Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Yaşam

5 yaşındaki çocuk örümcek adama özenerek 5. kattan atladı

İstanbul'da 5,5 yaşındaki Berzan Korkmaz, Örümcek Adam'a özenip 5. kattaki pencereden atladı. Küçük çocuk, ambulansla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Şans eseri burnu bile kanamayan Berzan'ın ufak ezilmelerle olayı atlatması doktorlarını dahi şoke etti.

Yayınlanma Tarihi: 18 Haziran 2023 - 15:53:57
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2023 - 15:53:57
5 yaşındaki çocuk örümcek adama özenerek 5. kattan atladı
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Berzan Korkmaz (5,5), cep telefonunda izlediği videolarından ‘örümcek adam’ karakterine özenerek İstanbul Arnavutköy’de bulunan 5. kattaki evlerinin penceresinden aşağı atladı. Babaannesi ile yaşayan Berzan’ın düştüğünü 3 yaşındaki kardeşi Miran, mutfakta yemek yapan babaannesine haber verdi. İş makinası operatörü baba Fatih Korkmaz, annesinden gelen telefon üzerine apar topar eve döndüğünde oğlunu kaybettiğini düşünürken burnunun bile kanamadığını görünce yaşadıkları mucizeye kendileri de şaşırdı.

DOKTORLARI ŞAŞIRTAN OLAY

Hemen ambulans çağrılarak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırılan çocuk, 2 gün hastanede gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Şans eseri burnu bile kanamadan kurtulan Berzan’ın herhangi bir yara almadan kurtulabilmesi, doktorlarını bile şaşırttı.

Tedavisini gerçekleştiren Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniği’nden Opr. Dr. Mehmet Çakmak, “Yaz aylarında bu tip travma vakalarıyla çok karşılaşıyoruz. Kliniğimize bu hafta iki çocuk bu şekilde geldi. Diğeri de 3. kattan düşmüş. Bu olaylarda genellikle çocukları olay yerinde kaybederiz. Berzan’ın kurtulması mucize, en büyük şansı toprak zemine, oturur şekilde düşmesi. Böyle olaylarda aileler kesinlikle can havliyle çocuğu kucaklayıp taşımasın. Hemen 112’yi arasın. Çünkü boyun omurga zedelenmesi varsa, yanlış bir hareketle ömür boyu felç kalabilir” dedi.

“BANA TELEFON GELDİĞİNDE ÇOCUK ÖLDÜ DEDİM”

O gün işte olduğunu anlatan baba Fatih Korkmaz, olayı şu şekilde özetledi:

“Arnavutköy’de annemin yanındaydı çocuklar. Bana bir telefon geldi, dediler ki Berzan camdan aşağı düştü çabuk gel. Ben geldiğimde Berzan ambulanstaydı. Ambulansa biner binmez ne olduğunu sordum oğluma, kendindeydi iyi görünüyordu çünkü. Dedi ki ‘Baba ben Spiderman gibi uçtum, ama kardeşim benle beraber atlamadı’ dedi. Niye öyle bir şey yaptığını sorunca da ‘Spiderman bizi kurtarıyor atlayınca, beni kurtaracaktı ama kurtarmadı. Ben de aşağı düştüm‘ dedi.

Annemin telefonu şarjda duruyormuş, oradan alıp izlemiş sürekli. O sıra yemek hazırlıyormuş babaannesi zaten. Toprak zemine düşmüş, hemen yanı beton, şans eseri oraya denk gelmemiş. Düştüğü toprağın yanında da bir beton parçası var ama çiçekli olan bölüme düşmüş sırt üstü. Annem hemen aşağı inip kucağında ambulansı beklemişler. Bana telefon geldiğinde 5’inci kattan düştü bu çocuk, öldü kesin dedim içimden, inanamadım. Kimse inanamaz, mucize oldu. ‘Ağ atıyor binaya tırmanacağım ben Spiderman gibi uçacağım‘ diyordu arada. Kesinlikle çocukların eline telefon tablet vermesinler. Çok şükür Allah bizim yüzümüze baktı çocuğumuzu bize bağışladı ama başka aileler yanmasın. Spiderman’i asla bir daha izlettirmeyeceğiz”

“KLİNİĞİMİZE BİR HAFTADA İKİ ÇOCUK GELDİ”

Berzan ‘ın hastanedeki tedavi sürecini yürüten Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Çakmak, meslek hayatında bu kadar yüksekten düşüp de hiçbir iç organ yaralanması, kırığı vs olmadan kurtulabilen bir hastaya rastlamadığını kaydederek özellikle yaz tatilinin başlamasıyla bu tip kazaların artabileceğine işaret etti.

Dr. Çakmak, “Yaz mevsiminde bize bu tip ev kazası vakaları çok gelmeye başlıyor. Genellikle ev içi travmalar oluyor ama bu hafta 2 hastamız bu şekilde yüksekten düşmeye bağlı, klinikte yatıyor. Bunlar çok daha ciddi travmalar. Birisi 5, biri 3’üncü kattan düşmüş. Bu hastamız 5’inci kattan düşmüş, biz genellikle bu tür hastaları olay yerinde kaybediyoruz. Düşme pozisyonu bu konuda çok etkili. Kafa, boyun bölgesini çarpan çocuklar ne yazık ki olay yerinde vefat ediyorlar. Onun dışında bacak üzerine yani dik pozisyonda düşme olursa ciddi kemik kırıkları olabiliyor, iç organ yaralanmaları olabiliyor” dedi.

“MESLEK HAYATIMDA BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM”

Berzan’ın en büyük şansının düşme pozisyonu ve toprak zemine denk gelmesi olduğunu kaydeden Dr. Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Düşme pozisyonu poposunun üzerine gerçekleşmiş, sırtını da o esnada yere vurmuş. Bize getirdiklerinde bel bölgesinde hassasiyeti vardı. Gerekli incelemeleri yaptık, basit denilecek düzeyinde akciğerinde hafif bir ezilme vardı. O yüzden gözlem altına aldık. Bel bölgesinde de herhangi bir kırığı vs olmadığını anladık. Başka bir kemik kırığı vs de görülmedi. Açıkçası bu şekilde herhangi bir kırığı, ciddi bir organ yaralanması olmadan kurtulabilmesi ciddi bir mucize. Ben meslek hayatımda ilk defa 5’inci kattan düşüp de hiçbir yaralanması olmadan kurtulan çocuğa ilk kez rastlıyorum. Şansı şu: Birincisi düştüğü zemin toprak, aynı zamanda çocuklarda genel olarak kas ve kemik dokusuna göre yağ dokusu biraz daha fazla. Bu da da havanın kaldırma kuvvetini bir nebze olsun artırıyor. Bir de bu tip düşme vakalarında hayati önem taşıyan bir şey var: Olay olduğu an aileler bazen can havliyle çocuğu kucağına alıp taşıyor. Hiçbir müdahalede bulunmadan 112’yi aramak ve onların müdahalesini beklemek gerekiyor. Çünkü olası bir boyun-omurga zedelenmesi varsa, ömür boyu felç kalmasına bile neden olunabilir”

“ÇOCUĞUN KENDİNE AİT TABLET TELEFONU OLMAMALI”

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kliniği’nden Uzm. Dr. Yasin Çalışkan, bütün evlerde artık tablet, telefon, televizyon, bilgisayar gibi araçlara ulaşılabilirliğin arttığına dikkat çekti ve yaz tatilinin de gelmesiyle birlikte çocukların evde daha çok vakit geçirmek zorunda kalacağını vurguladı ve önemli uyarılarda bulundu: “Çocuklar artık bu teknolojik aletlere daha kolay ulaşabiliyorlar. Çocukların en fazla maruz kaldığı uyaranlardan birisi de çizgi filmler. Bir takım çizgi filmler ise yaş ve gelişimlerine uygun olman aşırı şiddet veya sözler içerebiliyor.

Çocuklar da burada gördükleri bazı hareketleri rol model olarak gerçek hayata taşıyabiliyorlar. Buradaki hastamızda da olduğu gibi özellikle 3-4 yaş civarındaki çocuklar, bazı kahramanların mesela bir yerden düştükten, atladıktan sonra hiçbir yaralanması olmadan kalkıp devam etmesinde, gerçekliği ayırt edemeyebiliyor. O nedenle de bu yaş grubu çocuklar bu davranışları tekrar edebiliyor. 6-7 yaşındaki bir çocuk çizgi filmlerin gerçekliğini, kurgu olup olmadığını anlayabilir ama daha küçük yaş grubundaki çocuklar bunu kavramayabiliyor. Burada en büyük görev ebeveynlere düşüyor. Çocuğun yaşına, gelişimine, bilgi düzeyine uygun olmayan içeriklerden uzak tutulması gerekiyor. 6 yaşından sonra, ergenliğe doğru daha da artabilir, günde 1-1,5 saat geçmemeli ekran maruziyeti. Tablet, telefon hepsini kastediyoruz.

Yaz tatili sürecinde çocuklara en büyük sosyal aktivite tablet, telefon, televizyon vs yerine arkadaşlarıyla bir araya gelebileceği aktiviteler, yaz okulları vb olmalı. Kitap okuma saatleri koyulabilir. Ergenlik öncesi dönemde çocuktan çocuğa da değişebilmekle birlikte, çocuğun kendine ait bir akıllı telefon, tablet vs gibi bir eşyasının olmasını istemiyoruz. Odasına çekilip tek başına bu cihazlarla baş başa kalmaması gerekiyor”

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Tarsus girişine ‘İlimize hoş geldiniz’ tabelaları yerleştirildi

Sonraki İçerik

Kılıçdaroğlu’ndan Babalar Günü’nde Hatay’daki depremzede ailelere ziyaret

İlgili İçerik

Van’da 216 yerleşim yerinin yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı
Yaşam

Van’da 216 yerleşim yerinin yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

Dilovası’ndaki yangına ilişkin dava 24 Mart’ta başlıyor
Yaşam

Dilovası’ndaki yangına ilişkin dava 24 Mart’ta başlıyor

Yaren leylek 15. kez Adem Amca’nın kayığına kondu
Yaşam

Yaren leylek 15. kez Adem Amca’nın kayığına kondu

Türkiye’nin en kalabalık köyü Adıyaman’da
Yaşam

Türkiye’nin en kalabalık köyü Adıyaman’da

Uşak’ta sel felaketi: 35 iş yerini su bastı
Yaşam

Uşak’ta sel felaketi: 35 iş yerini su bastı

Okullarda, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu
Yaşam

Okullarda, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu

Sonraki İçerik
Kılıçdaroğlu’ndan Babalar Günü’nde Hatay’daki depremzede ailelere ziyaret

Kılıçdaroğlu'ndan Babalar Günü'nde Hatay'daki depremzede ailelere ziyaret

Gündem

İBB Başkanvekili Nuri Aslan Nevruz ateşi yaktı

İBB Başkanvekili Nuri Aslan Nevruz ateşi yaktı

Sağlık Bakanlığı, o ilaçları acil koduyla toplatıyor

Bakan Memişoğlu: “36 ilaç geri ödeme kapsamına alındı”

Özgür Çelik yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçildi!

Çelik: “Umut arkadaşlarımızın mücadelesindedir”

İran: İsrail F-16’sını vurduk

İran: İsrail F-16’sını vurduk

Eminönü Meydanı bu bayramda boş kaldı…

Eminönü Meydanı bu bayramda boş kaldı…

ABD, Orta Doğu’ya deniz piyadelerini sevk ediyor

ABD, Orta Doğu’ya deniz piyadelerini sevk ediyor

Çin’de havayolu yolcu seyahatleri şubatta yüzde 11 arttı

Çin’de havayolu yolcu seyahatleri şubatta yüzde 11 arttı

Putin: Arabuluculuk teklifleri için Türkiye, Suudi Arabistan ve BAE’ye minnettarız

Putin: “Rusya, İran’ın yanında sadık bir dost ve güvenilir ortaktır”

ABD ve İsrail’den İran’ın Natanz nükleer tesisine hava saldırısı…

ABD ve İsrail’den İran’ın Natanz nükleer tesisine hava saldırısı…

Erdoğan seçim için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz mesajı

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist