Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Bahçeli: “İran’a yapılan operasyon bir yönüyle Türkiye’ye verilmiş sinsi mesajdır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in İran'a yönelik saldırısına ilişkin, "İran'a yapılan operasyon bir yönüyle Türkiye'ye verilmiş sinsi mesajdır. Milliyetçi Hareket Partisi, İsrail'in kesinkes güç kullanılarak önünün kesilmesi düşüncesindedir. Zira başka bir seçenek kalmamıştır. Kaldı ki sözün hükmü bitmiş, diplomasi ve diyalog arayışları her fırsat ve zamanda etkisini kaybetmektedir" dedi.

Yayınlanma Tarihi: 13 Haziran 2025 - 17:50:19
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2025 - 17:50:19
Bahçeli: Cami ne kadar bizimse, cemevi de o kadar bizimdir
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in İran’a yönelik saldırısına ilişkin, “İran’a yapılan operasyon bir yönüyle Türkiye’ye verilmiş sinsi mesajdır. Milliyetçi Hareket Partisi, İsrail’in kesinkes güç kullanılarak önünün kesilmesi düşüncesindedir. Zira başka bir seçenek kalmamıştır. Kaldı ki sözün hükmü bitmiş, diplomasi ve diyalog arayışları her fırsat ve zamanda etkisini kaybetmektedir” dedi.

Bahçeli, İsrail’in İran’a saldırmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

“Bölgesel ve küresel istikrarsızlık dalgasının tehlike sınırlarını aşarak iyice sertleştiği, bunun da ötesinde insanlığın merhamet ve medeniyet değerler birikimini vahim düzeyde tehdit ettiği görülmektedir. Maalesef barış, huzur ve diyalog beklentileri sürekli boşa düşürülmektedir. Bu süreçte felaket senaryolarına her gün bir yenisi eklenmektedir. Uluslararası hukuk devre dışı, uluslararası kuruluşlar ahlaken ve fiilen tasfiye halindedir. Masum ve mazlum toplumlar katliam markajında, hatta soykırım mahzenindedir. Özellikle ülkemizin etrafı ateşle çevrilmektedir.
Husumet ve huşunet markası, dehşet ve şiddet mahsulü olan İsrail’in açtığı derin yaralar, yaptığı büyük yıkımlar, neden olduğu devasa facialar sadece Türkiye ve bölgemiz açısından değil esasen dünyanın tamamı için ağır bir sancıdır.

Sözde İran’ın nükleer programını vurmak amacıyla dün gece yarısı icra edilen ‘Yükselen Aslan’ isimli kombine terör saldırısı İsrail’in vandal ve kanlı yüzünü tekrar deşifre etmiştir. Altıncısı önümüzdeki pazar günü Umman’da yapılması planlanan İran’ın nükleer programıyla ilgili müzakereler yoğun olarak sürüyorken İsrail’in savaş ve diline müracaatı başka hesapların varlığına delalettir. Bu kapsamda İran’a ait nükleer tesis ve askeri üslerin yanı sıra sivil hedefler de acımasızca vurulmuş, İran Genelkurmay Başkanı ile Devrim Muhafızları Komutanı, yanı sıra bilim insanları katledilmiştir. Gazze’de insanlık ve savaş suçu işleyen, tarihin en trajik soykırımını planlı ve sistematik olarak gerçekleştiren İsrail’in Siyonist ve emperyalist barbarlıkta devamlı çıta yükselttiği bariz şekilde ortadadır. Artık günü kurtarmaktan başka bir şeye yaramayan bıktırıcı mahiyetli cılız ve kısır kınama mesajlarından çok daha fazlasını aktif ve çok boyutlu yerine getirmek hem küresel adaletin hem de insanlık onurunun haysiyet ve şeref konusudur.

GAZZE KATİLİ NETANYAHU DERHAL ATILMASI GEREKEN BİR SAFRADIR

İsrail önüne gelene saldırı düzenlemekte, sabotaj ve suikast kurgusuyla örtülü operasyonlarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır. Periyodik olarak Filistin, Yemen, Suriye, Irak, Lübnan ve İran’a dünyanın gözü önünde saldıran; ikide bir Türkiye’nin ayağına dolaşan bu alçak cehalet ve cinayet suç makinesine karşı askeri, ekonomik ve stratejik önleyici tedbirler alınmazsa dünya her ihtimale açık hale gelecektir. Bu ihtimalin tezahürü halinde korkunç olayların vasat bulması kaçınılmazdır. Bebekleri öldüren, yardım gemilerinin önünü kesen, Gazze’yi günbegün eritip yutmak için seferberlik içinde hareket eden bir barbarlığa dayanmak ve katlanmak geldiğimiz bu aşamada akıl ve ahlak dışılıktır. İsrail Başbakanı’nın Siyonist yayılmacılığın refakatinde, iç politikada sıkışma yaşamasıyla birlikte yakın zamanda yapılacak seçimlerde koltuğundan inme korkusunu içten içe duyması otokontrolünü ziyadesiyle kaybettirmektedir. Gazze katili Netanyahu derhal atılması gereken bir safradır. Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili spekülasyonu ise farklı emel ve hedeflere hizmet eden sipariş propagandadır. Bu safra aynı zamanda İsrail toplumunu da zehirlemekte, daha kötüsü ise küresel ölçekte Yahudi düşmanlığını körüklemektedir.

Gelişmelerin püf noktasında elbette Türkiye vardır. İsrail’in terörist yönetimi ülkemizin görüş menzilini kapatmak, terörsüz Türkiye hedefini baltalamak, bölgemizi karanlığa mahkum etmek için her fırsattan istifade etmenin peşindedir. Birbirine eklemlenerek genişleyip güçlenen kriz ve kaos sarmalında perdelemiş nihai hedef Türkiye’dir. Türk milleti Siyonizm’in ve emperyalizmin tertip ve tuzaklarına karşı birdir, beraberdir, taviz ve teslimiyeti düşünülemeyecektir. İran’a yapılan operasyon bir yönüyle Türkiye’ye verilmiş sinsi mesajdır.

Aynı şekilde Türkiye Yüzyılına mühür vuracak kutlu hedeflere, terörsüz geleceğe ve ayağa kalkan diriliş ruhuna karşı dolaylı tepkidir. İçimizdeki İsrail lobisine rağmen milli birlik ve dayanışma şuurumuz kudret ve kuvvetimiz olarak düşmana korku, dosta da güven verecektir. İsrail’in durdurulması hem milli güvenliğimiz hem de bölge barış ve istikrarı adına tarihi bir sorumluluktur. Bahse konu sorumluluğun inkar veya ihmali halinde öngörülemez sorunların çıkması mukadder ve muhakkaktır.

ABD ise tarihin ve insanlığın doğru yerinde konuşlanmalıdır. Bu ülke içinde yükselen siyasi basınç ve ayrılık talepleri, 14 Haziran’da pek çok eyalette yapılacak gösteri ve protestolar hiçbir devletin kendi içinde rahat ve güvenli olmadığına açık işarettir. Milliyetçi Hareket Partisi, İsrail’in kesinkes güç kullanılarak önünün kesilmesi düşüncesindedir. Zira başka bir seçenek kalmamıştır. Kaldı ki sözün hükmü bitmiş, diplomasi ve diyalog arayışları her fırsat ve zamanda etkisini kaybetmektedir.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

İBB’nin koordinatörlüğündeki dört ülkenin ortak projesi Sport4All’dan görme engellilere Goalball desteği

Sonraki İçerik

Musa Kocaman: Geçim derdi emeklinin kaderi mi?

İlgili İçerik

TBMM’de yeni yasama yılı törenle açıldı…
Siyaset

2027 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM’ye sunuldu

CHP’li Kaya: “Milli Eğitim Bakanı artık bir saniye bile o koltukta oturmamalıdır”
Siyaset

CHP’li Kaya: “Örgütlü mücadelenin temelinde dayanışma vardır”

CHP’li Sarıbal: “Bu asgari ücret emekçilerin sorununu çözmez”
Siyaset

CHP’li Sarıbal: “Depreme dayanıklı bir evde yaşamak temel haktır”

CHP’li Sarı: “Bu bütçe, soygun düzeninin bütçesi”
Siyaset

CHP’li Sarı: “Bu bütçe, soygun düzeninin bütçesi”

TBMM’de CHP bayramlaşma programı
Siyaset

CHP’de 48 isim ihraç edildi…

CHP İstanbul İl Başkanlığına Mehmet Ali Yüksel görevlendirildi
Siyaset

CHP İstanbul İl Başkanlığına Mehmet Ali Yüksel görevlendirildi

Sonraki İçerik
Emeklinin ‘zam’ oranı ne olacak?

Musa Kocaman: Geçim derdi emeklinin kaderi mi?

Gündem

OpenAI CEO’su, “Dünya korkmakta haklı” dedi

Yapay zekâ: ‘Chat’ değil, üretim için

Çin’in Ar-Ge harcamaları 2025’te yaklaşık 585 milyar dolara ulaştı

Çin’in Ar-Ge harcamaları 2025’te yaklaşık 585 milyar dolara ulaştı

Pancar üreticilerinden fiyatlara tepki

Pancar üreticilerinden fiyatlara tepki

TBMM’de yeni yasama yılı törenle açıldı…

2027 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM’ye sunuldu

CHP’li Kaya: “Milli Eğitim Bakanı artık bir saniye bile o koltukta oturmamalıdır”

CHP’li Kaya: “Örgütlü mücadelenin temelinde dayanışma vardır”

CHP’li Sarıbal: “Bu asgari ücret emekçilerin sorununu çözmez”

CHP’li Sarıbal: “Depreme dayanıklı bir evde yaşamak temel haktır”

AKOM’dan İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul’da şiddetli yağış beklentisi nedeniyle bazı eğitim ve sınavlara ara verildi

CHP İstanbul İl Başkanlığına Mehmet Ali Yüksel görevlendirildi

CHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Yüksel, Pazar günü görevine başlayacak

Adalet Bakanlığı, sınav ve mülakatları erteledi

Alo Adalet 135 Hattı, 81 ildeki tüm adliyelerde hizmete sunuldu

Bakırköy’de meme kanserinde erken teşhis için farkındalık yürüyüşü

Bakırköy’de meme kanserinde erken teşhis için farkındalık yürüyüşü

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist