Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

İşte Hasan İmamoğlu’nun ifadesi…

CHP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu’na hakkında başlatılan soruşturma kapsamında torunu Mehmet Selim İmamoğlu’na para gönderme nedeni soruldu. Hasan İmamoğlu iddialar hakkında “Ben torunuma destek olabilmek için kendi hesabımdan ve birikiminden torunuma zaman zaman para gönderiyorum. Para gönderme sebebim budur. Paranın kaynağı birikimimdir. Tarafıma isnat edilen suçlamaların tamamı mesnetsiz ve iftiradan ibarettir” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 5 Kasım 2025 - 14:40:57
Güncelleme Tarihi: 5 Kasım 2025 - 14:40:57
Hasan İmamoğlu ile torunu Selim İmamoğlu ifade için emniyete gitti
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

CHP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu’na hakkında başlatılan soruşturma kapsamında torunu Mehmet Selim İmamoğlu’na para gönderme nedeni soruldu. Hasan İmamoğlu iddialar hakkında “Ben torunuma destek olabilmek için kendi hesabımdan ve birikiminden torunuma zaman zaman para gönderiyorum. Para gönderme sebebim budur. Paranın kaynağı birikimimdir. Tarafıma isnat edilen suçlamaların tamamı mesnetsiz ve iftiradan ibarettir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik “mali” suçlamalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade verdi.

1968 yılından beri ticaretle ilgilendiğini, inşaat sektöründen emekli olduğunu ifade eden İmamoğlu, sahibi olduğu İmamoğlu A.Ş. şirketinin alım satım işlemlerine yönelik sorular hakkında, “Şirketin bu tür işlemleriyle Tuncay Yılmaz isimli şahıs ilgilenmekteydi. Söz konusu olayın detaylarına kendisi vakıftır” yanıtını verdi.

Kendi hesabına nakit olarak yatırılan 35 milyon 220 bin 151 TL tutarında paranın kaynağı sorulan İmamoğlu, “Ben uzun zamandır inşaat sektöründe faaliyet gösteririm. Bu sebeple kendi birikimim de vardır. Paranın kaynağı ticaretten elde ettiğim gelirdir. Varlık Barışı Yasası kapsamında yatırılan paranın iş ve işlemlerini şirketin muhasebe birimi yürütmüştür. Üzerinden süre geçtiği için de hatırlamam mümkün değildir” dedi.

BEN KİMSEDEN RÜŞVET ALMADIM

West Side Projesi hakkında bilgisi sorulan ve tanık ifadelerinde, “kendisine rüşvet olarak bu projedeki bazı dairelerin devredildiği” iddiaları hatırlatılan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Tarafıma okunan beyanların tamamı asılsız ve iftiradır. Ben söz konusu West Side Projesi’nden 4 adet daire satın aldım. Bahse konu daireleri banka hesabımda bulunan dövizi bozdurarak firmaya TL cinsinden göndererek aldım. Banka kayıtları incelendiğinde bu görülecektir. 27 Temmuz 2015 tarihinde Uzman-Beyaz-Mutlu-Mesturkuaz-Mes unvanlı firmalar ile sözleşme imzaladık. Bu sözleşmede yukarıdaki tespiti yapılan dairelerin tüm vergiler dahil peşin satış fiyatı yazmaktaydı. Bu sözleşmeye istinaden söz konusu daireleri satın aldım. Satın aldığım dairelerin satın alım sürecinde herhangi bir usulsüzlük yoktur.

29 Temmuz 2015 tarihinde 4 dairenin sözleşmede yazan satış bedeli olan 1 milyon TL’yi, uzman-Beyaz-Mutlu-Mesturkuaz-Mes unvanlı hesaba gönderdim. Söz konusu sözleşmenin ve dekontun bir nüshasını avukatlarım aracılığıyla Savcılık Makamına sunacağım. İstenildiği takdirde söz konusu banka kayıtları temin edilip incelenebilir. Söz konusu yapının ruhsatı 2014 yılında alınmıştır. Ben dairelerin alınması amacıyla 2015 yılında sözleşme imzaladım. Bu vesileyle yukarıda bulunan şahısların beyanlarının da asılsız olduğu açıktır. Ben kimseden rüşvet almadım. Ben kimseden dairelerin parasını elden geri almadım.”

SAVCILIK MAKAMINA İLGİLİ EVRAKLARI SUNACAĞIM

Mali Suçlar Araştırma Kurulu tarafından düzenlenen West Side projesindeki daireler hakkındaki para transferleri ve Beyaz İnşaat Petrol Ürünleri Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye yapılan para transferleri de sorulan İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

“Mali Suçlar Araştırma Kurulu tarafından tanzim edilen rapor doğru değildir. 20 Nisan 2017 tarihinde 300 bin dolar parayı Beyaz İnşaat Petrol Ürünleri Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş unvanlı firmaya gönderdim. 23 Haziran 2017 tarihinde ise Beyaz İnşaat Petrol Ürünleri Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş unvanlı firmadan tarafıma borcun bir kısmı olan 200 bin dolar iade edildi. Banka kayıtları incelendiğinde bu görülecektir. Avukatlarım aracılığıyla Savcılık Makamına ilgili evrakları sunacağım.”

TORUNU MEHMET SELİM İMAMOĞLU’NA GÖNDERDİĞİ PARA SORULDU

Torunu Mehmet Selim İmamoğlu’nun Hırvatistan’da kurduğu şirket ve banka hareketlerine ilişkin iddialar ve para gönderme nedeni sorulan İmamoğlu, “Torunum Hırvatistan’da inşaat sektöründe iş yapmak için Tectum Invesment D.o.o. unvanlı firmayı kurdu. Ben torunuma destek olabilmek için kendi hesabımdan ve birikiminden torunuma zaman zaman para gönderiyorum. Para gönderme sebebim budur. Paranın kaynağı birikimimdir” dedi.

İmamoğlu, ifadesini şöyle sonlandırdı:

“Tarafıma isnat edilen suçlamaların tamamı mesnetsiz ve iftiradan ibarettir. Benim yıllardır inşaat sektöründe edindiğim mal varlıklarıma ve emekli maaşıma el konuldu. Bu sebeple daha öncesinde geçinme kaynağım olan kira gelirlerimi ve emekli maaşımı alamıyorum. Benim ve ailemin mağduriyeti devam etmektedir. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Savcılık makamınca bu tedbirlerin kaldırılmasını talep ediyorum.”

MASAK RAPORU SON DERECE KÖTÜ HAZIRLANMIŞ VE HATALAR İÇERMEKTEDİR

İmamoğlu’nun avukatları Atacan Işık ve İsmail Emre Telci ise ortak beyanlarında şunları kaydetti:

“Söz konusu soruşturmada müvekkilimize sorulan soruların kaynağı olan MASAK raporu son derece kötü hazırlanmıştır ve hatalar içermektedir. Bunların bir kısmına müvekkilimiz cevap vermiştir. Ayrıntılı cevaplarımızı, savunmalarımız ve ilgili bilgi ve belgeleri Savcılığa sunacağız. Ayrıca dosyada aleyhimize ifade veren şahısların doğru beyanlar vermediği ortadadır. Bu yüzden kendileri hakkında ilgili tedbirlerin yasal olarak alınmasını talep ediyoruz. Müvekkilimiz hakkında yurt dışına çıkış yasağını basından öğrendik. Bu tedbirin ve mal varlığına uygulanan diğer tedbirlerin de ivedilikle kaldırılmasını, bankalara ve diğer ilgili kurumlara yazılacak yazıların cevaplarının da dosyaya eklenmek suretiyle talep ediyoruz.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Adıyaman Belediyesi’nden çocuklar için güvenli eğitim alanı

Sonraki İçerik

Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi

İlgili İçerik

Furkan Vakfı soruşturması… 35 şüpheli tutuklandı
Güncel

Furkan Vakfı soruşturması… 35 şüpheli tutuklandı

ÖSYM yetkilileri hakkında harekete geçildi
Güncel

ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

Mabel Matiz’e “Ha Leylim” soruşturması
Güncel

Mabel Matiz hakkında yurt dışına çıkış yasağı…

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkacak
Güncel

Rekor El Nino uyarısı: 2027 kayıtlardaki en sıcak yıl olabilir

İstanbul’da bazı yollar 30 Ağustos nedeniyle ulaşıma kapatılacak
Güncel

İstanbul’da bazı yollar 30 Ağustos nedeniyle ulaşıma kapatılacak

“40’a yakın suç duyurusu; kamu zararı 3 katrilyon”
Güncel

Yavaş’tan İsrail’e tepki: Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı tehdit edilemez”

Sonraki İçerik
İstanbul Büyükşehir Belediyesi operasyonda ikinci dalga…. 47 kişi gözaltına alındı

Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi

Gündem

Çin’in Chang’e-7 Ay keşif aracı bu yıl planlanan tarihlerde fırlatılamayacak

Çin’in Chang’e-7 Ay keşif aracı bu yıl planlanan tarihlerde fırlatılamayacak

Furkan Vakfı soruşturması… 35 şüpheli tutuklandı

Furkan Vakfı soruşturması… 35 şüpheli tutuklandı

Pezeşkiyan: “Tüm gücümüz ve kararlılığımızla yanıt vereceğiz”

Pezeşkiyan: “İran çökmek yerine güçlendi”

İBB’nin yeni dönem okul kayıt desteği başlıyor

İBB’nin yeni dönem okul kayıt desteği başlıyor

37 yıllık Katolik rahip, aşkı için görevinden ayrıldı

37 yıllık Katolik rahip, aşkı için görevinden ayrıldı

Madencilerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önündeki eylemi sürüyor

Madencilerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önündeki eylemi sürüyor

İnsansı robot Beijing’de Usain Bolt’un 100 metre rekorunu geride bıraktı

İnsansı robot Beijing’de Usain Bolt’un 100 metre rekorunu geride bıraktı

Özgür Özel: ‘Siyaset transferlerle kazanılmaz’

Özgür Özel: ‘Siyaset transferlerle kazanılmaz’

Kılıçdaroğlu: “Verin iktidarı, göreceksiniz hizmet nasıl olur”

Kılıçdaroğlu: “Verin iktidarı, göreceksiniz hizmet nasıl olur”

Çin’de artan tatil talebiyle sivil havacılıkta istikrarlı büyüme kaydedildi

Çin’de artan tatil talebiyle sivil havacılıkta istikrarlı büyüme kaydedildi

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist