Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

Ahmet Özer’in tutukluluğuna itiraz…

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in avukatları Hasan Sınar ve Hüseyin Ersöz, Özer'in tutukluluğunun devamına itiraz ederken, Anayasa Mahkemesi’ne de bireysel başvuruda bulundu. İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapan Sınar, "Soruşturmadaki kısıtlılık kararı devam ediyor. Bunlara ilişkin itirazlarımızdan da sonuç alabilmiş değiliz." dedi.

Yayınlanma Tarihi: 9 Aralık 2024 - 13:59:52
Güncelleme Tarihi: 9 Aralık 2024 - 13:59:52
Ahmet Özer’in tutukluluğuna itiraz…
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in avukatları Hasan Sınar ve Hüseyin Ersöz, Özer’in tutukluluğunun devamına itiraz ederken, Anayasa Mahkemesi’ne de bireysel başvuruda bulundu. İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapan Sınar, “Soruşturmadaki kısıtlılık kararı devam ediyor. Bunlara ilişkin itirazlarımızdan da sonuç alabilmiş değiliz. Bir suç şüphesini gösteren somut delillerin nelerden ibaret olduğunu öğrenmek istiyoruz. Bu deliller bize verilmiyor. Aynı zamanda müvekkilimiz hakkında nasıl bir tutuklama nedeninin var olduğunu ortaya koymalarını istiyoruz. Bu talebimiz de reddediliyor. Ve 40 gün geçmesine rağmen soruşturmada bir adım boyu dahi ilerleyebilmiş değiliz” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in avukatları Hasan Sınar ve Hüseyin Ersöz, Özer’in Anayasa Mahkemesi bireysel başvurusu ve tutukluluğuna itiraz süreciyle ilgili İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Ahmet Özer’in avukatlarından Prof. Dr. Hasan Sınar, dosyada suç şüphesi oluşturacak delillerin olmadığına vurgu yaparak şunları söyledi:

ANAYASA MAHKEMESİ’NE BİREYSEL BAŞVURUMUZU YAPTIK

“Bugün müvekkilimiz Profesör Doktor Ahmet Özer’in tutukluluğunun kırkıncı günü ve ne yazık ki dosyada hiçbir ilerleme sağlanamamış olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz müvekkilimiz hakkındaki bu haksız ve hukuksuz tutuklamayla ilgili olarak gerekli yasal başvurularımızı yaptık. Bu yasal başvurularımızı reddedilmesi üzerine itirazlarımızı yapmak üzere bir kez daha huzurlarınızdayız. Aynı zamanda daha önceki basın toplantımızda da ifade ettiğimiz üzere bu süreçlerin kesinleşmesiyle birlikte Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvurumuzu da gerçekleştirmiş durumdayız. Aradan kırk gün geçmesine rağmen dosyadaki, soruşturmadaki kısıtlılık kararı devam ediyor. Bunlara ilişkin itirazlarımızdan da sonuç alabilmiş değiliz.

SAVCILIK, ‘ELİMDE DELİL VAR’ DİYORSA BU DELİLLERİ ORTAYA KOYMASINI TALEP EDİYORUZ

Bir suç şüphesini gösteren somut delillerin nelerden ibaret olduğunu öğrenmek istiyoruz. Bu deliller bize verilmiyor. Aynı zamanda müvekkilimiz hakkında nasıl bir tutuklama nedeninin var olduğunu ortaya koymalarını istiyoruz. Bu talebimiz de reddediliyor. Adeta bir biçimde ilerleyemez durumdayız. Ve kırk gün geçmesine rağmen soruşturmada bir adım boyu dahi ilerleyebilmiş değiliz. Oysa biz bu soruşturma sürecinde müvekkilimiz hakkında yeterli suç şüphesini dahi ortaya koyan hiçbir somut delilin bulunmadığına, dolayısıyla müvekkilimiz hakkında derhal tahliye kararıyla birlikte kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ancak eğer savcılık makamı aksi kanaatteyse ‘yok benim elimde delil’ var diyorsa bu delilleri derhal ortaya koymasını talep ediyoruz. Müvekkilimiz hakkında eğer yeterli suç şüphesini ortaya koyan deliller var ise derhal iddianamenin düzenlenmesini kamu davasının açılmasını ve bağımsız ve tarafsız Türk yargısı önünde müvekkilimizin haklarını savunabilmeyi talep ediyoruz. Ancak müvekkilimiz kırk gündür tutuklu olmasına, zindanda tutulmasına rağmen halen bu taleplerimize karşı kör, sağır ve dilsiz kalındığını görmek hakikaten çok hayal kırıklığı yaratan bir durum.”

TUTUKLULUK İNCELEMESİNDE BULUNMAK İÇİN TALEPTE BULUNDUK ANCAK BİZ HAZIR EDİLMEDİK

Avukat Hüseyin Ersöz de konuşmasında, tutukluluk incelemesinde Özer’in savunma hakkının ihlal edildiğini belirterek şunlar söyledi:

“Ahmet Özer ile ilgili olarak bir tutukluluk incelemesi yapıldı. Bu tutukluluk incelemesinde daha önceden bu konuyla ilgili olarak savcılık makamına bir talepte bulunmamıza rağmen ne yazık ki avukatlar yani bizler hazır edilmedik. Bunun özellikle savunma hakkı açısından ve adil yargılanmak açısından önemli bir problem oluşturduğunu ifade etmekteyiz. Öyle ki müvekkilimiz cezaevinden SEGBİS yoluyla sulh ceza hakimliğine bağlandı. Ama bir müdafiden faydalanma hakkı ceza muhakemesi kanununda, bir soruşturma aşamasında, her aşamada normalde bir hak olarak, temel bir hak olarak düzenlenmiş olmasına rağmen ne yazık ki bu imkan kendisine tanınmadı. Ve duruşmadan haberdar olmadık. Vekilimiz bu duruşma esnasında yapılmış olan sorgu işlemi sırasında grup incelemesi sırasında yine birtakım savunmalarda bulundu. Yaklaşık dört sayfalık bir metin okudu. Ve daha sonrası ceza hakimliğine bu konuyla ilgili olarak ya ‘Bu söylediklerimin hepsini tutanağa geçtiniz mi? Avukatlarımı da çağırmadınız’ şeklinde bir telkinde bulununca sulh ceza hakimliği tarafından kendisine, ‘Bütün beyanlarınızın hepsinin duruşma tutanağına geçirilmesi mümkün değil. Biz sadece bir özetini getirdik’ şeklinde bir cevap verildi. Aslında bu söylediklerimin tabii ki özgürlük hakkı bağlamında ve adil yargılanma hakkı bağlamında önemli olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

ÖZGÜRLÜK HAKKI İHLAL EDİLİYOR

İlgili itiraz sürecini yapmak için buradayız. Ancak bunun yanında özellikle bireysel başvuru hakkımızı da yani Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yolunu da tüketmek için burada olduğumuzu da ifade etmek lazım. Müvekkilimizin özgürlük hakkının ciddi anlamda ihlal edildiği, adil yargılanma hakkının, savunma hakkının ciddi anlamda ihlal edildiğiyle ilgili olarak bir Anayasa Mahkemesi başvurusu gerçekleştirdik. Yapmış olduğunuz başvuruda ifade ettik. Tüm bu yargılama süreci temelde özgürlük hakkı noktasında bir ihlali beraberinde getiriyor. Zira sadece işte bir seçilmiş olan belediye başkanından değil sıradan bir vatandaş olsa dahi sıradan bir vatandaşın temelde özgürlük hakkının ihlal edilmemesi gerçeğinden ve dosyanın içerisindeki delillere deliller çerçevesinde de bu delillere ulaşma, bu delillere ilişkin olarak bir savunma geliştirme, bunlarla ilgili olarak savunma bakanlığının argümanlarını iddia makamıyla paylaşmak ve bunları da yine tutukluluk incelemesi sırasında ileri sürebilme haklarının da elimizden alındığını ifade etmek lazım.

Bu çerçevede bizler tabii ki özellikle buradaki temel hak ve özgürlüklerin geri dönülemez ve telafi edilemez bir şekilde ihlal edilmesi ve bu sürecin uzamasıyla beraber bunların artık genel bir problem, temel hak ve özgürlüklerle ilgili olarak ciddi bir hak ihlali boyutuna ulaşması sebebiyle Anayasa Mahkemesi’nin bu konuyu bir an önce ele alıp bu konuyla ilgili olarak ivedilikli bir karar vermesi, bir tedbir kararı vermesi yönünde taleplerimiz var.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Hakan Fidan: ”Türkiye, Şam’da açılan yeni sayfada da yanlarında olacaktır”

Sonraki İçerik

DİSK asgari ücret talebini açıkladı

İlgili İçerik

Dokuz işçinin yaşamını yitirdiği İliç’te altın üretimi yeniden başlıyor
Güncel

Dokuz işçinin yaşamını yitirdiği İliç’te altın üretimi yeniden başlıyor

Özgür Özel’in yeni MYK’sı belli oldu… 11 isim korundu, yedi yeni isim eklendi
Güncel

Özgür Özel: Türk Polis Teşkilatı’mızın kuruluşunun 181’inci yılı kutlu olsun”

İçişleri Bakanlığı’ndan yağış uyarısı
Güncel

İçişleri Bakanlığı’ndan yağış uyarısı

İmamoğlu’nun da arasında bulunduğu 402 sanıklı İBB Davası yarın başlıyor
Güncel

İBB Davası’nda 19. gün başladı…

Meslek Fabrikası direnişi sürüyor…Miting hazırlıklarına başlandı
Güncel

Meslek Fabrikası direnişi sürüyor…Miting hazırlıklarına başlandı

Çiftçiler dikkat! Ankara’da bu gece zirai don uyarısı
Güncel

Meteoroloji’den ‘zirai don’ uyarısı

Sonraki İçerik
DİSK asgari ücret talebini açıkladı

DİSK asgari ücret talebini açıkladı

Gündem

Üstün Dökmen Bakırköylülerle buluştu

Üstün Dökmen Bakırköylülerle buluştu

Türk ve Çinli kurumlar arasında teknoloji işbirliği güçleniyor

Türk ve Çinli kurumlar arasında teknoloji işbirliği güçleniyor

Babacan: “Ara seçim Anayasa’nın açık hükmüdür”

Babacan: “Ara seçim Anayasa’nın açık hükmüdür”

Özgür Özel: “Ara seçimi Meclis zemininde tartışmaya devam edeceğiz”

Özgür Özel: “Ara seçimi Meclis zemininde tartışmaya devam edeceğiz”

Ateşkes görüşmeleri öncesinde İsrail Lübnan’a saldırılarını sürdürüyor

Ateşkes görüşmeleri öncesinde İsrail Lübnan’a saldırılarını sürdürüyor

Erbakan: Yargıda partisine göre hukuk uygulamalarının karşısındayız

Erbakan: “İktidara ayrı hukuk, muhalefete ayrı hukuk uygulanmaması gerekir”

Çin Dışişleri Bakanı, Kuzey Kore lideri ile görüştü

Çin Dışişleri Bakanı, Kuzey Kore lideri ile görüştü

Ağıralioğlu: “Gerçek ittifakları millet kurar”

Ağıralioğlu: “Gerçek ittifakları millet kurar”

İSKİ, Terkos Havzası’ndaki kaçak yapıları kaldırdı

İSKİ, Terkos Havzası’ndaki kaçak yapıları kaldırdı

Özgür Özel: “Ara seçimden kaçmak siyasi bir tükenmişliğin de itirafıdır”

Özgür Özel: “Ara seçimden kaçmak siyasi bir tükenmişliğin de itirafıdır”

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist