Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Yerel Yönetimler

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık-Midilli deniz otobüsü seferlerini başlattı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık’tan Midilli Adası’na düzenlenen Balıkesir Deniz Otobüsleri (BADO) seferlerini başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "Deniz yoluyla ilgili planladığımız her şeyi sırasıyla hayata geçiriyoruz. Ama ilk kademesi olan Ayvalık-Midilli seferlerimizin de memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kazasız belasız nice yolculuklar yapılmasını diliyorum" dedi.

Yayınlanma Tarihi: 1 Ağustos 2025 - 17:13:13
Güncelleme Tarihi: 1 Ağustos 2025 - 17:13:13
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık-Midilli deniz otobüsü seferlerini başlattı
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık’tan Midilli Adası’na düzenlenen Balıkesir Deniz Otobüsleri (BADO) seferlerini başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Deniz yoluyla ilgili planladığımız her şeyi sırasıyla hayata geçiriyoruz. Ama ilk kademesi olan Ayvalık-Midilli seferlerimizin de memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kazasız belasız nice yolculuklar yapılmasını diliyorum” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin turizm potansiyeline önemli katkılar sunacak bir projeyi daha hayata geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın “1. Yılımızda Büyük Balıkesir Buluşması” lansmanında müjdesini verdiği Ayvalık-Midilli Adası (BADO) Balıkesir Deniz Otobüsleri seferleri bugün itibarıyla başladı.

BADO’nun Ayvalık’tan Midilli’ye ilk seferinin lansman programına Başkan Ahmet Akın’ın yanı sıra CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru, Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı, İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta, Savaştepe Belediye Başkanı Ali Koyuncu, Burhaniye Belediyesi Başkanvekili Tarık Erdil, BTT Genel Müdürü Ömür Boyuer, gazeteciler ve davetliler katıldı.

Başkan Akın, protokol üyeleri ve basın mensupları, açılışın ardından BADO’nun ilk seferiyle Midilli Adası’na geçti. Midilli’de gerçekleşen ziyaretin ardından BADO saat 16.00 itibarıyla Ayvalık’a dönerek ilk seferini tamamladı.

YİNE O BÖLGEDEN ADALARIMIZA SEFERLERİMİZ BAŞLAYACAK

Deniz ulaşımında Balıkesir’i olması gereken noktaya taşımak için yola çıktıklarını belirten Başkan Akın, şehrin her tarafının denizlerle çevrili olmasına rağmen yeterince bu imkandan faydalanılmadığını söyledi. Akın, “Balıkesir Deniz Otobüsleri olarak söz verdiğimiz gibi Ayvalık’tan Midilli seferlerini başlatıyoruz. Ardından yakın bir süre sonra Akçay’da şu anda inşasına başladığımız Akçay-Midilli seferlerini ve diğer hatları, ardından Bandırma-Yenikapı güzergâhı ve yine o bölgeden adalarımıza seferlerimiz başlayacak” dedi.

BALIKESİR’İN TANITIMINA BÜYÜK İMKAN SAĞLAYACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez bölgesinin trafik sorununu çözmek için çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Akın, “Deniz yoluyla ilgili planladığımız her şeyi sırasıyla hayata geçiriyoruz. Ama ilk kademesi olan Ayvalık-Midilli seferlerimizin de memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kazasız belasız nice yolculuklar yapılmasını diliyorum. İki tarafın birbirini daha iyi tanıması, Balıkesir’imizin tanıtılması, Büyükşehir Belediyemizin bütün imkânlarının 20 ilçede var olması ve bu imkânların her noktaya aktarılması için de elimizden geleni yapıyoruz. Balıkesir’in tanıtımına da büyük imkân sağlayacak olan bu BADO bizler için, şehrimizin tanıtımı için, turizm, karşılıklı iş birlikleri için ve hemşehrilerimiz için çok önemli. Burada sunacağımız çok farklı imkânlarla emeklilerimizin, vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin çok daha rahat bir şekilde seyahat edebilmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

30 EYLÜL’E KADAR HER GÜN SEFERLERİMİZ OLACAK

Balıkesir’in tüm imkânlarını ve güzelliklerini tanıtmak için farklı bir bakış açısına ihtiyaç olduğunu söyleyen Akın, “Bunun için de 20 belediyemizin desteğine, bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Kaybedecek bir günümüz dahi yok. Vatandaşımız bize belli bir süreliğine yetki verdi. Bu sürede elimizden gelenin en iyisini yapmak boynumuzun borcu. Onun için ben ve 20 ilçe belediye başkanım devamlı çalışıyoruz. Bu seçim bildirgemizde de vardı. Buradaki bir toplantıda da bunu dile getirmiştim. Onun için bu işin merkezi olan Ayvalık’ta başlamak istedik ve şükürler olsun Ayvalık’ta da başladık. Ayvalık’tan 11.00’de kalkış, Midilli’den de 16.00’da hareket olmak üzere 30 Eylül’e kadar her gün seferlerimiz olacak. Sonrasında talepler ve görüşmeler doğrultusunda yeni sefer saatleri düzenlenebilir. Burada Balıkesir’in kültürü, bütün güzellikleri ve tüm zenginliklerini tanıtmak da hepimizin boynunun borcu” ifadelerini kullandı.

BU DAHA BAŞLANGIÇ

Akın, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Balıkesir’imiz artık denizlerde de Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Bu ilk adım. Bundan sonra Edremit Akçay’da bununla ilgili yıllardır bir beklenti var. Orada çalışmaları başlatacağız. Ardından farklı müjdelerimiz olacak. Bunlarla ilgili de arkadaşlarım çalışıyor. Yine Marmara Avşa Adamız ve Yenikapı-Bandırma seferlerimiz de hemen akabinde başlayacak. Bu daha başlangıç. Çok güzel çalışmalarımız var. Tek sevdamızın Balıkesir olduğunu da unutmamanızı istiyorum. Karada ve denizlerde kurduğumuz ulaşım sistemimizle Balıkesir’de bir ulaşım seferberliği başlatıyoruz. Yıllardır denizin az kullanılmasını biz Balıkesir halkına nasıl hizmet edebiliriz derdiyle hayata geçiriyoruz.”

Hayata geçirilen projenin hayırlı olması temennisinde bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, bu projenin çok kıymetli olduğunu belirtirken başta Başkan Akın olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürler etti.

BU HAT KÜTÜRLERİ VE DOSTLUKLARI BİRBİRİNE BAĞLAYAN EŞSİZ BİR GEÇİT

Ege’de uzun yıllardır sürdürülen Ayvalık-Midilli deniz ulaşımına katkı sunmak için yola çıktıklarını söyleyen BTT Genel Müdürü Ömür Boyuer, “BTT olarak deniz ulaşım markamız BADO ile bu güzergahta kaliteli, sürdürülebilir ve güvenli bir hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hat sadece iki kıyıyı değil kültürleri ve dostlukları birbirine bağlayan eşsiz bir geçittir. Bu hattı hayata geçirmek inanç, sabır ve kararlılıkla oldu. Bu vizyonu bize hedef olarak koyan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a teşekkür ediyorum. Hattımız hayırlı olsun” dedi.

Ayvalık ile Yunanistan’ın gözde tatil merkezlerinden olan Midilli arasındaki BADO seferleri bugün itibarıyla başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş tarafından işletilecek olan deniz otobüslerinin Ayvalık’tan kalkış saati 11.00 olarak belirlendi. Midilli’den kalkış saatinin 16.00 olacağı seferler ,30 Eylül’e kadar devam edecek. Eylül sonundan itibaren gelen talebe göre sefer sayılarında değişiklik yapılabilecek.

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

İBB soruşturmasında 9 kişiye tutuklama talebi

Sonraki İçerik

CHP’nin Aksaray’da düzenleyeceği mitingin hazırlıkları tamamlandı

İlgili İçerik

Bakırköy’de atık camlar sanata dönüştü
Yerel Yönetimler

Bakırköy’de atık camlar sanata dönüştü

Geleneksel Japon müziğinin gizemli yankıları Beyoğlu’nda yükselecek
Yerel Yönetimler

Geleneksel Japon müziğinin gizemli yankıları Beyoğlu’nda yükselecek

Marmara Belediyeler Birliği yeni yönetimini seçti
Yerel Yönetimler

Marmara Belediyeler Birliği yeni yönetimini seçti

Beyoğlu’nda 100 günlük temizlik seferberliği
Yerel Yönetimler

Beyoğlu’nda 100 günlük temizlik seferberliği

Umutlarını kısa film ve fotoğraflarla anlatacaklar
Yerel Yönetimler

Umutlarını kısa film ve fotoğraflarla anlatacaklar

Bakırköy’de “Egemenlik Turnuvası” yoğun katılıma sahne oldu
Yerel Yönetimler

Bakırköy’de “Egemenlik Turnuvası” yoğun katılıma sahne oldu

Sonraki İçerik
CHP’nin Aksaray’da düzenleyeceği mitingin hazırlıkları tamamlandı

CHP'nin Aksaray'da düzenleyeceği mitingin hazırlıkları tamamlandı

Gündem

1 Mayıs’ta gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

1 Mayıs’ta gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in o sözü yeniden gündemde

Okullarda ara tatillerle ilgili yeni düzenleme geliyor

Aykut Erdoğdu’nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında soruşturma…

Aykut Erdoğdu’nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında soruşturma…

Çin Başbakan Yardımcısı, Belçika Başbakan Yardımcısı ile görüştü

Çin Başbakan Yardımcısı, Belçika Başbakan Yardımcısı ile görüştü

1 Mayıs alanları doldu

1 Mayıs alanları doldu

Erbakan: Yargıda partisine göre hukuk uygulamalarının karşısındayız

Fatih Erbakan’dan “Cumhur İttifakı” açıklaması

Bu detaylar sizi de emekli edebilir: İşte EYT’de merak edilen 6 sorunun cevabı

İTO: “İstanbul’da yıllık enflasyon yüzde 36,83”

Çin Cumhurbaşkanı Xi, Çin halkının İşçi Bayramı’nı kutladı

Çin Cumhurbaşkanı Xi, Çin halkının İşçi Bayramı’nı kutladı

Özgür Özel: “Gelecek sene hep birlikte Taksim’de olacağız”

Özgür Özel: “Gelecek sene hep birlikte Taksim’de olacağız”

Başaran Aksu gözaltına alındı

Başaran Aksu gözaltına alındı

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist