Adıyaman Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından güvenli ve nitelikli eğitim alanlarına duyulan ihtiyaca yanıt olarak Yenimahalle Gündüz Bakımevi ve Kreşi’ni hizmete açtı. Çocuklarını kreşe gönderen veliler, yapının depreme dayanıklı olması dolayısıyla içlerinin rahat olduğunu belirterek, belediyeye teşekkür etti.

Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin seçim vaatleri arasında yer alan “Her Mahalleye Gündüz Bakımevi ve Kreş” projesinin ilk örneği Yenimahalle Çocuk Kampüsü, kısa sürede mahalle sakinlerinin beğenisini kazandı.
Toplam 3 bin 515 metrekare açık alan ve 480 metrekare kapalı alan üzerine kurulan tesis, 3-5 yaş arası çocuklara okul öncesi eğitim imkanı sunuyor. Türk Kadınlar Birliği ve Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nun da destek verdiği proje, 92 çocuk kapasiteli yapısıyla özellikle çalışan annelere kolaylık sağlıyor.

Sanat, zeka ve satranç, İngilizce, fen ve doğa atölyeleri gibi alanlarda eğitimlerin verildiği gündüz bakımevinde, okul öncesi öğretmen, yardımcı personel ve güvenlik görevlilerinden oluşan 24 kişilik ekip görev yapıyor.

Veliler, kreşten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Depremden sonra çocuklarımızı güvenle bırakabileceğimiz bir yer bulmak çok zordu. Bu kreş bize hem güven hem huzur verdi. Bina sağlam, personel ilgili, çocuklarımız mutlu. Özellikle çalışan anneler için büyük bir rahatlık oldu” diye konuştu.
KAYNAK: ANKA

















