Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Özgür Özel: Biz CHP’yiz, biz bu ülkenin birliğinin beraberliğinin teminatı olan partiyiz

CHP, Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda "Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı" mitingi düzenledi. Burada açıklamalarda bulunan CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kürt sorununa ilişkin bir çağrıda bulundu. Özel, partisinin tutumunun bu konuda net olduğunun altını çizerek, "Bu ülkede Kürtler sorunumuz kalmadı diyene kadar Kürt Sorunu’nun varlığına inanacağız" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma Tarihi: 27 Ekim 2024 - 14:54:05
Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2024 - 15:49:57
Özgür Özel: Biz CHP’yiz, biz bu ülkenin birliğinin beraberliğinin teminatı olan partiyiz
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

CHP, İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan Barbaros Meydanı’nda “Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı” mitingi düzenledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı” mitinginde açıklamalarda bulundu. Özel konuşmasında, Türkiye’de kadın, çocuk, genç, sağlık, işçi her alanda artan şiddete dikkat çekti.

Özel, konuşmasının büyük bölümünde ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a yaptığı silah bıraktırma çağrısına yer verdi. Özel, konuya ilişkin açıklamasında, partisinin bu konudaki tutumunun net olduğunu belirterek, “Bu ülkede Kürtler sorunum var diyorsa, Kürt sorunu vardır. Devlet bir sorunun olup olmadığına değil millet o sorunun olup olmadığına karar verir. Devlet o sorunu çözmek için vardır. Ancak Cumhur İttifakı bu sorunu görmezden gelerek diğer yandan, şehit ailelerinin gazilerin duygularını yok sayarak bir kez daha konuyu Meclis’in önünden kaçırarak, işine gelen aktörü parlatarak, işine gelmeyeni hapiste tutarak ve fikrini almayarak, bir dayatmanın içine girmiştir” ifadelerini kullandı.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Terörün amacı bizi susturmakken, terörün amacı bizlerde yaratacağı korkuyla bizlere istikamet dayatmakken, buraya koşup gelenlere, 10 binlere binlerce teşekkür, binlerce selam olsun.

Biz CHP’yiz, biz bu ülkenin birliğinin beraberliğinin teminatı olan partiyiz. Toplumsal barışı sağlayan bir Türkiye için çalışanlarız. Bu milletin önünü kesmek isteyen kim olursa olsun karşısındaki en büyük güç CHP’dir. Yaşam hakkı için buradayız. Bu iktidar Türkiye’yi herkes için güvensiz hale getirmiştir.

Kadınların yüzde 70’i sokakta yürürken kaygı duyduklarını ifade ediyorlar. Bütün Meclis mutabakatla oy verdiğimiz İstanbul Sözleşmesi’nden bu milletin temsilcilerinin oybirliği ile girdiği sözleşmeden, bir gecede HÜDA PAR’a verdiği sözü tutmak için o sözleşmeden çekilen kişi, kadınların, çocukların arkasından devleti çeken kişidir. Tarih önünde sorumludur.

‘GENÇLER VE ÇOCUKLAR GÜVENDE DEĞİL’

Gençlerimiz çocuklarımız güvende değil. Saygın araştırma şirketlerinin raporlarına göre, toplumun yüzde 85’i bu ülkede çocukların güvende olmadıklarını ifade ediyor. Adana’da Aladağ’da bir cemaat yurdunda çıkan yangında 11 kız evladımızı yitirmiştik. Bu kız çocukları devlet yurdu yapılmayıp, o cemaat yurdunu da denetimsiz bırakanlar yüzünden ölüme gittiler.

İki yıl önce tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara, Elazığ’da devlet yurt imkanı sağlamadığı için kaldığı cemaat yurdunda yaşadıklarından dolayı intihar etmişti. Devlet yurdu yapmayan yoksul insanlarımızı cemaatlerin kucağına itenler bu ölümlerden sorumludur. Bu iktidar barınma sorununu bile isteye çözmemekte, onları bir takım yapıların kucaklarına ittirmektedir.

Çocuklar temizlemekte oldukları vincin altında kalarak MESEM projesi kapsamında can veriyorlar. Bu ülke 8 yaşındaki Narin’imizi koruyamadı. Evinden 1.5 km uzaklıktaki cansız bedenini buldular, halen daha katilini ortaya çıkaramadılar.

Bu ülke 2 yaşındaki Sıla bebeği koruyamadı. Sıla bebeğin şiddet görmesine, istismar olmasına engel olamadı. Hastaneye gittiğinde doğru teşhisi koyamadı. Bir dahaki geldiğinde iş işten geçmişti. Narin’in katilinde de Sıla bebeğin durumunda da savcının bilmediğini bilen iktidar vekilleri, “Söylemeye dilim varmıyor, dostlarım var orada” diyen iktidar vekilleri var. CHP Sıla bebekler yaşasın diye, bir bütün olarak dimdik ayaktadır.

‘BİR TANE SORUMLU VAR, O DA ERDOĞAN’

Bu ülkede bebekler bile korunamıyor. 12 yenidoğan yavrumuz ihmalin denetimsizliğin, para için gözü dönmüşlüğün kurbanı oldu. 19 ay önce bilinen, adeta canlı yayında ölümleri teker teker izlenen 12 bebemizi kaybettik. Ölümler bilinirken, çetenin faaliyetleri bilinirken hastaneleri açık tuttular. Gözaltılar oldu, tutuklamalar oldu ama 6 ay daha o hastaneleri işlettiler. Ne zaman birisi savcıyı tehdit etti. Savcı kendi durumundan dolayı durumu bir kez daha ifade etti, kamuoyu duydu intihal oluştu. O gün döndüler o hastanelerin ruhsatlarını iptal ettiler.

Açıkça söylüyorum, herkesin gözü önünde ibreti alem olsun diye o hastanelerin askıya alınan ruhsatları, başka isimle yeniden önümüze gelmesin diye, mahkeme kararıyla yürütmeyi durdurmalar olmasın diye, o hastaneleri bedelsiz kamulaştırmamız lazım. Haydi getirin Meclis’e bunu yapalım.

Bir kez daha söylemek isterim ki bugünkü Sağlık Bakanı o günkü İstanbul İl sağlık Müdürüdür. Asla bir gün daha bu bakanlık koltuğunda oturmamalıdır. Bu bakan mı sorumlu, o bakan mı sorumlu, önceki mi sorumlu? İfade edeyim ki bir tane var baş sorumlu, aynı kalemle bugünkü bakanı da atayan, o günkü bakanı da atayan Recep Tayyip Erdoğan.

Bu iktidar sağlıkta şiddetin önüne geçecek adımlar için, muhalefetin önerilerini elinin tersiyle itmekte, sağlık emekçisini katliamcılarla, gözü dönmüşlerle burun buruna baş başa bırakmaktadır.

Bu sabah, dünyanın en güzel şehri İstanbul’a uyandınız. Maalesef bu ülkede bir sabah uyanıyoruz, 8 yaşında bir kız çocuğu öldürülmüş, bir sabah uyanıyoruz gencecik bir kadın canice öldürülmüş surlarından atılmış bu kentin. Bir sabah uyanıyoruz, el kadar bebekleri cani bir tüccarın karına kurban eden sistem tıkır tıkır işliyor. Bir sabah ormanlarımız içindeki canlarla birlikte yanıyor. Bir sabah uyanıyoruz sokaktaki masum canlar, bu iktidarın getirdiği, sonunda itlaf, katliam dediği bir yasayla sizin hepimizin mücadelesiyle o itlaf lafı oradan çıkmışken, niyet akılda zihindeyken, onlar ki hiçbirisi bu yasayı uygulamayan belediye başkanlarım tehdit altındadır ama asla bu yasayı uygulamayacaktır. Ama iktidar mensupları canlarımızı katletmektedir Buna sonuna kadar direneceğiz.

Bir sabah uyanıyoruz akşam olmadan TUSAŞ’a yapılan saldırıyı adeta canlı yayınlarda izliyoruz. BU milleti koruyamayanlar emanete ihanet edenlerdir. Biz onların dimdik karşısındayız. Biz bu iktidarı düzeltene kadar, bu iktidarın uygulamalarını derhal terk edene kadar, bu ülke kadınlar, çocuklar, bebekler, canlar ve her birimiz için güvenli bir ülke olana kadar, bu iktidarla mücadele edeceğiz, bu ülkeyi tekrar kurtaracağız.

‘KÜRTLER ‘SORUNUMUZ KALMADI’ DİYENE KADAR…

EN önemli tehdit terördür. Biz bu ülkede toplumsal barışın sağlanması için gerkeli iradeyi hep koruduk, o irade hep vardı. Şimdi de onu ifade ediyor ve bir adım geri adım atmıyoruz. Yıllardır bu ülkede yaşayan insanların Anayasa’da yazdığı gibi eşitliğini savunduk. Bu ülkede Kürtler sorunum var diyorsa, Kürt sorunu vardır. Devlet bir sorunun olup olmadığına değil millet o sorunun olup olmadığına karar verir. Devlet o sorunu çözmek için vardır. Ancak Cumhur İttifakı bu sorunu görmezden gelerek diğer yandan, şehit ailelerinin gazilerin duygularını yok sayarak bir kez daha konuyu Meclis’in önünden kaçırarak, işine gelen aktörü parlatarak, işine gelmeyeni hapiste tutarak ve fikrini almayarak, bir dayatmanın içine girmiştir. Bizim tutumumuz nettir. Bu ülkede Kürtler sorunumuz kalmadı diyene kadar Kürt Sorunu’nun varlığına inanacağız.

Bu sorunlar kayyum politikalarının sona ereceği, sivil demokratik siyasetin önünün açılacağı, herkesin özgür ve eşit hissedeceği, toplumsal barışın mutabakatla inşa edileceği bir süreci Meclis’te başlatarak ve sonlandırarak çözmelidir. Biz bu zemini oluşturacak girişimlere üzerimize ne düşüyorsa o boyutuyla katkı vereceğiz. Terörün bitmesi için kim konuşursa konuşsun, bir kişiyi konuşturup sorunu çözme hesabı yanlış hesaptır. Bir kişinin sorununu çözüp Tayyip Beyin de istediğini alıp bu alışverişle bir Anayasa oyunu kurma oyunu ayıplı bir hesaptır. Biz çözüm için Meclis’i adres gösteriyoruz, Devlet Bey Abdullah Öcalan’a Meclis’i adres gösteriyor.

Görünüşte Sayın Bahçeli’nin teklifidir. Cumhur İttifakı’nın gizli açılımının ayan beyan sözcüsü Sayın Bahçeli’dir. Sayı Erdoğan’ın hala iki kelam etme cesareti gösteremediğini hayretle izliyoruz. Erdoğan Bahçeli söyleyeceğini söyledi, gizli bir görev dağılımı olduğu ortada. Bir anlaşmazlık olduğunu söyleyenler de var. Artık sözcünün görevi bitti. Erdoğan açıklama yapmak zorundadır.”

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Cumhuriyet, İstanbul’da coşkuyla kutlanacak

Sonraki İçerik

Yavuz Ağıralioğlu yeni parti kurdu

İlgili İçerik

Mahmut Arıkan: Bu faizci düzeni değiştirmek zorundayız!
Siyaset

Arıkan: Değişim istiyorsak ölçümüz net olmalı

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?
Siyaset

Özgür Özel: “Ya onurlu bir yaşam, ya bu kara düzen”

CHP Genel Merkezi’ne 1 Mayıs afişi asıldı… “Ya onurlu bir yaşam ya bu kara düzen”
Siyaset

CHP Genel Merkezi’ne 1 Mayıs afişi asıldı… “Ya onurlu bir yaşam ya bu kara düzen”

CHP’li Karasu: “Bir imza ile 600 milyon Euro’yu şirketin kasasına koydular”
Siyaset

CHP’li Karasu: “AKP iktidarı, Türkiye’yi bir sömürü rejimine hapsetmiştir”

Özel’den Erdoğan’a: “Kendisine yapılan muameleyi İmamoğlu’na yapsın”
Siyaset

Özel’den Erdoğan’a: “Kendisine yapılan muameleyi İmamoğlu’na yapsın”

CHP’li Günaydın’dan Bursa’da “özelleştirme” tepkisi
Siyaset

CHP’li Günaydın’dan Bursa’da “özelleştirme” tepkisi

Sonraki İçerik
İYİ Parti, HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusundaki tavrını açıkladı

Yavuz Ağıralioğlu yeni parti kurdu

Gündem

Birleşik Kamu-İş, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı

Birleşik Kamu-İş, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı

Mecidiyeköy’de 100’e yakın kişi gözaltına alındı

Mecidiyeköy’de 100’e yakın kişi gözaltına alındı

Doruk Madencilik işçileri: “İlk defa 1 Mayıs’ı kutluyoruz”

Doruk Madencilik işçileri: “İlk defa 1 Mayıs’ı kutluyoruz”

Çerkezoğlu: “Birleşelim, bu adaletsiz düzeni değiştirelim”

Çerkezoğlu: “Birleşelim, bu adaletsiz düzeni değiştirelim”

İstanbul’da ‘1 Mayıs’ ablukası… Metro, vapur ve çok sayıda yol kapatıldı!

İstanbul’da ‘1 Mayıs’ ablukası… Metro, vapur ve çok sayıda yol kapatıldı!

Mahmut Arıkan: Bu faizci düzeni değiştirmek zorundayız!

Arıkan: Değişim istiyorsak ölçümüz net olmalı

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?

Özgür Özel: “Ya onurlu bir yaşam, ya bu kara düzen”

2022’de bin Ahıska Türkü ailesi Türkiye’ye kabul edilecek

Doğum izni 24 haftaya çıkarıldı

Mecidiyeköy’de 1 Mayıs ablukası

Mecidiyeköy’de 1 Mayıs ablukası

İmamoğlu’nun da arasında bulunduğu 402 sanıklı İBB Davası yarın başlıyor

İBB Davası’nda Adem Soytekin dahil 15 isim hakkında tahliye kararı verildi

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist