aralarında herhangi bir bağ olmayan sadece eski kayınpederi olan Muhittin Böcek’in tutuklanması ve davanın tutuklu sürecek olması, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yargı üzerindeki talimatıyla tam bir fırsatçılık, alelade bir olay. Bir boşanma var, boşanmada eşler arasında yapılan bir anlaşmayla bir daire var. O daire nereden alınmış, kimden alınmış, nasıl alınmış o meselenin üstüne gidilecekse yer belli. Muhittin Böcek’in oğlu da önceki gelini de erişkin insanlar ve Muhittin Böcek’le bu meselenin hiçbir bağı olmadığı halde, Muhittin Başkanı tutuklanması tam bir fırsatçılık.

ZATEN SİZ BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARININ, BAŞARILI İŞLERİNDEN RAHATSIZSINIZ

Yapılan kötülüğün boyutu şu; Türkiye’nin 25 milyon turist ağırlayan, en önemli turizm destinasyonu ve tam yazın başı, bundan önce Cumhuriyet tarihi boyunca Antalya’yı iki kez üst üste hiçbir belediye başkanı kazanamamış. Çünkü son yılın verileri ile 2 milyon kişiye göre para yollayıp 25 milyon kişiye hizmet beklenen bir yer orası. Hangi belediye başkanı olursa olsun bir sonraki döneme memnuniyet taşıyamamış bu yüzden. İstisnası Muhittin Böcek, beş yıl görev yapmış, turizmci de memnun turist de memnun, millet de memnun yüzde 50 oyla bir daha seçilmiş. Mucizevi bir iş. Temmuzun başında, sezonun tam ortasında, büyük bir koordinasyonun gerektiği hiç olmazsa geçen seneki başarının tekrarına gerekçe bir yerde tutuklu yargılama… Yurt dışına çıkış yasağı koy, çok bir tedbir istiyorsan. İmza ile koy, zaten kaçacak olsa kaçar. Antalya’yı bırakıp nereye kaçacak Muhittin Böcek? Kaçarsa da kurtulursunuz. Zaten siz başarılı belediye başkanlarının başarılı işlerinden rahatsızsınız. Bırakın kaçacaksa Muhittin Böcek kaçsın, Zeydan Karalar kaçsın, en nihayetinde en korktuğunuz Ekrem İmamoğlu kaçsın, siz de kurtulun. Niçin bu tutuklamayı yaptığınızı bilmiyor muyuz? O yüzden bu tutuklama, evet CHP’ye kötülüktür ama Antalyalı’ya, Antalya’da turizmciye, esnafa, Antalya’nın kendisine ve Türkiye’ye kötülüktür.”

BİRİNİ ADIYAMANLI ANALAR ADAYLAŞTIRDI

“Şimdi hep birlikte Zeydan Karalar’ın durumunu ve Abdurrahman Tutdere’nin durumunu göreceğiz” diyen Özgür Özel, şunları söyledi:

“Şöyle göreceğiz; birini Adıyamanlı analar adaylaştırdı. Bir milletvekili var şehirde. Tutup da onu belediye başkanı yapıp, milletvekilsiz kalmanın bir sebebi olabiliyor. Sadece o milletvekili kazanırsa, onunla kazanılırsa aday yaparsanız. Şehir Abdurrahman Tutdere’nin adaylığını söke söke aldı bizden. Ağlaya ağlaya aldılar. Giden bütün heyetler ‘Anket manket yaptırma, Abdurrahman’ı aday gösterirsen, bu şehir kararını vermiş’ dediler. Abdurrahman Tutdere aramızda mizah konusu bizim. ‘Merhaba’ dediğinde Adıyaman’a para istiyor. ‘Merhaba’ dediğinde Adıyaman’a bir araç, bir park, bir çocuğa burs… Abdurrahman Tutdere ile karşılaşmaya korkar oldu bizim belediye başkanlarımız, yöneticilerimiz. Abdurrahman demek Adıyaman’a bir şey istemek demek. Bu Abdurrahman’ı alıp koyun şimdi içeriye, alıp koyun; o Adıyaman’a da gidin bir sokakta dolaşın bakalım. Hodri meydan. Sokakta dolaşın. AK Partililer gitsinler desinler ki ‘Biz Abdurrahman’ı aldık, içeri attık. Çünkü bir tane müteahhitin iftirasıyla, o da önceki Adıyaman AK Parti Belediyesi döneminden çalışan, Abdurrahman’ın sözleşme yenilemediği birisi, alın bakalım Abdurrahman’ı da.

YANINIZDA ZEYDAN KARALAR VARSA, 25 DAKİLA SÜREN TEZAHÜRATLAR BİTMEDEN KONUŞMAYA BAŞLAYAMIYORSUNUZ

Zeydan Karalar Adana’da efsane, Adana’da miting yapmaya gidiyorsunuz, yanınızda Zeydan Karalar varsa çeşitli kesimlerin on dakikalar süren, 25 dakika süren tezahüratlar bitmeden konuşmaya başlayamıyorsunuz. Kim organize edebilir öyle bir sevgiyi? Bu sevgi parayla pulla onunla bunla olmuyor, insanlıkla oluyor, hizmetle oluyor, milletin içinde olmakla oluyor. Kendileri için üzgünüm, aileler için üzgünüm, çok sevdiğim insanlar için üzgünüm. Ama bu süreç içinde vallahi parti için galiba hayırlısı oluyor ya, hayırlısı oluyor. Gitsinler, Antalyalı turizmciye, Adıyaman’daki yas içindeki teyzeye, Abdurrahman‘ın sahip çıktığı yoksul, kimsesiz, anasız babasız kalmış çocuklara; Adana’ya, Zeydan Karalar’ın yokluğunu anlatsınlar bakalım. Bugüne kadar biz anlatıyorduk, bundan sonra AKP anlatacak, bu insanları neden aldığını. Bu kadar suçsuz, bu kadar günahsız insanları…

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDARINA KARŞI GİRİŞİLEN DARBEDE ESİR DÜŞTÜ ARKADAŞLAR

Sayın Genel Başkan’ın ifade ettiği gibi bir düşman hukuku içinde. İstanbul’da hiçbir şey bulamıyor, Antalya’da, Manavgat‘ta bir görüntü bulmuş, o görüntüye AK Partililer tepki göstermeden, ben tepki gösterdim, muhakkik tayin ettim. Ve deniyor ki ‘Hiçbir yerde delil yok, burada kumpas kuruldu’. ‘Kumpas olduğu çıksın kardeşim’ dedim. Bir delil olursa hukuka ne kadar saygılı olacağımızı herkes görsün. İstanbul’da 109’uncu gün bugün. Bir kör kuruş, bir delikli para bulup da bir kasadan, bir evden böyle bir havaya atsınlar da görelim. Bir delikli parayı havaya atsınlar. O yüzden arkadaşlarımız için üzgünüz ama mesele düşman hukukudur, mesele artık, esirdir onlar. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin, Atatürkçülerin iktidarına karşı girişilen darbede esir düştü arkadaşlar. Günü gelince esirlerimizi geri alacağız, ne yapalım.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Ümit Özdağ, Özgür Özel’i ziyareti etti

Sonraki İçerik

PKK’nın silah bırakma törenine hangi partiler ve dernekler davet edildi?

İlgili İçerik

CHP’li Emir: Ak Parti’lilere el altından aşı yapılıyor
Siyaset

CHP’li Emir: “Kim bu Avukat Recep Seyhan?”

Özgür Çelik yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçildi!
Siyaset

Özgür Çelik: “Adalet Bakanı topu taca atıyor”

Özgür Özel, Bülent Arınç’ı ziyaret etti…
Siyaset

Özgür Özel, Bülent Arınç’ı ziyaret etti…

CHP’li Karasu: “Bir imza ile 600 milyon Euro’yu şirketin kasasına koydular”
Siyaset

CHP’li Karasu: “Ocak ayında 195 bin 576 kişi işsiz kaldı”

CHP’li Yavuzyılmaz: Çayırhan peşkeş çekilmeye hazırlanıyor
Siyaset

Yavuzyılmaz’dan iktidara Halkbank’ın ABD’deki davası üzerinden tepki

CHP’li Bulut: “Uygulanan ekonomi politikaları çöktü”
Siyaset

CHP’li Bulut’tan “Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi” hesabına soruşturma başlatılmasına tepki

Sonraki İçerik
PKK silahları nerede, ne zaman ve nasıl bırakacak?

PKK'nın silah bırakma törenine hangi partiler ve dernekler davet edildi?

Gündem

Gazeteci Enver Aysever gözaltına alındı

Enver Aysever hakkında tahliye kararı

Arakçi: “Temel ilkeler konusunda ön anlaşmaya vardık”

Arakçi: “İsrail, UNESCO Dünya Mirası alanlarını vuruyor”

Gazi katliamında yaşamını yitirenler 31’inci yıl dönümünde anıldı

Gazi katliamında yaşamını yitirenler 31’inci yıl dönümünde anıldı

Adıyaman Belediyesi, Mehmet Sadık Gürsoy Kütüphanesi’ni kente kazandırdı

Başkan Tutdere: “Depremin yaralarını yatırımlarla sarıyoruz”

MSB: Balistik füzelerin yaygınlaşması NATO için önemli bir güvenlik meselesi haline geldi

MSB: Balistik füzelerin yaygınlaşması NATO için önemli bir güvenlik meselesi haline geldi

Merkez Bankası Denetim Yönetmeliği değişti

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

CHP’li Emir: Ak Parti’lilere el altından aşı yapılıyor

CHP’li Emir: “Kim bu Avukat Recep Seyhan?”

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?

Özgür Özel’den İstiklal Marşı’nın kabulünün 105’inci yılı mesajı

Yuvamız Bakırköy’de miniklere “sıfır atık” eğitimi verildi

Yuvamız Bakırköy’de miniklere “sıfır atık” eğitimi verildi

ÖSYM yetkilileri hakkında harekete geçildi

2026-YKS başvuruları bugün saat 23.59’da sona erecek

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist