sa sa sa
Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Özgür Özel’den Erdoğan’a: Korkan görüyor musun?

CHP'nin "Millet iradesine sahip çıkıyor" mitinglerinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'ndaki durağı İzmir oldu. Yüz binler Gündoğdu Meydanı'nda Türk bayrakları ile toplandı.

Yayınlanma Tarihi: 19 Mayıs 2025 - 18:31:59
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2025 - 20:58:26
Özgür Özel’den Erdoğan’a: Korkan görüyor musun?
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınarak tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla, her hafta bir şehirde düzenlenmesi planlanan “demokrasi mitingleri” kapsamında bugün İzmir’de “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” sloganıyla miting düzenledi.

ÖZEL 1881 ATATÜRK VAPURUYLA GÜNDOĞDU’YA GELDİ

Miting için kente gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt mezarını ziyaret ettikten sonra miting alanına geçmek için Bostanlı Vapur İskelesi’ne geldi. Alanda toplanan İzmirliler, CHP lideri Özel’i “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganlarıyla karşıladı.

Özel ile eşi Didem Özel’e; Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile eşi Duygu Aslanoğlu, CHP Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, farklı illerden büyükşehir belediye başkanları da eşlik etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi denizcilik işletmesi İZDENİZ’in, 1881 Atatürk isimli vapuruna binen Özel Türk Bayrakları ile karşılandı. Özel, yolculuğunu kaptan köşkünde gerçekleştirdi. Dürbünle alanı izleyen Özel’e, Başkan Tugay bilgiler verdi.

CHP lideri Özgür Özel, Nazım Hikmet’in ‘Davet’ şiirini okuyarak kürsüye çıktı. “Dörtnala gelip Uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket, bizim” dizeleri ile sözlerine başlayan Özel’in konuşması şöyle:

“Canım İzmir, hep sevdiğim, ilk kurşunu da son kurşunu da atan canım İzmir. Denizin mavi yüreklerin kırmızı-beyaz olduğu İzmir. Merhaba İzmir, merhaba… Bugün çocuk yaşta geldiğim büyüdüğüm, okuduğum kentteyiz. Bugün bu meydanda milyonlar bir aradayız. Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. 106 yıl önce bugün Anadolu’nun en karanlık günlerinde Mustafa Kemal bu milletin İstiklal Mücadelesini Samsun’dan başlattı. Biz de 19 Mart darbesiyle mücadelemizi Samsun’dan başlatmıştık. O gün de küresel güçlerin himayesinde bir sakınca görmüyorlardı bugün de öyle. Mustafa Kemal o gün İngiliz esiri saraya nasıl savaş açtıysa biz de bugün emperyalizme memur olmuş azınlık hükümetine karşı demokrasi bayrağını Gündoğdu’dan açıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi, Sevr’i yırtanların, Lozan’ı yapanların yedi düvele bu ülkenin tapu senedini kabul ettirenlerin partisidir. Lozan bu milletin hiçbir güce boyun eğmeyeceğinin belgesidir. Milli Mücadelede, Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin yani bu ülkenin tüm renkleri vardı. Bugün de Türkiye’nin tüm demokratlarıyla bir aradayız.

Ekrem İmamoğlu’nun da Selahattin Demirtaş’ın da Ümit Özdağ’ın da hakkını savunabilme, hepsine birden özgürlük isteme cesareti demokratların yapabileceği bir cesarettir. Hep birlikte yükselen bir ses varsa otokratlar korkar, diktatörler korkar. Burada olanlara selam olsun, sosyal demokratlar, liberal demokratlar, muhafazakar demokratlar, Kürt demokratlara selam olsun, helal olsun.

ERDOĞAN’A SESLENDİ: ‘KORKAN GÖRÜYOR MUSUN?’

Bu topraklar celladına dua eden kulların değil, zalime diz çökmeyen özgür milletin topraklarıdır. Gündoğdu Meydanı’nı görmeyenler görsün. Ey Erdoğan, Gündoğdu Meydanı’nı görüyor musun! Sen rakiplerini hapse atarak kazanabileceğini sandın, sen gençleri zindana atarak korkutabileceğini sandın. Bu meydanda hiç korkan görüyor musun, hiç korkak görüyor musun? Biz korkuyu evde bıraktık. Çünkü bu cumhuriyeti kuranlar korkmadılar, korkmayanlar kurdu cumhuriyeti. Korkmayanlar koruyor. Biz de korkmuyoruz. Senin zulmüne teslim olmuyoruz.

Artık sıcak salonlardan halkın içine çıkamayan bir iktidar var! Artık arkasında milletin desteği olmayan bir iktidar var. Olsaydı darbeye kalkışmaz, sandıktan korkmazdı. Korkmuyor olsalardı üç savcının, üç gizli tanığın arkasında saklanmazlardı.

İzmir CHP’nin değil Cumhuriyetin ta kendisinin kalesidir. Şehirleri birilerinin kalesi olarak görenlere, kale siyaseti, kavgadan medet umma siyaseti bitmiştir. Kaleler bitmiştir, kaleler milletindir. Cumhuriyetindir. Tüm kalelerimiz bu milletin istikbaline feda olsun. Artık arkasında bu milletin desteği olmayan bir iktidar var. Meşrutiyeti kalmamış, tükenmiş, yaşlanmış, yorgun bir iktidar var. Milletin gönlünden düşmüş, gözünden düşmüş… Anketlere göre 2. parti olmuş ve 5. parti ile kol kola girmiş, ayakta kalmaya çalışan bir ittifak var. 2-5 iktidarının, bu bir avuç insanın, bugün millete istikamet çizmeye çalışmasını izliyoruz. Milletin rızasını alamayanlar ülkeyi vesayetle yönetmek istiyorlar. Unutmayın, CHP var oldukça, bu meydanlar doldukça. Artık hiç kimse bu millete istikamet çizemeyecektir. Bunu herkes böyle bilsin.

Türkiye’de özgürlük mücadelesinin meşalesini hep gençler yaktı. İstanbul işgal olduğunda ilk eylemler İstanbul Üniversitesi’nin önünde oldu. Reformları savunanlar Genç Osmanlılardı. Meşrutiyeti ilan edenler Jön Türklerdi. Kurutuluş Savaşı’nı verenler, 38 yaşında Samsun’a çıkan Mustafa Kemal gibi boynunda idam fermanıyla yola koyulanlardı. Emperyalizme karşı duran gencecik denizler ve arkadaşlarıydı. O mücadele halen devam ediyor. Bugün CHP, vatan ve hürriyet mücadelesini devam ettiren gençlerin partisidir. CHP, hiç yaşlanmayan ve yaşlanmayacak olan tüm gençlerin, her yaştan gençlerin partisidir. Nasıl ki 106 yıl önce başlayan mücadelenin meşalesini gençler taşıdıysa, bugün de gençler taşıyor.

O gençler, Saraçhane’de meydanlara akıp, milyonlar olup o özgürlük, hürriyet meşalesini almasalardı, bugün İBB’de kayyum vardı. Atatürk’ün partisinin başında kayyum vardı. Korkmayan, sinmeyen, hapse atılsa da susmayan o gençlerin hepsinin alnından öpüyoruz. Gençler, bu memleketin elbette geleceğidir ama en çok da bugünüdür. Herkes oturduğu yerde beklerken meydanlara inen gençlerdi.

Burası Türkiye’dir, burada gençler itaatkar değildir, cüretkar olurlar. Eğer, geçmişte cüret etmeselerdi, 15 Mayıs günü İzmir işgal olurken sen başla gerisini getiren çıkar deyip ilk kurşunu sıkmasalardı esaret altındaydık. 19 Mart darbesine karşı, 23 Mart günü büyük devrimi yapmak üzere 15,5 milyon insanın meydanlardan koşması, oy kullanmaya gitmesi, tarihin akışın değiştirmesi, 19 Mart gecesi her yaştan gençlerin ama en çok da üniversiteli gençlerin verdiği cesaretledir. Gençlik ve Spor bayramında Türkiye’nin bütün gençlerinin önünde saygıyla eğiliyorum.

VAATLERİNİ SIRALADI

Yasakların yasak olduğu bir Türkiye vadediyoruz. YÖK’ü kaldırıp üniversiteleri özgürleştireceğiz. Nitelikli eğitimi herkese ulaştıracağız. İktidarımızda liseyi bitiren her genç çok iyi bir yabancı dil bilecek ve dünyayla rekabet edecek teknolojiye sahip olacak. Kayırmacılığı bitireceğiz. Ant olsun ki kamuda mülakata kaldıracağız. Yurt kapasitelerini artıracak, burs ve kredi tutarlarını yaşanılabilir seviyeye yükselteceğiz. Gençlerin iletişim özgürlüğünü, ulaşım özgürlüğünü; bunlara kolay erişmelerini mutlaka sağlayacağız. Hepsini Avrupa standartlarında yararlanma ama gelir durumuna göre ücretlendirme vadediyoruz. Vize sorununu kökten çözeceğiz. Avrupa Birliği’ne tam üye olmuş Türkiye’yi kuracağız. Bu ülkeyi gençlerin ülkesi yapacağız. Yasaksız ve vizesiz Türkiye’yi iktidarımızın ilk yıllarında hayata geçireceğiz.”

“YEREL BİR DİKTATÖRSÜN”

Erdoğan’dan bir dünya lideri, küresel lider çıkarmak mümkün değildir. Zaten yerelde demokrat değilsen küresel bir lider olamazsın ve buradan gözünün içine baka baka söylüyorum. Sen küresel bir lider değil, yerel bir diktatörsün; otokratsın. Tek adamsın. Yerel diktatörler, bu milletten korksun. Rakibini hapse atan korkaklar bu milletten korksun ve emin olun ki yenileceksiniz. Tarihte nice kaleler, bir çocuğun attığı çakıl taşıyla yıkılmıştır. Nice iktidarlar bir annenin bedduasıyla sarsılmış, yıkılmıştır. 23 Mart ruhuna yenileceksiniz.”

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

İSİG Meclisi: “Son 13 yılda en az 2 bin 728 genç işçi hayatını kaybetti”

Sonraki İçerik

Özgür Çelik: Ekrem İmamoğlu’nu Silivri zindanından alacağız

İlgili İçerik

Özgür Özel: “Bir sonraki seçim akşamı ‘CHP 100 yıl sonra yeniden iktidar partisi’ anonsu yapacağım”
Siyaset

Özgür Özel’den ’23 Nisan’ mesajı: ‘O, en büyük mirasını bir çocuğun kalbine bıraktı…’

CHP’li Gökçen: “AKP’nin alması gereken derslerden biri de mülakatları kaldırmaktır”
Siyaset

CHP’li Gökçen açıkladı: ‘Seçimleri kazandığımızda ilk işimiz…’

CHP’li Özkan’dan Komisyon Başkanı Elmas’a: “Olmayan bir toplantıyı nasıl yapıldı diye gösterdiniz?”
Siyaset

CHP’li Özkan’dan Komisyon Başkanı Elmas’a: “Olmayan bir toplantıyı nasıl yapıldı diye gösterdiniz?”

Özgür Özel: “Gücünüz varsa haziranda erken seçime de varız”
Siyaset

Özgür Özel: “Gücünüz varsa haziranda erken seçime de varız”

Özgür Özel ve Numan Kurtulmuş bir araya geldi
Siyaset

Özgür Özel ve Numan Kurtulmuş bir araya geldi

CHP’li Günaydın’dan Aziz İhsan Aktaş tepkisi
Siyaset

CHP’li Günaydın’dan Aziz İhsan Aktaş tepkisi

Sonraki İçerik
Özgür Çelik: Ekrem İmamoğlu’nu Silivri zindanından alacağız

Özgür Çelik: Ekrem İmamoğlu'nu Silivri zindanından alacağız

Gündem

EPDK raporuna göre vatandaş en çok enerji kesintisinden şikayetçi

EPDK raporuna göre vatandaş en çok enerji kesintisinden şikayetçi

Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı!

Alican Uludağ’ın ilk duruşma tarihi belli oldu

Nuri Aslan, koltuğu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Mira Örs’e devretti

Nuri Aslan, koltuğu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Mira Örs’e devretti

FBI: Trump’ın evinde ‘çok gizli’ belgeler ele geçirildi

Donald Trump’tan ateşkes açıklaması

İsrail, 200 milyon dolarlık hava mühimmatı satın aldı

İsrail, 200 milyon dolarlık hava mühimmatı satın aldı

Özgür Özel: “Bir sonraki seçim akşamı ‘CHP 100 yıl sonra yeniden iktidar partisi’ anonsu yapacağım”

Özgür Özel’den ’23 Nisan’ mesajı: ‘O, en büyük mirasını bir çocuğun kalbine bıraktı…’

CHP’li Gökçen: “AKP’nin alması gereken derslerden biri de mülakatları kaldırmaktır”

CHP’li Gökçen açıkladı: ‘Seçimleri kazandığımızda ilk işimiz…’

Arakçi: “Temel ilkeler konusunda ön anlaşmaya vardık”

Arakçi: “ABD ve İsrail saldırıları, Körfez’deki güvensizliğin temel nedeni”

Gürlek: “Sosyal medyada kimlik doğrulama esas olacak”

Akın Gürlek’ten Gülistan Doku açıklaması

Japonya’da 6 büyüklüğünde deprem

Ağrı’da 4.3 büyüklüğünde deprem

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist